Πρόβα ενδεκάδας!

Ο Πέδρο Μαρτίνς άνοιξε τα χαρτιά του στην προπόνηση της Τρίτης, δείχνοντας τις "ενδεκαδάτες" σκέψεις του!

Το πρόγραμμα της Τρίτης στο Γκνιεβίνο της Πολωνίας ήταν αρκετά διαφορετικό σε σχέση με εκείνο της χθεσινής ημέρας. Τα προπονητικά κομμάτια ήταν σαφώς μεγαλύτερα, απλούστερα στην εκτέλεση και με όχι τόσο μεγάλη παρέμβαση του προπονητή.

Ο κόουτς Μαρτίνς θέλησε προφανώς να προσομοιώσει συνθήκες αγώνα στο σημερινό πρόγραμμα, δουλεύοντας με όλους τους παίκτες και διαμορφώνοντας σταδιακά ένα σχήμα, που λογικά είναι πολύ κοντά σ’ εκείνο της αρχικής ενδεκάδας εν όψει του αυριανό φιλικού με τη Λέχια στο Γκντανσκ (NS 4HD, 18.00)

Τα δύο βασικά γκρουπ

Οι παίκτες χωρίστηκαν μετά την προθέρμανση σε δύο βασικά γκρουπ αποτελούμενα από τους μπλε και τους κόκκινους. 

Στους μπλε αγωνίστηκαν με γκολκίπερ που εναλασσόταν, οι Ομάρ και Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας, Βούκοβιτς και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, Μπουχαλάκης και Γκιλιέρμε ως αμυντικά χαφ, Ποντένσε στα αριστερά και Μπρούνο στα δεξιά, Φορτούνης και Ντουρμισάι στον άξονα και την κορυφή αντίστοιχα. Γιάννης Μασούρας και Μαρτίνης ήταν οι αλλαγές της ομάδας.  

Στους κόκκινους αγωνίστηκαν οι Τοροσίδης και Κούτρης στα άκρα, Αβραάμ και Μπα στο κέντρο της άμυνας, Ανδρούτσος και Σουρλής ως αμυντικά χαφ, Γιώργος Μασούρας και Βαλμπουενά δεξιά και αριστερά, με τον Κάιπερς πίσω από τον Σολδάνο. Ραντζέλοβιτς και Γκερέρο μπήκαν στη συνέχεια.

Παιχνίδι με πάσες σε ανοικτό χώρο 

Ο Μαρτίνς αρχικά δούλεψε ασκήσεις με αρκετές πάσες χωρίς πίεση σε ελεύθερους χώρους. Η μία ομάδα είχε την μπάλα στα πόδια και άλλαζε πάσες με τη μία επαφή, εκμεταλλευόμενη ολόκληρο το πλάτος του γηπέδου. Όλα αυτά χωρίς πίεση από τον αντίπαλο που έμενε στατικός. Ήταν κάτι διαφορετικό για τον Μαρτίνς, που όλο το προηγούμενο διάστημα δουλεύει αρκετά σε κλειστούς χώρους.  

Μπήκαν στο παιχνίδι οι “μπαλαντέρ”

Μια από τις αγαπημένες τακτικές του Πορτογάλου είναι η χρήση παικτών “μπαλαντέρ” με διαφορετικά διακριτικά που παίζουν το ρόλο επιθετικών και αμυνόμενων ταυτόχρονα. Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιεί περισσότερους παίκτες, κρατώντας τους σε εγρήγορση. Έτσι μοίρασε το χώρο σε δύο κομμάτια με τον Ανδρούτσο και τον Σουρλή να είναι οι μπαλαντέρ στο ένα γήπεδο και οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης στο άλλο μισό. Οι επιτιθέμενοι αριθμούσαν πλέον λιγότερα μέλη και το έργο τους έγινε αρκετά δύσκολο. Η μπάλα παιζόταν κανονικά με πίεση, αλλά έπρεπε να μεταφερθεί με ακρίβεια από το ένα μέρος του γηπέδου στο άλλο, μέσω τριών στενών διαδρόμων που είχαν στηθεί στο χορτάρι! 

Σταδιακά έδειξε ενδεκάδα!

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο φινάλε της προπόνησης έδωσε εντολή για κανονικό δίτερμα, φανερώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις προθέσεις του για το αυριανό φιλικό με τη Λέχια Γκντανσκ (NS 4HD, 18.00).

Ο Βαλμπουενά πήρε… μεταγραφή για τους “μπλε” και η ενδεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Ντουρμισάι. 

Όπως φαίνεται το συγκεκριμένο σχήμα προκρίνεται σχετικά με τις βασικές επιλογές του Πορτογάλου στο αυριανό ματς με τους Πολωνούς. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ασκήσεις ενδυνάμωσης κοιλιακών για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.


Διαβάστε επίσης…


* Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε τετ α τετ με τον Φιορίν Ντουρμισάι, προσπαθώντας να διορθώσει κάποιες κακές τοποθετήσεις του νεαρού φόρ. 

Ο Ουσεϊνού Μπα σε ακόμα μια προπόνηση εμφανίστηκε βελτιωμένος!
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.