Έρχονται αλλαγές στους κανονισμούς

Σύμφωνα με την αγγλική Telegraph, οι ιθύνοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξετάζουν το ενδεχόμενο τροποποιήσεων κανονισμών για τα χέρια, τα πέναλτι και τις αλλαγές.

Σύμφωνα με την αγγλική Telegraph, οι ιθύνοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εξετάζουν το ενδεχόμενο τροποποιήσεων κανονισμών για τα χέρια, τα πέναλτι και τις αλλαγές.

Συγκεκριμένα, το International Football Association Board (IFAB), ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τους κανονισμούς, θα εξετάσει τις πιθανές αλλαγές στην επόμενη συνεδρίασή του στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου, με στόχο να εγκριθούν τον επόμενο μάρτιο.

Όσον αφορά τα πέναλτι, συζητείται το ενδεχόμενο η φάση να μην συνεχίζεται έπειτα από άστοχη εκτέλεση, δηλαδή ο διαιτητής να καταλογίζει ελεύθερο αν ο εκτελεστής στείλει τη μπάλα άουτ ή στο δοκάρι.

Επίσης, μπορεί να εξαλειφθούν από τους κανονισμούς οι όροι «ακούσιο» ή «εκούσιο» όσον αφορά το χέρι και να αντικατασταθούν με «φυσική» ή «αφύσικη» θέση του χεριού του αμυνόμενου.

Τέλος, στο θέμα των αλλαγών, οι παίκτες που αντικαθίστανται θα πρέπει να βγαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου από την πλησιέστερη γραμμή και δεν θα χρειάζεται να διασχίζουν ολόκληρο το γήπεδο, καθυστερώντας την εξέλιξη του αγώνα, ενώ δεν αποκλείεται το χρονόμετρο να σταματά σε τέτοιες περιπτώσεις για λιγότερες καθυστερήσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.