Επιστροφή στις νίκες (vid)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Εργοτέλη με 3-0. Πάντελιτς, Μέλμπεργκ και Φετφατζίδης τα τέρματα των "ερυθρόλευκων".

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Εργοτέλη με 3-0. Πάντελιτς, Μέλμπεργκ και Φετφατζίδης τα τέρματα των “ερυθρόλευκων”. Οι Κρητικοί τελείωσαν το παιχνίδι με εννιά παίκτες, λόγω αποβολής των Χίμπλινγκερ, Μπουχαλάκη. Οι πρωταθλητές δεν κινδύνεψαν από τους φιλοξενούμενους ούτε όταν οι δύο ομάδες είχαν αριθμητική ισορροπία. Το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτερο και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ νωρίτερα από το 58′ όταν και ο Πάντελιτς έλυσε το Γόρδιο δεσμό.


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό ως εξής: Ο Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Μοδέστο, αριστερά ο Μαρκάνο, στο κέντρο της άμυνας οι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Στα χαφ τοποθέτησε Ορμπάιθ και Μανιάτη, δεξιά τον Αμπντούν, αριστερά τον Ντιόγκο και πίσω από τον προωθημένο Πάντελιτς τον Ιμπαγάσα.


Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε τον Εργοτέλη ως εξής: Ο Πίρσον κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μπουχαλάκης, τα δύο στόπερ οι Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι και αριστερά ο Δάρλας, στο κέντρο οι Κυριακίδης, Ολίσε και Σαρρής και η επιθετική τριάδα απαρτίζονταν από τους Κατσικοκέρη, Λεάλ και Μπούντιμιρ με τον Κροάτη να είναι στην κορυφή.


Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του αναφορικά με το πως θέλει να διαχειριστεί τον αγώνα. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, κυριολεκτικά έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και πίεσαν ασφυκτικά, προκειμένου να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε και το προβάδισμα στο σκορ, αλλά και που ταυτόχρονα θα έλυνε και τα πόδια τους.


Παρά το γεγονός όμως ότι οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, κυρίως γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει με μαζική άμυνα να υποχρεώσουν σε βεβιασμένες ενέργειες τους επιθετικούς της ομάδας του Πειραιά, αλλά και γιατί ο Πίρσον βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.


Σε κάθε περίπτωση όμως, σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Ολυμπιακός πραγματικά έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, έδειξε μεγάλη ευχέρεια στην κυκλοφορία της μπάλας και είχε πλουραλισμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να έχει και εξαιρετικά ποσοστά στην δημιουργία των φάσεων. Πρόβλημα φάνηκε να υπάρχει μόνο στα τελειώματα, καθώς οι ευκαιρίες ήταν πολλές και ο μηδενικός συντελεστής στα γκολ δυσανάλογος.


Στην επανάληψη τίποτα δεν άλλαξε αναφορικά με την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έχοντας δηλαδή υποχρεώσει τους φιλοξενούμενους σε κανονικό ρόλο κομπάρσου και έδειχνε πως ήταν καθαρά θέμα χρόνου μέχρι να πετύχει και το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα στο σκορ.


Ολα αυτά μέχρι το 56′ όταν και ουσιαστιά άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Χίμπλινγκερ είδε για δέυτερη φορά την κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και λύτρωσε τους γηπεδούχους. Εκεί όμως που ουσιαστικά τελείωσε ο αγώνας, ήταν όταν είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Μπουχαλάκης, με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να μείνει με εννιά παίκτες.


Ολα είχαν τελειώσει, καθώς η κατοχή της μπάλας πέρασε καθαρά στον Ολυμπιακό, με τον Μέγερι που ούτως ή άλλως δεν είχε πολλή δουλειά, να μετατρέπεται σε θεατή του αγώνα. Το 2-0 που ήρθε από τον Μέλμπεργκ απλά αποτέλεσε φυσική συνέχεια όλων των παραπάνω, ενώ ο Φετφατζίδης απλά πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα με το πολύ όμορφο γκολ που σημείωσε με σουτ έξω από την περιοχή.


Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα που γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική στην Ξάνθη, δείχνοντας βελτιωμένος σε όλους τους τομείς του. Παράλληλα σε συνδυασμό και με τον αποκλεισμό του Πανιωνίου στο κύπελλο την προηγούμενη Τετάρτη, έδειξε και πως έχει ξεπεράσει το σοκ της ήττας στα Πηγάδια και είναι σε θέση να διεκδικήσει την επιστροφή του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.



Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Πάνου, Γουργιώτης
4ος διαιτητής: Αμπάρκιολης


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Α.Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (83΄ Παπάζογλου), Μοντέστο, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα (69΄ Μακούν), Ντιόγκο, Αμπντούν (74΄ Φετφατζίδης), Πάντελιτς


Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλιγκερ, Δάρλας (50΄ Γιοαλούσης), Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπούντιμιρ (62΄ Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55΄ Τζανακάκης)





 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.