Ο ...άλλος Μανόλο

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τον ...διαφορετικό Χιμένεθ σε σχέση με την πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ.
0
Μανώλης Βογιατζάκης
17/04/2017 • 08:56
Ο Μανόλο Χιμένεθ
  • shares
Τρεις μήνες στον πάγκο της ΑΕΚ συμπληρώνει στις 19 Απριλίου ο Μανόλο Χιμένεθ και μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα έχει καταφέρει όχι απλώς να επαναφέρει την ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια, αλά και να συμμαζέψει αγωνιστικά την ομάδα. Δεν έκανε ...μαγικά, ούτε έφερε μαζί του κάποιο μυστικό επιτυχίας. Ορθολογικές αποφάσεις πήρε και στις περισσότερες των περιπτώσεων διάβασε σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου, με αποτέλεσμα οι επιλογές του να φέρνουν αποτέλεσμα. Με εξαίρεση το α' ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός (σε συνεργασία πάντα με τον βοηθό του, Χεσούς Καλδερόν) παρουσίαζε ένα σύνολο, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κάθε αγώνα.

Σε σχέση μάλιστα με την πρώτη του θητεία στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάζει ως τώρα ένα σαφώς πιο βελτιωμένο "προπονητικό" πρόσωπο. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στις επιλογές που παίρνει πριν από κάθε παιχνίδι, αλλά έχει να κάνει και με τον τρόπο που διαχειρίζεται το ματς, ανάλογα με την εξέλιξή του. Ακόμα και η συμπεριφορά του είναι διαφορετική, αφού σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και στα ...στραβά δε χάνει την ψυχραιμία του και προσπαθεί να διορθώσει με ηρεμία τα όποια λάθη έχουν γίνει. 

Καλύτερο παράδειγμα απ' το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Ανεξάρτητα απ' το τελικό αποτέλεσμα, η αντίδραση που είχε στο ημίχρονο, ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα του αγώνα και η ψυχραιμία του (επαναλαμβάνω, σε συνδυασμό με την επίσης ψύχραιμη ματιά του βοηθού του) έκανε την ΑΕΚ κυρίαρχη σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ακόμα και ο τρόπος όμως που προσέγγισε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση προς όλους όσοι υποστήριζαν πως στα δύσκολα χάνει την ψυχραιμία του και εμφανίζει αδυναμίες στο "διάβασμα" του αντιπάλου. 

Κατά την ταπεινή μας άποψη, η Ένωση θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Ισπανό τεχνικό για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο. Οι υπεύθυνοι δεν έχουν άλλωστε να δουν κάτι άλλο προκειμένου να πειστούν ότι πρόκειται για έναν προπονητή που μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις και να αποτελέσει το πρόσωπο που θα επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή. Δεν είναι δυνατόν να κριθεί μόνο από τα αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν να κρίνεται ένας προπονητής μόνο και μόνο από την επίτευξη των στόχων. Αντίθετα πρωταρχικό κριτήριο θα έπρεπε να αποτελεί ο τρόπος δουλειάς, η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και η φιλοσοφία του. Αν ο Χιμένεθ κριθεί απ' τα συγκεκριμένα κριτήρια τότε, ανεξάρτητα απ' την επίτευξη των στόχων της ΑΕΚ, θα δώσει κανονικά το παρών στην πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν.
Γράψτε το σχόλιο σας...