Captain Toad: Treasure Tracker Review

Όταν ένα μανιτάρι παίρνει τα ηνία και οι παρενέργειες είναι θετικές.Ο Toad είναι ένας από τους πιο...

Όταν ένα μανιτάρι παίρνει τα ηνία και οι παρενέργειες είναι θετικές.

Ο Toad είναι ένας από τους πιο βασικούς χαρακτήρες της σειράς SuperMario, ο οποίος έκανε την παρθενική εμφάνισή του στο SuperMarioBros. 2 του NES. Έκτοτε τον έχουμε συναντήσει σε αρκετές ακόμη κυκλοφορίες, όπως τα SuperMario3DWorld, SuperSmashBros. (3DS καιWii U), Super Mario Maker, Mario & Luigi: Paper Jam καιSuper Mario Odyssey.

ToCaptainToad: TreasureTracker αρχικά κυκλοφόρησε στο WiiU και είναι το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο είδαμε τον Toad σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η νέα έκδοση του στο NintendoSwitch, περιλαμβάνει νέα στοιχεία παρμένα από το SuperMarioOdyssey, καθώς και αναβαθμισμένα γραφικά. Συγκεκριμένα, η έκδοση του WiiUέτρεχε στα 720p, όπως και οι περισσότεροι τίτλοι της κονσόλας, ενώ η έκδοση του NintendoSwitchέχει 720p ανάλυση στο handheldmode και 1080pστο dockedmode.

Επιπροσθέτως, αυτή την φορά υποστηρίζεται συνεργατικό localmultiplayer για δύο παίκτες με την χρήση των JoyCon. Όταν ο ένας παίκτης ελέγχει τον CaptainToad, ο άλλος μπορεί να καλύψει τον συμπαίκτη του που τον ελέγχει με διάφορους τρόπους, για να τον βοηθήσει. Για παράδειγμα, ο συμπαίκτης σας μπορεί να εκτοξεύσει γογγύλια στους αντιπάλους σας για να τους εξολοθρεύσει.

Ξεκινώντας το playthrough μας, βλέπουμε τον CaptainToad και μια φίλη του, τη Toadette, η οποία ζητά να την ακολουθήσουμε. Κάπου εκεί φτάνουμε μαζί σε ένα αστέρι και ένα τεράστιο πουλί το αρπάζει μαζί με τη φίλη μας. Ο CaptainToad πρέπει να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσει, για να καταφέρει να σώσει τη φίλη του από το άγριο πουλί που την άρπαξε. Έτσι, εισαγόμαστε στο παιχνίδι και άμεσος σκοπός μας γίνεται η διάσωσή της. Η ιστορία δίνει την αίσθηση πως είναι ένας ακόμα τίτλος της σειράς SuperMario, όπου ο CaptainToadπαίρνει τη θέση του μυστακοφόρου υδραυλικού, η Toadetteτης Peachκαι το πουλί (Wingo) του Bowser. Ο σκοπός μας είναι -όπως και στο SuperMario– να σώσουμε αφιλοκερδώς τη κοπέλα που μας χρειάζεται ανεξάρτητα από τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε εμάς, ακόμη δηλαδή και αν χρειαστεί να χάσουμε τη ζωή μας.

Σε κάθε level υπάρχουν τρία διαμάντια και ένα χρυσό μανιτάρι, οπότε σας δίνεται κίνητρο να τις παίξετε ξανά και ξανά μέχρι να συλλέξετε όλα τα αντικείμενα. Επίσης, μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της κάθε πίστας, μας εμφανίζεται μία νέα πρόκληση, την οποία αν είμαστε τυχεροί ή εξαιρετικά ικανοί μπορεί να την έχουμε ήδη ολοκληρώσει στην πρώτη μας προσπάθεια. Για να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας θα χρειαστεί να αξιοποιήσετε διάφορα αντικείμενα, όπως τα PowerStars και τα SuperGems. Τα κέρματα δεν είναι απαραίτητα, αλλά βοηθούν. Εργαλεία όπως τα SuperPickaxe, DoubleCherry, InvincibilityMushroom και Turnip θα διευκολύνουν τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά η χρήση τους πρέπει να γίνεται με φειδώ.

Η χρήση του χειριστηρίου για την μετακίνηση του κέρσορα δεν με βόλεψε ιδιαίτερα οπότε προτίμησα να χρησιμοποιήσω την οθόνη αφής. Όταν παίζετε στο handheldmode, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής του Switch για να παγώσετε τους εχθρούς σας και να μετακινήσετε αντικείμενα. Ο CaptainToad δεν μπορεί να πηδήξει, όπως ο SuperMario, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα αντικείμενα για να πολεμήσει τους εχθρούς του, ή και απλά να τους αποφύγει.

Το CaptainToad: TreasureTracker, όπως και οι υπόλοιποι σύγχρονοι τίτλοι της Nintendo, είναι συμβατό με διάφορες φιγούρες amiibo, οι οποίες σας δίνουν μια επιπλέον ζωή. Επιπροσθέτως, οι φιγούρες από το SuperMarioOdyssey ξεκλειδώνουν αυτόματα όλες τις πίστες που βασίστηκαν σε αυτό. Φυσικά οι πίστες αυτές ξεκλειδώνονται και μέσα από την κανονική ροή του παιχνιδιού. Τέλος, η amiiboτου CaptainToadκάνει τον ήρωά σας άτρωτο.

Ο βαθμός δυσκολίας σε γενικές γραμμές είναι χαμηλός, διότι μπορούμε να πέσουμε κάτω σε χαμηλότερο όροφο όταν προχωράμε μέσα στη πίστα, αλλά όχι έξω από αυτή (κάτι που συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις τίτλων και έχει συνέπειες για τον παίκτη) και αυτό το κάνει ευκολότερο. Η πρόκληση πέφτει στο ναδίρ, όταν παίζετε coop, καθώς ο συμπαίκτης μπορεί να εξολοθρεύσει με άνεση τους αντιπάλους σας. Επίσης, τα διαμάντια δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσπρόσιτες τοποθεσίες, οπότε μπορείτε να τα συλλέξετε με χαρακτηριστική άνεση.

Τα γραφικά είναι ικανοποιητικά, θυμίζοντας κατά πολύ το SuperMarioOdyssey, ιδίως στα levels που είναι εμπνευσμένα από τον περσινό openworld τίτλο της Nintendo.Τα σχέδια γνώριμα, σε καλοδουλεμένη ανάλυση χωρίς καθόλου πιξέλιασμα ή κάτι αρνητικό, χωρίς όμως και να προκαλούν κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Η μουσική του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική, αποτελούμενη από κλασικές μελωδίες συνδυασμού μουσικών οργάνων σε μορφή ορχήστρας, που συνηθίζει να μας δίνει η μαμά Nintendo, επιτρέποντας τη συγκέντρωση σε αυτό χωρίς πρόβλημα.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για το Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από τη CD Media.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.