Εγκρίθηκε από τη Βουλή το ν/σ για το PSI

Εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων», γνωστό ως νομοσχέδιο για το PSI.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο «κανόνες τροποποιήσεως τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία των Ομολογιούχων», γνωστό ως νομοσχέδιο για το PSI. Όπως ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο εκτελών χρέη προέδρου του Κοινοβουλίου, Αναστάσιος Κουράκης, το νομοσχέδιο πέρασε αυτόματα, χωρίς ψηφοφορία, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει την πλειοψηφία και δεν υποβλήθηκε κάποιο αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα είχε η απόρριψη του PSI.

«Το πραγματικό δίλημμα είναι θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική», προσθέτοντας ότι η άρνηση του νέου προγράμματος μπορεί να έχει δύο ειδών επιπτώσεις: «είτε τη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης, που αποτελεί προοίμιο της εξόδου από το ευρώ [EUR=X]  και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη στήριξη εκ μέρους των εταίρων μας, είτε την ασύντακτη χρεοκοπία, «με την Ελλάδα να γυρνά στη δεκαετία του ’50, σε επίπεδα Αλβανίας, ή Μολδαβίας, για να επιβεβαιώσουν κάποιοι την στρατηγική τους».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως τα φυσικά πρόσωπα που έχουν επενδύσει σε ομόλογα «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν» και δήλωσε πως επίκειται έκδοση απόφασης για δραστική μείωση της παρακράτησης από το μισθό, των οφειλών για στεγαστικά δάνεια.

Δεν παρέλειψε επίσης να ασκήσει κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως η στρατηγική τους διέπεται από την προσδοκία πολιτικού οφέλους, από τη συντριβή και τη φτώχεια των Ελλήνων.

Όσον αφορά τη νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ο κ. Βνενιζέλος αντέτεινε πως αυτή δεν επηρεάζει την καθημερινότητα των Ελλήνων, σε αντίθεση με μία ενδεχόμενη διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών από το ευρωσύστημα και υπεραμύνθηκε της πρόβλεψης για μείωση του χρέους στο 120% το 2020, τονίζοντας πως πρόκειται για ρεαλιστική πρόβλεψη υπό τους πλέον αυστηρούς όρους.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.