Από τη… ντροπή στην ανατροπή

O Γιώργος Βασιλείου γράφει για τη νίκη του Πανιωνίου στα Περιβόλια και την σημαντικότητα αυτού του αποτελέσματος για το εσωτερικό των "κυανέρυθρων".

Μία αγωνιστική έμεινε πριν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος. Μιας χρονιάς, που παρά τις αντίθετες απόψεις που έχουν ακουστεί (αν και θεωρώ πως είναι μειοψηφία), θεωρώ πως είναι πετυχημένη για τον Πανιώνιο των πολλών προβλημάτων (το επαναλαμβάνω γιατί είναι ο παρανομαστής της όποιας κουβέντας γίνεται περί επιτυχίας). Και για τον Γρηγορίου, ο οποίος κλήθηκε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια, το παραδέχθηκε και στις δηλώσεις του ο Ζαμάνης. 

Στα Περιβόλια, υπήρχε ο κίνδυνος και ο φόβος μην παρουσιαστούν οι παίκτες “άδειοι” από θέμα κινήτρου και ο Πανιώνιος έρθει αντιμέτωπος με αποτέλεσμα-ντροπή. Για 75 λεπτά αυτή η σκέψη ήταν πραγματικότητα. Το γκολ του Ουντότζι στο 61ο λεπτό έφερνε τον Πανιώνιο μπροστά σε μια ντροπιαστική ήττα. Από την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, με μόλις δύο γκολ στα τελευταία 10 ματς και τρία μ’ αυτό που σημείωσε ο Νιγηριανός. 

Κανείς δεν ήθελε αυτή την ήττα. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία, μα περισσότερο οι παίκτες. Παίκτες που πήραν τεράστια βοήθεια από τον πάγκο και σε συνδυασμό με τον εγωισμό που έβγαλαν μετά το γκολ που δέχθηκαν έφτασαν στην ανατροπή. “Κλειδί” της αλλαγής της εικόνας όμως είναι η απόφαση του Γρηγορίου να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2, βάζοντας τον Σαμέντ Γεσίλ στο 72′ αντί του κουρασμένου Βλάχου, με τον Παπαγεωργίου να επιστρέφει δεξιά στην άμυνα. Η είσοδος του Γερμανού επιθετικού δημιούργησε ανισορροπία στην αμυντική λειτουργία του Πλατανιά, μου με Σάαντο και Σινγκ στα δύο άκρα στερούνταν εμπειρίας. Ενέργεια στην ομάδα έδωσε και ο Γιώργος Μασούρας που ήρθε από τον πάγκο. 

Με τον Γεσίλ να έχει καθοριστική συμμετοχή και στα δύο γκολ, ο Σπιριντόνοβιτς με τα γκολ του (έφτασε τα 8) έφερε την ανατροπή και την απόλυτη ηρεμία στο “κυανέρυθρο” εσωτερικό. Προφανώς και έχει το δικό του μερίδιο στην ανατροπή και ο Γρηγορίου. Ένας προπονητής που δεν δίσταζε όταν τα πράγματα στράβωναν για την ομάδα του να ανατρέξει σε εναλλακτικά πλάνα τακτικών. Και αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές δικαιώθηκε. Το ότι τα 26 από τα 30 γκολ που έχει σημειώσει φέτος η ομάδα στο Β’ μέρος δείχνει ότι κάτι γίνεται σωστά. 

Η 5η θέση χάθηκε και μαθηματικά μετά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής, όμως ο Πανιώνιος με τα όποια εμπόδια του παρουσιάστηκαν στο δρόμο του έμεινε ζωντανός ακόμα και για κάποια λεπτά της 29ης αγωνιστικής. Μαθηματικά τουλάχιστον. 

Η χρονιά κλείνει, ο προγραμματισμός έχει αρχίσει να γίνεται από διοίκηση. Όσοι παίκτες μείνουν θα έχουν το χρόνο να ξεκουραστούν και να πάρουν ανάσες που τους έλειψαν την τελευταία διετία. Και φυσικά η διοίκηση θα έχει ακόμα περισσότερο χρόνο για να επιλέξει τους κατάλληλους παίκτες για το νέο ρόστερ. 

Χωρίς να υπάρχει η πίεση για να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη σε ευρωπαϊκά ραντεβού. Αυτά μπορούν να περιμένουν. Ίσως για το επόμενο καλοκαίρι. Για την ώρα αυτό που προέχει για τον Πανιώνιο είναι να μπουν οι βάσεις (ρόστερ, προπονητικό, οικονομικό) για να δημιουργηθεί η ομάδα από μηδενική βάση με στόχο να πρωταγωνιστεί και του χρόνου σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Όπως έκανε και φέτος δηλαδή, παρά τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν αυτούς τους 10 μήνες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.