Κορυφαίος στον κόσμο και πάλι ο Μέσι!

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο «σούπερ σταρ» της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, κερδίζοντας τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2011.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά, ο «σούπερ σταρ» της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, κερδίζοντας τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2011. Ο Αργεντίνος 24χρονος επιθετικός που επικράτησε των Τσάβι και Κριστιάνο Ρονάλντο στη σχετική ψηφοφορία, θέλησε να μοιραστεί το βραβείο αυτό με τον συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα».  Με την παραπάνω ανάδειξή του, ο Μέσι πέτυχε κάτι που είχε καταφέρει μόνο ο Πλατινί από την σεζόν 1983 μέχρι και το 1985. Από τρεις κατακτήσεις «Χρυσής Μπάλας» μετράνε επίσης και ο Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974) με τον Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).

Ο Μέσι εμφανώς χαρούμενος από την ανάδειξή του ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2011, τόνισε: «Για μένα είναι μεγάλη ικανοποίηση να βρίσκομαι εδώ, αυτό το τρίτο συνεχόμενο βραβείο είναι τεράστια τιμή για μένα. Ευχαριστώ όλους που με ψήφισαν, τον προπονητή μου, τους φίλους μου και τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα και στην Αργεντινή. Αυτό είναι ένα πολύ ειδικό βραβείο για μένα και θέλω να το μοιραστώ με τον Τσάβι καθώς βρισκόμαστε εδώ για τέταρτη φορά. Σε ευχαριστώ και θέλω να μοιραστώ το βραβείο μαζί σου. Σας ευχαριστώ και πάλι όλους, και ευελπιστώ στο μέλλον να με περιμένουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες».

Στην τελετή την τιμητική της είχε η Μπαρτσελόνα καθώς εκτός του Μέσι, βραβείο πήρε και ο τεχνικός της ομάδας, Πεπ Γκουαρντιόλα και συγκεκριμένα αυτό του καλύτερου προπονητή για το 2011. Το καλύτερο γκολ για τη χρονιά αναδείχθηκε αυτό του Νεϊμάρ.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Ζυρίχη της Ελβετίας όπου πολλοί πρώην και νυν «αστέρες» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά και σπουδαίοι προπονητές, έδωσαν το «παρών» στην απονομή της «Χρυσής Μπάλας».

Αναλυτικά οι τίτλοι:

Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Ρονάλντο, έδωσε τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2011, για ακόμη μια φορά στον Μέσι.

Το βραβείο του «Φέρεντς Πούσκας» για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, το κέρδισε ο νεαρός «σταρ» της Σάντος, Νεϊμάρ για το τέρμα που πέτυχε κόντρα στη Φλαμένγκο. Ο άνθρωπος που ανακοίνωσε το σχετικό βραβείο ήταν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της εθνικής Μεξικού, Ούγκο Σάντσες.

Από τα χέρια του Λόταρ Ματέους, ο Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2011, ενώ σαν… κύριος θέλησε να το μοιραστεί τόσο με τον Ζοσέ Μουρίνιο όσο και με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τον αντίστοιχο τίτλο στο γυναικείο ποδόσφαιρο πήρε ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας, Νορίο Σασάκι.

Η όμορφη Κολομβιανή τραγουδίστρια, Σακίρα, ανακοίνωσε το όνομα της Ομάρε Σάβα, για την καλύτερη παίκτρια του 2011 στον κόσμο.

Από την τελετή έλειψαν τόσο οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και ο τεχνικός της ομάδας, Ζοσέ Μουρίνιο, λόγω της προετοιμασίας τους εν όψει του αγώνα κόντρα στη Μάλαγα για το κύπελλο Ισπανίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.