Έχασε και προβλημάτισε (video)

Οδυνηρή ήττα με 63-74 από τον Ερυθρό Αστέρα γνώρισε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός που σκόρπισε προβληματισμό με την απόδοσή του και πλέον... «τρέχει»!

Οδυνηρή ήττα με 63-74 από τον Ερυθρό Αστέρα γνώρισε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός που σκόρπισε προβληματισμό με την απόδοσή του και πλέον… «τρέχει»!

Πολύ κακό ματς από τον Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του παρκέ, χωρίς σχέδιο έδειχναν να παίζουν σε ορισμένα διαστήματα οι πράσινοι. 

Ο Αστέρας χτύπησε με τα μακρινά σουτ αλλά και τους Τσίρμπες, Στίματς στο ζωγραφιστό, ενώ ο συγκινητικός Γκιστ προσπαθούσε να καλύψει όλες τις τρύπες. 

Σταθερά μπροστά στο σκορ οι Σέρβοι από τα μέσα του β’ δεκαλέπτου μέχρι το τέλος, με τον Τσίρμπες να τελειώνει το ματς με 12 πόντους και τους Στίματς, Λάζιτς να ακολουθούν με 11. Εξαιρετικός ο Γιόβιτς με 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ. 

Ο Γκιστ είχε 15 πόντους, με τους Ραντούλιτσα, Φελντέιν να ακολουθούν με 12. Επτά πόντοι και πέντε κλεψίματα αλλά αρνητικό πρόσημο στη γενικότερη παρουσία από τον Καλάθη, πέντε πόντοι, τέσσερις ασίστ αλλά και τρία λάθη από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. 

Στο 1-2 πλέον αμφότερες οι ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να ταξιδεύει στο Κράσνονταρ για να παίξει κόντρα στην Κούμπαν του Γιώργου Μπαρτζώκα. 

Το ματς

Το παιχνίδι πήγε σε αργό ρυθμό και οι πόντοι έρχονταν με το σταγονόμετρο στο ξεκίνημα. Ο Γκιστ είχε κέφια και αυτό αποτυπώθηκε γρήγορα στο παρκέ (4-0) με τον Αστέρα να ισοφαρίζει όμως και το σκορ να είναι μόλις στο 4-4 ενώ απέμεναν 4:30 για το δεκάλεπτο. Η μπάλα πήγε στο ζωγραφιστό, με την είσοδο του Διαμαντίδη να κάνει κάπως πιο κινητικό τον Παναθηναϊκό, που είδε όμως τους Γιόβιτς και Στίματς να διαμορφώνουν το 14-16 του 10’. 

Ο Παπαγιάννης πήρε χρόνο και ήταν θετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, το τρίποντο του Γιάνκοβιτς όμως, βρήκε διπλή απάντηση από τα σουτ των Λάζιτς, Σιμόνοβιτς πίσω από τα 6.75 (19-22). Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα με τον Τσίρμπες που πήρε και τέλειωσε φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο με Καλάθη, Φελντέιν (26-26). Το παιχνίδι πήγε στις βολές στο τελευταίο 4λεπτο, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που ευνοήθηκε, αφού βρήκε λύσεις και πάλι με τον Τσίρμπες για το 30-37. Παπαγιάννης και Γκιστ έγραψαν το 34-38 του ημιχρόνου.

Ο Γιόβιτς συνέχισε το κρεσέντο του και έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο (34-44) αλλά το τρίτο φάουλ του Τσίρμπες έκανε τον Ραντούλιτσα να νιώσει πιο… άνετα και με αυτόν μπροστάρη ο Παναθηναϊκός μείωσε μέχρι και στους 4 (44-48). Ο Στίματς ήταν τώρα ο νέος πονοκέφαλος του Τζόρτζεβιτς με τους παίκτες του να μη μπορούν να ανακόψουν με τίποτα την τροφοδοσία του Σλοβένου, που «μάτωνε» το πράσινο καλάθι. Ο Ραντούλιτσα κατέβασε τη διαφορά στο καλάθι (48-50) αλλά με τον Μίσιτς το 48-54 υπέρ των ερυθρόλευκων ήταν γεγονός στο 30’. 

Ο Παναθηναϊκός σούταρε με 2/15 από το τρίποντο στο ξεκίνημα του τέταρτο δεκαλέπτου, με τον Φελντέιν να βρίσκει επιτέλους στόχο και να μειώνει σε 51-59, ενώ πριν ο Αστέρας είχε προηγηθεί με 11 (48-59). Οι πράσινοι φαινόταν σαν να έπαιζαν χωρίς σχέδιο, ενώ η ψυχολογία τους αποτυπώνεται τέλεια στις 0/2 του Διαμαντίδη από τη γραμμή. Η ομάδα του Ράντονιτς εγκαθίδρυσε διψήφια διαφορά που έφτασε ακόμα και τους 13 (53-66) την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι έψαχναν συνεχώς τον Γκιστ που σκόραρε αλλά δεν έφτανε. Το τελικό 63-74 ήρθε φυσιολογικά και χωρίς καρδιοχτύπι για τον Αστέρα, βυθίζοντας τον Παναθηναϊκό στην περισυλλογή.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 34-38, 48-54, 63-74 

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης, Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 12 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 15, Καλάθης 7, Παπαγιάννης 4, Κούζμιτς 5 

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ9, Ντάνγκουμπιτς 6, Λάζιτς 11 (2), Μίσιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 5 (1), Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 9 (8ασίστ), Μίλερ 4, Τσίρμπες 12, Στίματς 11

Live Blog Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.