Βρήκε το κόλπο ο Πογέτ

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τη νέα νίκη της ΑΕΚ και για τα "πειράματα" του Γκουστάβο Πογέτ, τα οποία ...βγαίνουν και φέρνουν αποτέλεσμα.

Λέμε συνήθως ότι “ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”, αλλά η ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ έρχεται να “καταρρίψει” αυτόν τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου. Την προηγούμενη Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, η ενδεκάδα της Ένωσης είχε έξι αλλαγές σε σχέση με αυτή που παρατάχθηκε την προηγούμενη Κυριακή στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά. Χθες ο Γκουστάβο Πογέτ πραγματοποίησε εκ νέου έξι αλλαγές στο βασικό σχήμα του ματς με τη Σκόντα Ξάνθη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Τρίτη διαδοχική νίκη της ΑΕΚ. Άρα υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες τελικά …αλλάζει η ενδεκάδα που κερδίζει.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει η Ένωση απ’ την αναμέτρηση με τους Θρακιώτες είναι ότι, κόντρα σε μια πολύ δουλεμένη ομάδα, κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο για περίπου μισή ώρα και να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς. Ναι μεν μετά το πρώτο 25λεπτο και ειδικά μετά την ισοφάριση της Ξάνθης, η ΑΕΚ φάνηκε να επηρεάζεται από τις αλλαγές που έγιναν στην ενδεκάδα, αλλά βρήκε ξανά τις λύσεις για να φύγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα δεν έχει διάρκεια στην καλή απόδοσή της. Το σημαντικό όμως είναι ότι έστω κι έτσι, παίρνει αποτέλεσμα και πετυχαίνει τον στόχο της. Όταν άλλωστε δεν μπορείς να συνδυάζεις τις νίκες με το θέαμα, είναι δεδομένο ότι προτεραιότητα αποτελούν οι νίκες και οι βαθμοί. 

Ο Πογέτ δείχνει να έχει βρει το …κόλπο για να παίρνει αυτό που θέλει. Κόντρα στην ακριτική ομάδα είδαμε για τρίτη φορά φέτος να αλλάζει κατά τη διάρκεια του ματς το σύστημά του σε 3-5-2, με σκοπό να κρατήσει το σκορ. Πολλοί τον “κατηγορούν” για την απόφασή του να παίζει πιο αμυντικά, αλλά από τη στιγμή που και στις τρεις περιπτώσεις έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, για μένα ο στόχος έχει επιτευχθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι …να ‘χαμε να λέγαμε.

Σε ότι αφορά στα πρόσωπα που αξίζει να σταθεί κάποιος κι έκαναν τη διαφορά για την ΑΕΚ, πρώτος και καλύτερος είναι αναμφισβήτητα ο Γιάννης Ανέστης. Δεν είναι μόνο το πέναλτι που πιάνει, αλλά η συνολική παρουσία του, η οποία πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι δικαιούται να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας. Πολύ καλός ήταν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος (αντίθετα με τον Άρθο που συνέχισε τα λάθη), ενώ αρκετά καλή παρουσία είχε και ο Κορδέρο στη μεσαία γραμμή. Ο Μάνταλος ήταν εξαιρετικός στο α’ ημίχρονο και ο Μπαρμπόσα με τον Αραβίδη συνέχισαν σε υψηλούς αγωνιστικούς ρυθμούς, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πόσο απαραίτητοι είναι στην ενδεκάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.