Η ΚΑΕ Άρης σε δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Ευγένης Δαδαλιάρας γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο για τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι «κίτρινοι» εν όψει της νέας σεζόν.
0
Ευγένιος Δαδαλιάρας
26/05/2018 • 14:24
Κρίσιμες στιγμές για τον Άρη.
  • shares
Μπροστά σε δύσκολο σταυροδρόμι, κρίσιμο θα έλεγε κανείς για το μέλλον της ομάδας, βρίσκονται οι διοικούντες την ΚΑΕ Άρης. Η νέα διοίκηση του συλλόγου έχει να αντιμετωπίσει ένα χρέος -τροχοπέδη σε όλα τα επίπεδα- ύψους άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, να αποφασίσει πώς θα το διαχειριστεί και, επιπλέον, να φτιάξει μια ομάδα, που να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς την ερχόμενη περίοδο. 

Η πρώτη σκέψη των διοικούντων την «κίτρινη» ΚΑΕ, αρχής γενομένης από το νέο μεγαλομέτοχο, Δημήτρη Γουλιέλμο, είναι να διακανονίσει τα χρέη σε όλα τα μέτωπα. Μεταξύ αυτών, κι αυτό είναι το σημαντικό στην υπόθεση, κι αυτά προς τους έξι παίκτες (Καββαδά, Μαρμπλ, Τζένκινς, Μπάκνερ, Ντραγκίσεβιτς, Σανικίτζε) οι οποίοι προσέφυγαν στη FIBA και δικαιώθηκαν. Το χρέος προς αυτούς ξεπερνά το ένα εκατοομμύριο ευρώ, διότι δεν διεκδικούν μόνο τα δεδουλευμένα. Λόγω της δικαίωσής τους, δε, ο Άρης μετράει έξι απαγορευτικά μεταγραφών παικτών από το εξωτερικό!

Ίσως, αυτή είναι η πιο σημαντική απόφαση που πρέπει να πάρει η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης. Αν τελικώς προχωρήσει σε προσπάθεια να διακανονίσει αυτές τις οφειλές, χρειάζεται άμεσα ζεστό χρήμα για τις προκαταβολές. Ο δρόμος για τις μεταγραφές παικτών από το εξωτερικό μπορεί να ανοίξει (με την προϋπόθεση ότι οι παίκτες αυτοί θα δεχτούν τους δικανονισμούς), όμως, το μπάτζετ της νέας χρονιάς θα περιοριστεί δραστικά, ενδεχομένως και κάτω από τα 400.000 ευρώ που έχει αποφασιστεί ήδη ότι θα είναι. 

Εν πρώτοις, επ’ αυτού ακριβώς είναι που οι απόψεις διΐστανται. Να δοθούν τα χρήματα για τους διακανονισμούς ή να κρατηθούν και να προστεθούν στο μπάτζετ της νέας χρονιάς, με τον Άρη, όμως, να έχει δικαίωμα μεταγραφών παικτών μόνο από την εγχώρια αγορά, που έτσι κι αλλιώς είναι περιορισμένη; Επιπλέον, μέρος αυτών των χρημάτων θα μπορούσαν να δοθούν για να κλείσουν άλλα ανοικτά μέτωπα. 

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και την ερχόμενη σεζόν, ασφαλώς και θέλει να έχει το δικαίωμα της επιλογής παικτών από μια πολύ μεγαλύτερη αγορά, όμως, το ζήτημα είναι η βιωσιμότητα της ομάδας. Να περάσει το βουνό, να βγει στην άλλη πλευρά σώα και να δει μπροστά της φως! Πώς είναι βέβαιο, όμως, ότι θα φτάσει την άλλη πλευρά σώα, αν δεν είναι ανταγωνιστική τη σεζόν που έρχεται; Ήδη, το ενδεχόμενο του υποβιβασμού το αντιμετώπισε την περίοδο που έφυγε και χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν για να τον αποφύγει. Άρα, το έργο αυτό το έχει δει και γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι. Ειδικά για ένα σύλλογο, που στο συγκεκριμένο άθλημα δεν έχει μάθει να παλεύει για τη σωτηρία. 

Όπως και να έχει, οι πρώτες κινήσεις των διοικούντων δείχνουν ότι θα επιχειρήσουν να διακανονίσουν τα χρέη προς αυτούς που προσέφυγαν στη FIBA. Η επίτευξη του στόχου είναι το ένα σενάριο. Η μη επίτευξη του στόχου είναι το δεύτερο. Στο δεύτερο, όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Ακόμη κι αυτό της παραμονής τελικά του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της ομάδας. Σε αυτή την περίπτωση, όλα αρχίζουν από το μηδέν. Και στο μεταξύ, θα έχει χαθεί και πολύς πολύτιμος χρόνος. Κοινώς, τώρα θα φανεί ο καλός ο καπετάνιος! 


Γράψτε το σχόλιο σας...
21/02/2019 • 07:45

Ρεβάνς με κίνητρο κι έντονα στοιχεία διαχείρισης δυνάμεων

Στους αποψινούς δεύτερους αγώνες της φάσης των "32" του Europa League στεκόμαστε περισσότερο σε ματς όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή. Σε ορισμένες αναμετρήσεις πιθανόν να γίνει και διαχείριση δυνάμεων από τα φαβορί λόγω και των σκορ της περασμένης εβδομάδας