Δώδεκα αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης για τον άνθρωπο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Από την βραβευμένη με Όσκαρ» «Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (φωτογραφία άρθρου), στη «Γερμανία Έτος Μηδέν» του Ρομπέρτο Ροσελίνι και από το «Ένας Αμερικανός Φίλος» του Βιμ Βέντερς, μέχρι τον «Καθρέφτη» του Αντρέι Ταρκόφσκι! Δώδεκα ταινίες - αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης θα παρουσιαστούν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «Σιωπές και Όνειρα / Εικόνες μετά τον Πόλεμο...

Από την βραβευμένη με Όσκαρ» «Ida του Πάβελ Παβλικόφσκι (φωτογραφία άρθρου), στη «Γερμανία Έτος Μηδέν» του Ρομπέρτο Ροσελίνι και από το «Ένας Αμερικανός Φίλος» του Βιμ Βέντερς, μέχρι τον «Καθρέφτη» του Αντρέι Ταρκόφσκι! Δώδεκα ταινίες – αριστουργήματα της Έβδομης Τέχνης θα παρουσιαστούν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του Αφιερώματος: «Σιωπές και Όνειρα / Εικόνες μετά τον Πόλεμο».

Μετά τα εξαιρετικά αφιερώματα, 13 σπουδαίες ταινίες για τον φασισμό και τις εκφάνσεις του και Εικόνες της παιδικής ηλικίας μέσα από 12 αριστουργήματα της 7ης Τέχνης, η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Βύρωνα – Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία», Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας – επιστρέφει και μας προσκαλεί να απολαύσουμε σπουδαία φιλμ, επί της μεγάλης οθόνης. Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 19/10/2018
Μπελίσιμα

Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Ιταλική ταινία του 1952 με τους: Άννα Μανιάνι, Βάλτερ Κιάρι, Τίνα Απιτσέλα, Αλεσάντρο Μπλαζέτι

Η Μανταλένα προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει την εξάχρονη κόρη της στο σινεμά. Η απατηλή γοητεία της Cinecitta φωτίζει τα όνειρα των φτωχών στην καθημαγμένη μεταπολεμική Ιταλία.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.