Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο

Ο Νίκος Τζουάννης λίγες ώρες πριν τη σέντρα, γράφει στο blog του για το ντέρμπι των "αιωνίων"...

Στην “ψυχρή” …γλώσσα των αριθμών, υπάρχει φαβορί στο ντέρμπι “αιωνίων”. Ο γηπεδούχος πάντα έχει τον πρώτο λόγο σε αυτά τα παιχνίδια, όμως στα 91 χρόνια ιστορίας των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, η έδρα, η βαθμολογία, η αγωνιστική κατάσταση και το ρόστερ του αντιπάλου ποτέ δεν είχαν καμία σημασία.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει θετικά αποτελέσματα στο Φάληρο στις χειρότερες σεζόν του και δεν έχει φύγει …χαρούμενος όταν ήταν στα καλύτερα του. Ο Στραματσόνι δεν έχει τεράστια εμπειρία ως προπονητής, όμως έχει προλάβει να ζήσει ντέρμπι στην πατρίδα του και στα μέρη μας και δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία που έχει για τους Πράσινους το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Γι’ αυτό το παιχνίδι ακούει από την πρώτη του ημέρα στην Ελλάδα, αφού ανέλαβε το “τιμόνι” του Τριφυλλιού λίγα εικοσιτετράωρα πριν το ντέρμπι “αιωνίων” που τελικά δεν έγινε ποτέ. Ακούει στο δρόμο τις προτροπές των φίλων της ομάδας του για νίκη στο “Γ. Καραϊσκάκης”, βλέπει τη “δίψα” που έχουν οι παίκτες του και ιδιαίτερα οι “παλιοσειρές” για να πετύχουν το στόχο τους το βράδυ της Κυριακής και ασφαλώς και ο ίδιος γνωρίζει ότι ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους “ερυθρόλευκους” μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην ομάδα του για τη συνέχεια της σεζόν.

Όπως έλεγε ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Novasports, το ντέρμπι “αιωνίων” είναι ίσως το μοναδικό παιχνίδι της σεζόν που μπαίνουν για λίγο στην άκρη τα συστήματα και οι τακτικές. Ασφαλώς και ο Στραματσόνι έχει καταστρώσει το πλάνο του και έχει μελετήσει καλά τον αντίπαλο, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τους παίκτες του. Όποιες και αν είναι οι επιλογές του για το βασικό σχήμα, θα χρειαστεί το …101% από τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού που θα αγωνιστούν στο ντέρμπι. Γιατί είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Για όλη τη φίλαθλη Ελλάδα και ιδιαίτερα για την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Σημαντική η απουσία του δυναμικού Ράσμους Τελάντερ, ωστόσο υπάρχουν οι λύσεις για να καλυφθεί το κενό του Δανού στόπερ, ενώ η …πολυκοσμία στη μεσοεπιθετική γραμμή πρέπει να προκαλεί έναν ευχάριστο …προβληματισμό στον προπονητή του Παναθηναϊκού για τον καταρτισμό του ιδανικού σχήματος. Έχει πολλές σκέψεις στο μυαλό του ο Ιταλός, δοκίμασε αρκετά πράγματα μέσα στην εβδομάδα και ίσως να δούμε και κάποιες εκπλήξεις στο κομμάτι της τακτικής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.