Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα

Το τελευταίο φέτος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, και συγκεκριμένα αυτό της κατηγορίας Νέων ανδρών - γυναικών (Κ23), θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών.

Το τελευταίο φέτος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, και συγκεκριμένα αυτό της κατηγορίας Νέων ανδρών – γυναικών (Κ23), θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Μεταξύ άλλων το «παρών» θα δώσουν ο «χρυσός» παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα σε ύψος, Αντώνης Μέρλος, ο «χάλκινος» στη σφαιροβολία Οδυσσέας Μουζενίδης στο Τάμπερε, καθώς και ο 10ος του Παγκοσμίου στα 3.000μ στιπλ Νίκος Σάκης.

Στα 100μ θα πάρουν μέρος οι Γιάννης Βοσκόπουλος (10.58), Σωτήρης Γκαραγκάνης (10.60), Σωτήρης Κομιανός (10.66), Κώστας Ζήκος (10.69) και Θόδωρος Βροντινός (10.79). Στα 200μ οι Μιχάλης Παππάς (21.44), Βαγγέλης Καΐκης (21.54) και Γιώργος Λεκκός (21.68) αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο αγώνισμα. Παππάς (46.86) και Καΐκης (48.22) θα αγωνιστούν και στα 400μ, πλαισιωμένοι από τους Κώστα Κουτσούκη (47.94), Χρήστο Κοτίτσα (48.38) και Νίκο Εμπέογλου (48.46) θα προσπαθήσουν για τη νίκη προσφέροντας θέαμα.

Στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, Χρήστος Κοτίτσας, Θανάσης Καλάκος, Αουρέλ Γκιούρα (και 1.500μ) και Χρήστος Παπούλιας (και 1.500μ) θα πάρουν μέρος στα 800μ, Θόδωρος Αρωνιάδης και Ηλίας Αϋφαντόπουλος στα 1.500μ ενώ στα 5.000μ μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν οι Κώστας Σταμούλης, Μάριος Αναγνώστου, Ντένις Γκιούρα και Αναστάσης Παπούλιας.

Στο άλμα επί κοντώ θα μετάσχουν οι Γιάννης Ρίζος και Πέτρος Χατζίου, με φετινές επιδόσεις 5.06μ και 5.00μ αντίστοιχα, στο μήκος οι Αλέξης Αργυρόπουλος, Αντώνης Στυλιανίδης και Δημήτρης Μονόπωλης, ο οποίος θα πάρει μέρος και στο τριπλούν με τους Νίκο Ανδρικόπουλο και Ανδρέα Πανταζή.

Στα αγωνίσματα των «δυνατών» θα είναι πράγματι σκληρός ο ανταγωνισμός για τη νίκη, αφού στη σφαιροβολία θα αγωνιστούν οι Οδυσσέας Μουζενίδης, Τάσος Λατιφλάρι και Κυριάκος Ζώτος. Ο τελευταίος θα είναι και μεταξύ των συμμετασχόντων στη δισκοβολία μαζί με τον Ανδρέα Θανάση και το Μιχάλη Καρτσίνη. Δυνατός αγώνας και στη σφυροβολία με πρωταγωνιστές τους Αλέξη Προδονά, Γιώργο Κορακίδη, Χρήστο Φραντζεσκάκη, Κώστα Ζάλτο, ενώ στον ακοντισμό θα συναγωνιστούν για τη νίκη μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Τσίτσος, Λεωνίδας Κολώνιας, Κώστας Μυλωνάς και Γιώργος Χριστακάκος.

Νέες

Και στην κατηγορία των νέων γυναικών αναμένεται έντονος συναγωνισμός για τη νίκη και πλούσιο θέαμα, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής και τις φετινές τους επιδόσεις. Στα 100μ πέντε αθλήτριες κάτω από 12.20 θα μπουν στη γραμμή εκκίνησης. Πρόκειται για τις Βάγια Δάμπλια, Δήμητρα Τσουκαλά, Πολυτίμη Μαντά, Ολυμπία Μπέκου-Φέρρες και Εμμανουέλα Καρυάμπα. Οι τέσσερις πρώτες θα αγωνιστούν και στα 200μ, όπου θα συναντήσουν στην εκκίνηση την Αρτεμη Αναστασίου, κορυφαία φέτος στο αγώνισμα με 24.02.

Η Δέσποινα Μουρτά έχει δηλωθεί να λάβει μέρος στα 400 και 800μ, όπως και η Νικολέτα Κυνατίδου. Ωραία κούρσα αναμένεται στα 1.500μ, όπου Κατερίνα Δόβρου, Ζωή Ανδρικοπούλου, Ισαβέλα Κοτσαχείλη, Δάφνη Λαβασά, Κωνσταντίνα Χάντζου και Νικολέτα Κυνατίδου θα δώσουν μάχη για τη νίκη μαζί με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Η Ειρήνη Μιχαλά έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στα 5.000μ με 17.14.11, ενώ θα συναγωνιστούν για τη νίκη επίσης Ζωή Ανδρικοπούλου, Ισαβέλα Κοτσαχείλη, Γεωργία Δημητριάδου, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και Ευσταθία Φλώρου.

Στο πρωτάθλημα γυναικών της Πάτρας κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων με 13.83 στα 100 μέτρα με εμπόδια και τώρα η Αναΐς Καραγιάννη δηλώνει «παρών» και στο πρωτάθλημα Νέων. Στην εκκίνηση θα συναντήσει μεταξύ άλλων και τις Νεφέλη Ράμμου, Αννα Δημητριάδου, και Πασχαλίνα Παπαδοπούλου.

Η Αννα Δημητριάδου έχει την καλύτερη επίδοση στα 400μ εμπόδια με 61.10 και θα συναγωνιστεί με τις Ολυμπία Καραγιάννη (61.27), Μελίνα Οντουντόλα (62.66) και Ευδοξία Ιγγου (63.00). Μετά την νίκη στις γυναίκες στην Πάτρα, η Γεωργία Δημητριάδου θέλει τη νίκη και στην κατηγορία των Νέων Γυναικών στα 3.000μ στιπλ, όπου βέβαια έχει την καλύτερη επίδοση με 10.40.36.

Φέτος η Ελενα Πόλακ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Νέων ενώ ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα γυναικών και στη Λάρισα θέλει να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί λίγο πριν τους Ευρωπαϊκούς του Βερολίνου, όπου θα συμμετάσχει στις αρχές του Αυγούστου. Στο επί κοντώ θα αγωνιστούν επίσης Αριάδνη Αδαμοπούλου, Μυρτώ Κασσωτάκη και Εύα Κοτσαχείλη.

Ελένη Κουτσαλιάρη, Αναστασία Κουτσαλιάρη και Μπέση Ναταλία έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στο άλμα σε μήκος οι οποίες θα βρίσκονται στη Λάρισα, ενώ στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη μετά το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς κορασίδων στο Γκιόρ και την τέταρτη θέση στο τριπλούν, έχει επιλέξει να αγωνιστεί μόνο στο τριπλούν στο πρωτάθλημα του Σαββατοκύριακου.

Στις ρίψεις θα έχουμε υψηλό συναγωνισμό όπου παίρνουν μέρος οι κορυφαίες στην κατηγορία. Ετσι στη σφαιροβολία μετέχουν Σοφία Καϊσίδου (και δισκοβολία), Μαρία Μαγκούλια, Ευαγγελία Γερομαρκάκη, στη δισκοβολία θα μπουν στη βαλβίδα οι Κωνσταντίνα Σπανουδάκη, Μαρία Μαυρεδάκη και Δήμητρα Αλεξίου, στη σφυροβολία Νίκη Ναξάκη, Ελένη Ζώτου, Ραφαηλία Γρηγοριάδου και στον ακοντισμό Αφροδίτη Μανιού, Θεοδώρα Αραμπατζή και Αθανασία Κόκκαλη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.