Τα γάντια του τελικού (infographic)

Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Βασίλης Μπάρκας ετοιμάζονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του τελικού των δικεφάλων!

“Λένε πως όπου πατάει ο τερματοφύλακας, δεν ξαναφυτρώνει χορτάρι”, αναφέρει ο Ροντρίγκο Γκαλεάνο στο βιβλίο του “Ποδοσφαιρο, στη σκιά και το φως”. Ο Ουρουγουανός συγγραφέας υπογραμμίζει με σχηματικό τρόπο τις ιδιαιτερότητες της νευραλγικής αυτής θέσης, που κρίνει πολλά ειδικά σε τελικούς. Η φόρμα ενός τερματοφύλακα σε έναν τελικό, ίσως καλύπτει μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της ομάδας του. Στον επικείμενο τελικό κυπέλλου μεταξύ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και της απερχόμενης πρωταθλήτριας ΑΕΚ, δύοΈλληνες τερματοφύλακες θα απλώσουν τα γάντια τους στο τρόπαιο, μόνο ένας όμως θα το αρπάξει! 

Αλέξανδρος Πασχαλάκης 

Ο “Superman” του ΠΑΟΚ

Ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε φέτος την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του σε υψηλό επίπεδο και ηγήθηκε της αήττητης άμυνας, που κατέκτησε το πρωτάθλημα! Για πρώτη φορά ο 30χρονος τερματοφύλακας μέτρησε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΟΚ σε όλα τα ματς της κούρσας του τίτλου. Ο Πασχαλάκης μόνο την τελευταία τριετία έχει μετρήσει σεζόν με διψήφιο αριθμό αγώνων. Τη σεζόν 2016-2017 με τον ΠΑΣ Γιαννινα είχε 20 συμμετοχές, τη σεζόν 2017-2018 με τον ΠΑΟΚ είχε 17 και φέτος 30. Πριν από αυτές μετρούσε μόλις 13 στην κορυφαία κατηγορία με τη φανέλα του Πανθρακικού. 



Βασίλης Μπάρκας

Ήρεμη δύναμη

Για τρίτη σεζόν ο Βασίλης Μπάρκας υπερασπίζεται την εστία της ΑΕΚ και μάλιστα φέτος σημείωσε τις περισσότερες συμμετοχές σε σχέση μετα τα προηγούμενα χρόνια. Ο 25χρονος τερματοφύλακας έχασε μόλις τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα (πέρυσι είχε μόλις πέντε συμμετοχές και πρόπερσι 21). Μετρώντας επτά συμμετοχές με την εθνική ομάδα των ανδρών, αποτελεί το πιο “καυτό” όνομα της ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι και βρίσκεται εδώ και μήνες στο στόχαστρο συλλόγων από την Ευρώπη, με τη Ρόμα και τη Μονακό να έχουν εκφράσει “ζεστό” ενδιαφέρον σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Οι αριθμοί 

Η στατιστική μπαίνει στα γάντια των πορτιέρε μέσα από αρκετές επιμέρους κατηγορίες, που μας οδηγούν στα άτρωτα σημεία, αλλά και τις “Κερκόπορτες” των εστιών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.