Στη Championship Division η εθνική ανδρών

Ξεκαθάρισε και τυπικά ότι η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών θ' αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία (Championship Division) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2012, που θα διεξαχθεί από τις 25 Μαρτίου έως τη 1 Απριλίου στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας.

Ξεκαθάρισε και τυπικά ότι η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών θ’ αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία (Championship Division) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2012, που θα διεξαχθεί από τις 25 Μαρτίου έως τη 1 Απριλίου στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Αυτό το προνόμιο εξασφαλίστηκε οριστικά μετά την έκδοση του παγκόσμιου πίνακα αξιολόγησης ομαδικού για τον Φεβρουάριο. Βάσει αυτού συμπληρώνεται η κατηγορία και ως 22η στη σχετική σειρά η Ελλάδα θα είναι και φέτος μέσα στις 24 χώρες, που θα βρεθούν στην ελίτ του παγκοσμίου στερεώματος.

Είναι η δεύτερη διαδοχική φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει στη Championship Division χάρη στην υψηλή θέση του στο World Team Ranking. Η πρώτη ήταν στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, τον Μάιο του 2010 στη Μόσχα. Εκεί είχε καταλάβει την 20η θέση, αλλά μόνο οι 18 πρώτες ομάδες εξασφάλιζαν αυτομάτως την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δύο ομάδες ανέβηκαν από τη δεύτερη κατηγορία και οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις της κατηγορίας, καλύπτονται σύμφωνα με την προκήρυξη, από την παγκόσμια κατάταξη.

Καθοριστική είναι αυτή του Φεβρουαρίου, αφού η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 22 του μήνα. Η εθνική μας διατηρήθηκε αυτόν τον μήνα στο νούμερο 16 με 236 βαθμούς (ακριβώς τους ίδιους είχε τον Ιανουάριο), στη σειρά των ομάδων, που δεν είχαν εξασφαλισμένη πρόκριση βάσει των αγωνιστικών πεπραγμένων, είναι δεύτερη πίσω από τη Γαλλία (Νο 12 στο ranking) κι έτσι τοποθετείται στη Championship Division ως 22η. Πάντα με βάση τον πίνακα αξιολόγησης, το ίδιο εισιτήριο κέρδισαν ακόμα η Δανία ως 23η (Νο 20 στο ranking) και η Ρουμανία ως 24η (Νο 22), ενώ από τη διοργάνωση της Μόσχας είχαν εξασφαλισμένη θέση στην πρώτη κατηγορία οι: Κίνα, Γερμανία, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Χονγκ Κονγκ, Αυστρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Κροατία, Κινεζική Ταϊπέι, Λευκορωσία, Τσεχία, Ισπανία, Πολωνία, Βόρεια Κορέα, Ουγγαρία, Σερβία και Σλοβενία.

Η εθνική γυναικών, που γνωρίζει από το προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ότι θα μετάσχει στη 2η κατηγορία, τη λεγόμενη Challenge Division, βρίσκεται τον Φεβρουάριο στο νούμερο 39 της παγκόσμιας κατάταξης με 148 βαθμούς. Τον Ιανουάριο ήταν στο Νο 38 με 150 βαθμούς.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ

Σε μία εντελώς ασυνήθιστη θέση θα βρεθεί ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αύριο στην Ντόχα, όπου αρχίζει το πολύ δυνατό τουρνουά του Κατάρ, που περιλαμβάνεται στη σειρά World Tour (πρώην Pro Tour) της διεθνούς ομοσπονδίας. Επειδή έχει χάσει σημαντικό έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη και οι περισσότεροι από τους αθλητές, που βρίσκονται ψηλότερα, θα είναι παρόντες στην ασιατική χώρα, δεν θα βρεθεί αυτή τη φορά απευθείας στο κυρίως ταμπλό, όπως συνέβαινε σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, αλλά θα περάσει από τη φάση των προκριματικών.   

Η σχετική κλήρωση έγινε σήμερα και ο Έλληνας πρωταθλητής είναι επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και κληρώθηκε με τον Ιμπραΐμ Αλ-Χασάν από το Κουβέιτ και τον Κριστιάν Κάρλσον από τη Σουηδία. Αν κατακτήσει την πρωτιά στο γκρουπ θα πάρει αυτομάτως την πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού και το καλό από αυτή τη διαδικασία είναι ότι λογικά θα έχει την ευκαιρία (με προκριματικά και τελικά) να δώσει περισσότερους αγώνες.

Στο διπλό ο Κρεάνγκα δεν έχει δηλώσει συμμετοχή, πάντως να σημειωθεί ότι στο όπεν του Κατάρ, το 2003 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα με συμπαίκτη τον Γερμανό (νυν ομοσπονδιακό προπονητή στην εθνική ανδρών της χώρας του) Γιοργκ Ρόσκοπφ.

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Νίκη τίτλου και ανόδου πέτυχε χτες στην έδρα της η Κολωνία για το πρωτάθλημα της  Γ΄κατηγορίας Γερμανίας στη δυτική περιφέρεια. Με την πολύ σημαντική, και αυτή τη φορά, συνδρομή του Δημήτρη Παπαδημητρίου ξεπέρασε με 9-4 το εμπόδιο της 2ης του βαθμολογικού πίνακα Μπρακβέντε και πραγματοποίησε το πολύ μεγάλο βήμα για να κατακτήσει την 1η θέση και ταυτόχρονα το μοναδικό εισιτήριο για τη Β΄κατηγορία. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Η Κολωνία διατήρησε το αήττητο κι έφτασε τους 27 βαθμούς, η Μπρακβέντε έπεσε στην 3η θέση μένοντας στους 23 και στη 2η θέση πέρασε η TTC Άλτενα με 25 βαθμούς. Για την ολοκλήρωση της Regional West απομένουν έξι αγωνιστικές.

Στο κυριακάτικο ντέρμπι ο Παπαδημητρίου, που τοποθετήθηκε και πάλι στη θέση 1 της ομάδας του, υπέστη την πρώτη του ήττα στο απλό. Έχασε με 3-2 σετ από τον πρώτο αθλητή της Μπρακβέντε, τον πρώην διεθνή Τσέχο Μάρτιν Χάνακ. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέβαλλε με 3-0 σετ τον δεύτερο αθλητή των αντιπάλων, τον Μάρτσιν Κούμπιακ, ενώ σημείωσε νίκη και στο διπλό με παρτενέρ τον Γερμανό Μάρκους Στάινφελντ. Σε ατομικό επίπεδο ο Παπαδημητρίου έφτασε τις 19 νίκες.

* Ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ πήρε τα σκήπτρα από τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στο ΤΟΠ 12 της Ευρώπης. Ο Γερμανός πρωταθλητής αναδείχτηκε χτες νικητής στην ετήσια διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε στη Λιόν της Γαλλίας, εκεί όπου ο Έλληνας διεθνής δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ώστε να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο του. Στον τελικό ο Οβτσάροφ κατέβαλλε τον Ρώσο Κιρίλ Σκάσκοφ με 4-0 σετ. Στις γυναίκες το χρυσό μετάλλιο πήρε η επίσης Γερμανίδα Βου Γιαντούο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.