«Τέλος εποχής» για τον Πέτερ Μπίρος

Ένας από τους σύγχρονους «θρύλους» της ουγγρικής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο Πέτερ Μπίρος, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, βάζοντας τέλος σε μία τεράστια καριέρα, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

Ένας από τους σύγχρονους «θρύλους» της ουγγρικής και παγκόσμιας υδατοσφαίρισης, ο Πέτερ Μπίρος, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, βάζοντας τέλος σε μία τεράστια καριέρα, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο. Ο 39χρονος πολίστας υπήρξε επί 13 χρόνια στέλεχος της εθνικής Ουγγαρίας, με την οποία κατέκτησε τρία διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο, ενώ αναδείχθηκε παράλληλα πρωταθλητής κόσμου το 2003 στη Βαρκελόνη και πρωταθλητής Ευρώπης το 1999 στη Φλωρεντία. Κατέκτησε ακόμη ένα World League (2003) και ένα FINA Cup (1999), πριν αποσυρθεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της ώρας του, μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Μπίρος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μίσκολτς και στη συνέχεια αγωνίστηκε στις Ουίπεστ, Πριμόριε Ριέκα, Μπέτσεϊ, Χόνβεντ, ενώ από το 2007 ανήκε στο δυναμικό της Έγκερ, με την οποία θα μετάσχει φέτος στο final-6 του Champions League. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με τη Χόνβεντ και κυπελλούχος Ευρώπης το 1999 με την Ουίπεστ, πέρα από ους εγχώριους τίτλους που κατέκτησε με όλες σχεδόν τις ομάδες του.

Ο Μπίρος, ο οποίος ως τα 17 έπαιζε παράλληλα με το πόλο και χάντμπολ, αναδείχθηκε από τη LEN κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης το 2008. Το 2012 είχε την ύψιστη τιμή να οριστεί σημαιοφόρος της ουγγρικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.