Μανωλάς: “Είδωλό μου ο Στέλιος, καυτό το Καραϊσκάκης”

Ο Κώστας Μανωλάς απάντησε σε δέκα ερωτήσεις στο επίσημο site της Ρόμα και μεταξύ άλλων είπε ότι ως είδωλο έχει τον θείο του Στέλιο, το αγαπημένο του γήπεδο είναι το "Καραϊσκάκης", ενώ χαρακτήρισε καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, αυτό κόντρα στη Γιουνάιτεντ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Μανωλάς απάντησε σε δέκα ερωτήσεις στο επίσημο site της Ρόμα και μεταξύ άλλων είπε ότι ως είδωλο έχει τον θείο του Στέλιο, το αγαπημένο του γήπεδο είναι το “Καραϊσκάκης”, ενώ χαρακτήρισε καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, αυτό κόντρα στη Γιουνάιτεντ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις
 
Ποιος ήταν ο πρώτος ποδοσφαιρικός σου ήρωας;

Ο θείος μου. Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της ελληνικής πρωτεύουσας. Παρακολουθώντας τον να παίζει πήρα την απόφαση να παίξω ποδόσφαιρο. Το όνομά του είναι Στέλιος Μανωλάς, πραγματοποίησε περίπου 500 συμμετοχές με την ΑΕΚ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 1999, ενώ αγωνίστηκε και στην εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Οταν ήσουν μικρός έπαιζες κάποιο άλλο άθλημα;

Ναι, ασχολήθηκα με πολλά σπορ. Οταν ήμουν σχολείο έπαιζα βόλεϊ και μπάσκετ. Μου άρεσαν τα σπορ και ασχολήθηκα με όσα περισσότερα μπορούσα. Το αγαπημένο μου άθλημα -εκτός φυσικά από το ποδόσφαιρο- είναι το μπάσκετ.

Σε τι θέση έπαιζες όταν ήσουν μικρός;

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία εννέα ετών σε μια τοπική ομάδα της Νάξου, η οποία είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Στην αρχή δεν ήμουν αμυντικός, αλλά επιθετικός.

Τι θυμάσαι από το επαγγελματικό σου ντεμπούτο;

Εκανα το ντεμπούτο μου με τον Θρασύβουλο Φυλής, ένα μικρό κλαμπ που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία της Ελλάδας. Δεν ήταν καλό ντεμπούτο. Χάσαμε 2-1 από τον Αρη Θεσσαλονίκης και υπέπεσα σε πέναλτι. Κερδίζαμε 1-0, αλλά ισοφάρισαν με το πέναλτι και έβαλαν το νικητήριο στις καθυστερήσεις. Δεν ένιωσα φορτισμένος επειδή έκανα το ντεμπούτο μου για να πω την αλήθεια, αλλά υπήρχε πίεση σε μένα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ματς και γιατί;

Το αγαπημένο μου παιχνίδι, μέχρι στιγμής, ήταν όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό και νικήσαμε 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ στο “Καραϊσκάκης”. Ηταν το πρώτο ματς για τη φάση των “16” τη σεζόν 2013-14. Πραγματοποιήσαμε μια φανταστική εμφάνιση, η οποία μας πρόσφερε τη νίκη επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου. Τα είχα πάει καλά και σε προσωπικό επίπεδο, αφού είχα να αντιμετωπίσω τους Ρόμπιν φαν Πέρσι, Γουέιν Ρούνεϊ. 

Ποιος είναι ο καλύτερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει; 

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, καμία αμφιβολία περί τούτου. Επαιξα εναντίον του δυο φορές τη σεζόν 2013-14 όταν ο Ολυμπιακός ήταν στον ίδιο όμιλο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει.

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχεις παίξει μαζί;

Ο Φραντσέσκο Τότι. Ολοι γνωρίζουν γιατί, όλοι γνωρίζουν το όνομα Τότι και τι φανταστικός παίκτης είναι. Δεν έχει ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που θα επέλεγα ανάμεσα στα υπόλοιπα, γιατί είναι απλά ένας εκπληκτικά ταλαντούχος και ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Ο Τότι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για να ακολουθήσεις. 

Εκτός του “Ολίμπικο”, ποιο είναι το αγαπημένο σου γήπεδο;

Από τη στιγμή που δεν μπορώ να επιλέξω το “Ολίμπικο” θα πρέπει να πω το “Καραϊσκάκης”, όπoυ πέρασα δυο χρόνια με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο με πολύ έντονη ατμόσφαιρα. 

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα σου;

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ευχαριστήσω το Θεό που με έχει φέρει εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Επίσης, χρωστάω πολλά στον πατέρα μου και στο θείο μου που ήταν το ποδοσφαιρικό μου είδωλο.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που βιώνεις ως ποδοσφαιριστής;

Υπάρχουν πολλές θετικές πτυχές όταν είναι ποδοσφαιριστής. Αυτό σημαίνει ότι κατάφερες να μετατρέψεις το πάθος του για το ποδόσφαιρο σε δουλειά και αυτό είναι τέλειο. Επίσης, είσαι γνωστός και πληρώνεσαι καλά. Τελικά, το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.