Κλειδί η παραγωγή φάσεων

0
Δημήτρης Παπανικολάου
27/05/2012 • 20:01
Κλειδί η παραγωγή φάσεων
  • shares

Ξέραμε ακόμα ότι υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Ο ρόλος του Νίνη μοιάζει με προσπάθεια του Σάντος να βρει τη σωστή λύση. Όταν όμως η ομάδα έχει την κατοχή της μπάλας (σε κάποια σημεία του παιχνιδιού) οφείλει να κάνει και φάσεις. Όχι μόνο να κρατάει την μπάλα στα πόδια της.
Μέχρι τώρα η Εθνική βασίζεται στην άμυνά της και αναζητά το ένα γκολ της νίκης. Είτε από στημένη φάση, είτε από μια καλά οργανωμένη προσπάθεια.
Στα προκριματικά μπορεί αυτό το μοτίβο να ήταν αρκετό για να δώσει τους βαθμούς. Δεν είμαι όμως, βέβαιος ότι θα εξακολουθήσει να είναι αρκετό και στα τρία ματς του ομίλου στην τελική φάση.
Το επίπεδο είναι υψηλό και σε κάποιο ματς θα χρειαστούμε περισσότερα από ένα τέρματα.
Γνωρίζουμε ότι ο Σάντος λατρεύει το 4-3-3. Με την Σλοβενία δοκίμασε και το 4-4-2 και το 4-2-3-1. Καλά έκανε για να σιγουρευτεί. Η Εθνική δύσκολα μπορεί να εμφανιστεί στο γήπεδο με δύο επιθετικούς περιοχής.
Το φιλικό στο Κουφστάιν μας έδειξε πως όταν ο Μανιάτης έφυγε από το κέντρο οι ισορροπίες άλλαξαν υπέρ των Σλοβένων. ʼρα ο μέσος του Ολυμπιακού δύσκολα φεύγει από τα χαφ και ευχαριστούμε τον Βαλβέρδε που βρήκε τον σωστό ρόλο του στο γήπεδο!
Είδαμε ακόμα έναν βελτιωμένο Φορτούνη, ένα σταθερότατο Χολέβας και ένα καλό Τζιόλη που μπορεί να διεκδικήσει θέση στη βασική ενδεκάδα!
Νομίζω ότι ο Τζιόλης με τον Μανιάτη δίπλα του μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα γιατί θα έχει κάλυψη.
Αντίθετα, εξακολουθεί να κινείται στα ρηχά νερά ο Σαμαράς. Φυσικά λύσεις μπορεί να δώσει και ο Σαλπιγγίδης, που πήρε τις ανάσες του από τον Σάντος, λόγω βεβαρημένης σεζόν (έπαιξε στα 35 από τα 36 ματς του πρωταθλήματος).
Ο Γκέκας χρειάζεται παιχνίδια, ενώ Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου μπορούν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τον ενθουσιασμό τους. 
Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά διάθεση υπάρχει. Μπορούμε λοιπόν, να αισιοδοξούμε.

Γράψτε το σχόλιο σας...