Μην πυροβολείτε τον Κύργιο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τον Νικ Κύργιο και το θέμα που προέκυψε με τον ομογενή τενίστα, στο τουρνουά Γουίμπλετον.
0
Νίκος Γαβαλάς
08/07/2015 • 08:00
Μην πυροβολείτε τον Κύργιο
  • shares
Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση της πίεσης αλλά και της δημοσιότητας. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν αθλητή 20 ετών όπως είναι ο Νικ Κύργιος. Το πιο εύκολο θα ήταν να τον στήσουμε στον τοίχο και να τον «πυροβολήσουμε» επειδή αποφάσισε να παρατήσει το δεύτερο σετ του αγώνα του με τον Ρισάρ Γκασκέ.

Διαβάστε τι είπε η Ντόουν Φρέιζερ που είναι χρυσή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση και πολιτικός της Αυστραλίας. Του επιτέθηκε με πολύ άσχημο τρόπο: «Οι αθλητές θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη νέα γενιά αυτής της χώρας, της σπουδαίας χώρας μας. Αν δεν τους αρέσει να γυρίσουν εκεί απ' όπου οι πατεράδες τους ή οι γονείς τους ήρθαν. Δεν τους θέλουμε στη χώρα μας αν συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο».

Η τοποθέτησή της προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να ανασκευάσει: «Θέλω να απολογηθώ ειλικρινά για τα σχόλια που έκανα το πρωί και τα οποίο προσέβαλαν συνάδελφους Αυστραλούς, μεταξύ των οποίων ο Νικ και η οικογένειά του. Οι Αυστραλοί έχουν μια πλούσια αθλητική κληρονομιά και σε αυτό έχουν συμβάλει αθλητές που προέρχονται από άλλες χώρες. Ο Νικ αντιπροσωπεύει την Αυστραλία και θέλω να τον βλέπω να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο».

Ξέρουμε ότι κινδυνεύει με υψηλό πρόστιμο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις. Μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με πρόστιμο 225.000 ευρώ, επειδή ο αγώνας του με τον Γκασκέ για τον 4ο γύρο του Wimbledon είχε τηλεθέαση σε όλον τον πλανήτη. Ωστόσο, η παγκόσμια τενιστική κοινότητα οφείλει να του δείξει το δρόμο και σε καμία περίπτωση να μην τον αποβάλει από τους κόλπους της. Φανταζόμαστε ότι επ' αυτού συμφωνείτε άπαντες.
Γράψτε το σχόλιο σας...