“Κόλλησε” η ΑΕΚ, υποβιβάστηκε η Κέρκυρα (video)

Στο 0-0 έμειναν στην Κέρκυρα, ΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους πρωταθλητές να βλέπουν τον Κουτζαβασίλη να τους στερεί τη νίκη με σπουδαίες επεμβάσεις στο τέλος, και τους Φαίακες να υποβιβάζονται και μαθηματικά. Δοκάρι στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι.

Στο 0-0 έμειναν στην Κέρκυρα, ΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους πρωταθλητές να βλέπουν τον Κουτζαβασίλη να τους στερεί τη νίκη με σπουδαίες επεμβάσεις στο τέλος, και τους Φαίακες να υποβιβάζονται και μαθηματικά. Δοκάρι στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι.

Τρεις μεγάλες στιγμές με Μπακασέτα (δις) και Γιακουμάκη είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ένωση, ο Κουτζαβασίλης όμως ήταν εκεί, κρατώντας το μηδέν και δίνοντας στην ομάδα του το βαθμό της τιμής. Άτυχος ο Κόντος στις καθυστερήσεις, όταν είδε το αριστοτεχνικό του σουτ, να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα.

Η ΑΕΚ έφτασε τους 67 βαθμούς μία αγωνιστική πριν το τέλος, ενώ η Κέρκυρα έμεινε στους 22, απέχει πλέον 7 από Λαμία και Απόλλων Σμύρνης, κοιτάζοντας πια τη νέα σεζόν στη Football League.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο ΑΟΚ παρατάχθηκε με σύστημα 5-4-1 από τον Γιάννη Ματζουράκη, με τον Κουτζαβασίλη στο τέρμα, και τους Αντέτζο, Γρομητσάρη, Ιωάννου να είναι η τριάδα των στόπερ. Ο Αναστασίου έπαιξε αριστερό μπακ, ο Σπίνουλας δεξιό, ενώ μπροστά τους στη μεσαία γραμμή, έπαιξαν Ζορμπάς και Παμλίδης αντίστοιχα. Κρητικός και Αρτυματάς ήταν το δίδυμο των χαφ πίσω από τον Μυτίδη.

Με 4-2-3-1 έστησε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Τσιντώτας στο τέρμα και από τα αριστερά, Λόπες, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, ήταν η γραμμή άμυνας της Ένωσης. Σιμόες και Γαλανόπουλος, κίνήθηκαν στα χαφ, ενώ η τριάδα των Λιβάια, Αϊντάρεβιτς και Μασούντ, έπαιξε πίσω από τον Γιακουμάκη.

Το ματς 

Εντελώς υποτονικό και χωρίς φάσεις ήταν το πρώτο μέρος στην Κέρκυρα. Η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του ματς μετά το πρώτο 15λεπτο, είχε την υπεροχή αλλά από ευκαιρίες… τίποτα! Δύο σουτ από Γκάλο και Λιβάια στο 27′ και στο 31′ αντίστοιχα, είχαν καλές προϋποθέσεις αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά τον Κουτζαβασίλη.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 58′, και ήταν για την Κέρκυρα, ωστόσο ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα βγάζοντας το σουτ του Παμλίδη. Ακολούθησε νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με το σουτ του Ιωάννου να κατευθύνεται προς την εστία αλλά να βρίσκει πάνω στον Αντέτζο!

Σαν να έριξε κάποιος τον διακόπτη, από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς… έσβησε! Για να πάρει και πάλι… μπρος στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στο 81′ ο Λιβάια μπήκε με πολύ ωραία ενέργεια από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτζαβασίλη, ενώ στο 85′ ο τερματοφύλακας των Φαιάκων, έκανε τη μεγαλύτερη επέμβαση του ματς, σε προβολή του Γιακουμάκη από απόσταση “αναπνοής”!

Οι ευκαιρίες της ΑΕΚ τρίτωσαν λίγο πριν τα 90′, με τον Κουτζαβασίλη να φωνάζει και πάλι “παρών” σε σουτ του Μπακασέτα.

Λίγο πριν το τέλος, η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε για την Κέρκυρα, αλλά το οριζόντιο δοκάρι στέρησε το 1-0 από τον Κόντο, που έπιασε εξαιρετικό φλατσαριστό σουτ με το αριστερό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.