Πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη

Τη νικηφόρα πορεία του συνέχισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Πανιωνίου με 80-69 στη Νέα Σμύρνη.

Τη νικηφόρα πορεία του συνέχισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Πανιωνίου με 80-69 στη Νέα Σμύρνη. Σε ένα ματς που έγινε ντέρμπι, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φτάσουν στο στόχο τους χάρη στην καλή άμυνα τους, που εξουδετέρωσε τους Κις και Στέφενσον, στην πολύ καλή δουλειά του Ανδρέα Γλυνιαδάκη (αμυντικά και επιθετικά, 17π.), αλλά και λόγω του ότι δεν έχασαν την ψυχραιμία και τη συγκέντρωση τους όταν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους (66-70, 36΄).

Ο Γκετσεβίτσιους (19π.) βοήθησε κι αυτός στο σκοράρισμα, την ώρα που οι Σπανούλης, Παπαδόπουλος και Μάντζαρης έβλεπαν το ματς από την άκρη του πάγκου. Από πλευράς γηπεδούχων ξεχώρισαν οι Γιάνκοβιτς και Ντίπμλερ με 14 πόντους έκαστος.
 
Άμυνα οι μεν, Γιάνκοβιτς οι δε
Με γρήγορο ρυθμό στην επίθεση και προσοχή στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα 2-8 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανε κινήσεις – ματ ρίχνοντας στα μαρκαρίσματα των Κις και Στέφενσον τους Πελεκάνο και Γλυνιαδάκη αντίστοιχα, με τους παίκτες του να κάνουν πολύ καλή δουλειά και με τον Λούκας να σκοράρει διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας (4-13). Παράλληλα, πηγαίνοντας τη μπάλα και μέσα στη ρακέτα εξακολουθούσαν να βρίσκουν στόχο (10-18), την ώρα που οι «κυανέρυθροι» είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν όμως. Με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να σηκώνει όλο το βάρος της επίθεσης, μείωσαν σε 17-23 στη λήξη του δεκαλέπτου.

Οι Πειραιώτες είχαν επηρεαστεί σημαντικά, τόσο από το ξέσπαμα του Πανιωνίου, όσο και από την «καυτή» ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι των γηπεδούχων. Με ένα τρίποντο του Γιάνκοβιτς το σκορ έγινε 22-26 και με καλάθι του Στέφενσον 24-26. Το ματς ήρθε στα ίσα (29-29), παρά το γεγονός ότι ο Γκετσεβίτσιους «βομβάρδιζε» από την περιφέρεια. Με ένα σερί 0-5 οι φιλοξενούμενοι πήραν μια ανάσα (29-34) και -παρότι ο Ντίμπλερ βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα (32-34)- έτρεξαν ένα ακόμη και με 0-7 ξέφυγαν κι άλλο (32-41), την ώρα που ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πρόσεφερε λύσεις στον Ολυμπιακό. Η… αφλογιστία των υπόλοιπων παικτών του Μπαρτζώκα επί 4΄ έφερε το 34-41 του ημιχρόνου.
 
Με Γλυνιαδάκη, Γκετσεβίτσιους και… ρυθμό
Χάρη στον Σφακιανό σέντερ, ο οποίος έκανε πολλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση και είχε πάρει… φαλάγγι τον Στέφενσον, η ομάδα του «Ντούντα» κατάφερνε να διατηρεί το προβάδισμα (37-45), την ώρα που ο Ντίμπλερ προσπαθούσε να να φέρει τα πάνω κάτω (43-47). Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον Κατσίβελη για απόψε, καθώς δέχτηκε μια γονατιά και υπέστη αιμάτωμα στο αριστερό πόδι, χωρίς να είναι σοβαρός ο τραυματισμός του. Στην αντίπερα όχθη όμως, στους Νεροσμυρνιώτες κόστισε το γεγονός ότι χτύπησε ο Νίκος Μπάρλος. Ο 32χρονος φόργουορντ τέθηκε νοκ άουτ όταν σε μια διεκδίκηση της μπάλας «βγήκε» ο ώμος του και πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια συνοδευόμενος από το γιατρό της ομάδας. Με τη βοήθεια και του Πρίντεζη, οι Πειραιώτες πήγαν στο +10 (43-53, 26΄), με την άμυνα ζώνης με προσαρμογές -που τους έβαλε να παίξουν ο Ίβκοβιτς- να λειτουργεί υπέρ τους και τον Ντίμπλερ να χρεώνεται με 4ο φάουλ.

Ο Άντιτς πήρε τη θέση του Πρίντεζη, με τον τελευταίο να πηγαίνει να πάρει μερικές ανάσες, έχοντας και τρία φάουλ, πράγμα που έγινε και με τον Γλυνιαδάκη που αντικαταστάθηκε με τον Χάινς. Γι’ αυτό και ο Μπαρτζώκας πέρασε στο ματς ξανά τον Στέφενσον, ο οποίος τα πήγαινε καλά απέναντι στον Αμερικανό. Αν και Νάτζφει και Κις εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οι αντίπαλοι ψηλοί είχαν φορτωθεί με φάουλ και τρύπωναν στη ρακέτα (49-55), οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν το προβάδισμα τους όντας εύστοχοι στις βολές, έχοντας την υπεροχή στα ριμπάουντ και τον Γκετσεβίτσιους να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Γλυνιαδάκη (56-62, 30΄).

Ο Κρητικός επέστρεψε στο παρκέ για να συνεχίσει το… πάρτι που είχε αρχίσει και να φτάσει γρήγορα τους 17 πόντους (57-66). Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι εξαλολούθησαν να πιέζουν με στόχο να ανατρέψουν την κατάσταση. Μόνο που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τις λύσεις που χρειάζονταν (59-68, 33΄). Με ένα 4-0 σερί με Γιάνκοβιτς και Καββαδά οι Νεοσμυρνιώτες μείωσαν σε 63-68 (35΄) και με τον Βλαδίμηρο να συνεχίζει και τον Κις να… επαυξάνει έκαναν το 66-70 (36΄). Ο Γκετσεβίτσιους επενέβη σε μια κρίσιμη στιγμή (66-73, 37΄), το ίδιο και ο Πρίντεζης (66-76, 38΄) για να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει ξανά απόσταση ασφαλείας. Ο Σλούκας με πιο καθαρό μυαλό έβαλε και αυτός το λιθαράκι του και βοήθησε την ομάδα του να διατηρήσει τη συγκέντρωση της στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και σκοράροντας έγραψε παράλληλα και το τελικό 69-80.  
 
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 34-41, 56-62, 69-80
    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.