Πάρντο… τρίποντο (video)

Ούτε ο Πανιώνιος κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη με 3-1 και έφτασαν τις 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ.

Ούτε ο Πανιώνιος κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι “ερυθρόλευκοι” πέρασαν από τη Νέα Σμύρνη με 3-1 και έφτασαν τις 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Σούπερ Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στον Ολυμπιακό για περίπου 70 λεπτά, αλλά η είσοδος του Πάρντο άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Κολομβιανός με ένα γκολ και μία ασίστ βοήθησε την ομάδα να πάρει ακόμα ένα τρίποντο και να διατηρήσει το απόλυτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Εκτός από τα γκολ των Ντομίνγκες, Πάρντο και Οντιέγιε, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Κασάμι στο πρώτο ημίχρονο και με τον Φορτούνη στη φάση του 1-2. Για τους “κυανέρυθρους” σκόραρε για πρώτη φορά ο Ρισβάνης.

Η φυγή του Μπουμάλ φάνηκε να έχει αποδυναμώσει σε αυτό τον τομέα τον Πανιώνιο, ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε μόλις δύο τελικές, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με έξι, οι περισσότερες από μακρινή απόσταση. Ωστόσο το σύνολο του Ουζουνίδη για ακόμα ένα ματς έδειξε πως δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των “κυανέρυθρων. Η ποιότητα των “ερυθρολεύκων” έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος…

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ουζουνίδης. Ο Διούδης για ακόμα ένα παιχνίδι υπερασπίστηκε τα δοκάρια του Πανιωνίου έχοντας στην άμυνα τους Βλάχο (δεξιά), Οικονόμου (αριστερά), Ρισβάνη και Χατζηισαϊα. Κόρμπος και Σιώπης ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Βιγιάλμπα στα δεξιά, τον Μασούρα στα αριστερά και τον Μπακασέτα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.    

Με το ίδιο σύστημα και ο Ολυμπιακός του Μάρκο Σίλβα. Ο Ρομπέρτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια με την τετράδα της άμυνας να την αποτελούν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας και Μαζουακού. Μιλιβόγιεβιτς και Κασάμι ήταν τα αμυντικά χαφ. Ο Ντουρμάζ  τοποθετήθηκε στα δεξιά, ο Φορτούνης στα αριστερά και ο Ντομίνγκες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγιε.

Χαμηλός ρυθμός, πολλά λάθη

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε τις προθέσεις του να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και να πιέσει τον αντίπαλο του κυνηγώντας το γκολ. Ωστόσο τα πλάνα του Σίλβα δεν του βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ναι μεν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν συντριπτικά την κατοχή της μπάλας, οι τελικές τους προσπάθειες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έγιναν από μακρινή απόσταση. Η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων δυσκόλεψε αρκετά τους πρωταθλητές, οι οποίοι δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Διούδη.

Αντίθετα από τον Πορτογάλο, ο Ουζουνίδης έβλεπε την ομάδα του να βγάζει στο γήπεδο όλα αυτά που είχε σχεδιάσει. Κοντινές αποστάσεις στις γραμμές, πίεση στη μεσαία γραμμή και καλή αμυντική λειτουργία. Αν ο Βιγιάλμπα μπορούσε να ολοκληρώσει με θετικό τρόπο την αντεπίθεση του 19′, τότε οι “κυανέρυθροι” θα είχαν ολοκληρώσει ιδανικά το πρώτο 45λεπτο.

Με τον Ιντέγιε να έχει δώσει αρκετές μάχες, αλλά χωρίς να έχει τελική προσπάθεια, ο Ολυμπιακός είχε αρκεστεί σε επιθετικές προσπάθειες από τους μέσους του. Ο Τσόρι Ντομίνγκες ύστερα από ατομική προσπάθεια ζήτησε πέναλτι, στα πρώτα λεπτά, σε επαφή με τον  Ρισβάνη μέσα στην περιοχή. Αυτή η φάση ήταν η μοναδική για τον Αργεντινό, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει χώρους για να δράσει, ενώ ο Σιώπης είχε διαβάσει άψογα τον Φορτούνη και δεν του επέτρεψε το γρήγορο κοντρόλ. Ετσι οι Κασάμι και Μιλιβόγιεβιτς εκτός από τα αμυντικά τους καθήκοντα προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Διούδη. Πιο κοντά στο γκολ έφτασε ο Ελβετός, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να σταματά στο αριστερό δοκάρι στο 39′.

Εβρεξε γκολ



Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή του πρώτου 45λεπτου. Οι Φορτούνης και Ντουρμάζ παρέμεναν στα άκρα και έδιναν πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι. Με εξαιρετική ατομική ενέργεια ο Ελληνας άσος “ξεκλείδωσε” την αντίπαλη άμυνα και ο Ντομίνγκες το μόνο που είχε να λάνει ήταν να πλασάρει εύστοχα σε σχεδόν κενή εστία για να γράψει το 1-0 στο 56′.

Οποιος περίμενε την… κατάρρευση του Πανιωνίου διαψεύστηκε, καθώς ο Ρισβάνης στο 63′ με κεφαλιά -ύστερα από φάουλ του Μπακασέτα- ισοφάρισε για την ομάδα του, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά.

Η… έμπνευση του Σίλβα να ρίξει τον Πάρντο στο παιχνίδι άλλαξε και όλη την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Κολομβιανός μπήκε με πολλά κέφια και εκτός από το γκολ που πέτυχε, δημιούργησε και άλλο ένα. Συγκεκριμένα στο 73′ ο Φορτούνης “σημάδεψε” το δεξί δοκάρι και ο Πάρντο χωρίς να αδρανήσει πρόλαβε τον Διούδη και έκανε το 1-2.

Οι γηπεδούχοι “έπρεπε” πλέον να ανεβούν ψηλά για να κυνηγήσουν την ισοφάριση, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και έφτασαν στο 1-3. Ο Φορτούνης έβγαλε μόνο του τον Πάρντο στα δεξιά, ο Κολομβιανός έβγαλε τη σέντρα και ο Ιντέγιε με πλασέ στην κίνηση “καθάρισε” την υπόθεση νίκη…

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ.Ουζουνίδης):
Διούδης, Βλάχος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (80΄ Μητρόπουλος), Σιώπης, Βιγιάλμπα, Μπακασέτας, Μασούρας (68΄ Χαλκιαδάκης), Ανσαριφάρντ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ.Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (67΄ Πάρντο), Ντομίνγκεζ (77΄ Καμπιάσο), Φορτούνης, Ντουρμάζ (88΄ Σεμπά), Ιντέγε


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.