Χατζής: «Με βοήθησε ο Αμερικάνος»

Ο Νίκος Χατζής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Αμερικάνο, με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα το 2000, στον τελικό με την Κίντερ Μπολόνια.

Ο Νίκος Χατζής μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Αμερικάνο, με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα το 2000, στον τελικό με την Κίντερ Μπολόνια. Ο παλαίμαχος παίκτης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν πριν τον τελικό της Λωζάννης και την παράδοση του τροπαίου στον Αμερικάνο. 

Αρχικά, ο Χατζής δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ένωσης: «Κάποιες ημέρες πριν από τον Τελικό της Λωζάννης, είχαμε δώσει μια κοινή συνέντευξη με τον «Παγκόσμιο». Η ψυχολογική τόνωση, τα θερμά λόγια του, οι συμβουλές του καθόρισαν την καριέρα μου.  Έτσι ή αλλιώς, ο τεράστιος Γιώργος Αμερικάνος είναι ο άνθρωπος, που με βοήθησε στα πρώτα βήματα. Ήταν εκείνος χάρη στον οποίο απέκτησα αυτοι Ένιωσα την ανάγκη μετά τον Τελικό να ανέβω στην εξέδρα και να του παραδώσω το τρόπαιο, το δεύτερο μετά το τιμημένο στο Καλλιμάρμαρο, που σήκωσε στον ουρανό της Αθήνας ο ίδιος το 1968. Ήταν μια εσωτερική παρόρμηση αυτό, που συνέβη και ομολογώ με έχει σημαδέψει».

Σχετικά με τα όσα του είπε ο Αμερικανός δήλωσε: «Ο Παγκόσμιος ήταν συγκινημένος από τη μεγάλη επιτυχία και ήταν λογικό. Το μόνο, που μου είπε ήταν «μπράβο, Νικόλα μου». Το θυμάμαι καλά. Σας είπα, ήταν η στιγμή, που με σημάδεψε. Και βέβαια, ένιωσα υπερήφανος, όπως υπερήφανοι ήταν και όλοι οι συμπαίκτες μου, που κατορθώσαμε να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από τόσα χρόνια. Το σύνθημα των οπαδών να γίνει ξανά η ΑΕΚ Βασίλισσα έπιασε τόπο. Οι οπαδοί μας εισακούστηκαν…».

Στη συνέχεια, ο Χατζής μίλησε για την πορεία της εφετινής ΑΕΚ: «Αυτά, που ζούμε φέτος θυμίζουν έντονα τη δική μου εποχή. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να επαναληφθεί ο θρίαμβος του 1968 και του 2000. Και να σηκώσουμε την κούπα της Ευρώπης μέσα στο ΟΑΚΑ. Το αξίζει ο κύριος Αγγελόπουλος. Το αξίζει ο Κόουτς Σάκοτα. Το αξίζουν οι παίκτες. Το αξίζουν όλα τα στελέχη και όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Τέλος, μίλησε και για τη συμμετοχή της εφηβικής ομάδας της Ένωσης στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος: «Πάμε να απολαύσουμε τη διοργάνωση. Είναι μια πρωτοφανής διαδικασία για πολλά από τα παιδιά. Δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο τώρα. Είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουν κάνει φέτος. Βήμα – βήμα προχωράμε όλη τη χρονιά. Αυτό θα κάνουμε και στην Κρήτη».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.