Λύνουν οριστικά τις διαφορές τους

Στο παρκέ του ΟΑΚΑ θα κριθεί ο εφετινός τίτλος του πρωταθλητή στην Basket League, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν για πέμπτη φορά τα ξίφη τους στους τελικούς των εφετινών play off (19:00).

Στο παρκέ του ΟΑΚΑ θα κριθεί ο εφετινός τίτλος του πρωταθλητή στην Basket League, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν για πέμπτη φορά τα ξίφη τους στους τελικούς των εφετινών play off (19:00). Με τη σειρά να είναι στο 2-2, ο νικητής της αναμέτρησης θα πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ο ηττημένος θα μείνει χωρίς κούπα. Αυτή θα είναι συνολικά η ένατη φορά, που οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν την εφετινή σεζόν, μετά τις δυο για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και τις δυο για την Euroleague. 

Οι γηπεδούχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι για τη νίκη, η οποία θα τους οδηγήσει στον τίτλο. Οι «πράσινοι» θέλουν να κατακτήσουν το δεύτερο σερί πρωτάθλημα, προκειμένου να το αφιερώσουν στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει στη διάθεσή του τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα, που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες. Οι γηπεδούχοι θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους, καθώς το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι κατάμεστο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Με πίστη για ένα ακόμα break, θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εύκολη νίκη στο τέταρτο ματς της σειράς και ελπίζουν πως θα καταφέρουν να κάνουν το δεύτερο break μέσα στην έδρα του αντιπάλου, που θα τους δώσει και τον τίτλο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει στους Αγραβάνη και Τιλί, ενώ έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεσή του. Πριν την αναχώρηση της αποστολής των «ερυθρολεύκων» από το ΣΕΦ, οι οπαδοί της ομάδας θα βρεθούν εκεί για να τους ξεπροβοδίσουν. 

Αυτή θα είναι η δέκατη φορά που σειρά τελικών μεταξύ των δυο «αιωνίων» αντιπάλων θα οδηγηθεί σε πέμπτο ματς. Οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει τον τίτλο τις έξι από τις προηγούμενες εννέα φορές, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τρεις. Οι δυο ομάδες συναντιόνται φέτος για 13η σερί χρονιά στους τελικούς και 17 συνολικά. Στους προηγούμενους τελικούς, ο Παναθηναϊκός μετράει έντεκα κατακτήσει και ο Ολυμπιακός έξι. Με γηπεδούχους τους «πρασίνους» οι νίκες είναι 34-7 για το «τριφύλλι», ενώ συνολικά σε τελικούς ανάμεσα στις δυο ομάδες η ομάδα που είναι γηπεδούχος σε μια αναμέτρηση μετράει 61 νίκες και οι φιλοξενούμενοι 16.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.