Θεοδωρίδης: «Ειλικρινής ο ΠΑΟΚ»

Η ειλικρίνεια του ΠΑΟΚ ήταν ένας σημαντικός παράγοντα για την απόφαση της UEFA υπογράμμισε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Η ειλικρίνεια του ΠΑΟΚ ήταν ένας σημαντικός παράγοντα για την απόφαση της UEFA υπογράμμισε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υπογράμμισε πως θα υπάρξει έλεγχος στον «Δικέφαλο» του Βορρά κα τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ο Θεοδωρίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3».

Αρχικά, δήλωσε: «O ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον σκόπελο γιατί ήταν ειλικρινής ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA και γιατί παρουσίασε ένα ρεαλιστικό πλάνο κάλυψης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Όταν η απόφαση της UEFA μιλάει για επόμενο έλεγχο του ΠΑΟΚ τον Ιούνιο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ελεγχθεί και τον Φεβρουάριο, αλλά και τον Μάρτιο. Η όλη διαδικασία έχει να κάνει με τον πρώτο χρόνο που θα μετρήσει στην τριετία ελέγχου για τον κανονισμό του break even. Τώρα είμαστε στο -2. Οι καινούργιοι κανονισμοί αναφέρουν ότι το πάνελ του financial fair play μπορεί να κάνει ελέγχους από τώρα για να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην χρονιά. Ο κανονισμός περί ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι ήδη σε ισχύ και για αυτό έχουμε την κλήση των πρώτων ομάδων σε απολογία. Αυτό που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ είναι ότι κατέβασε πάρα πολύ τις οφειλές του σε μικρό διάστημα (πάνω από το 50%) και παρουσίασε ένα πλάνο που ευελπιστεί ότι θα του επιτρέψει να «καθαρίσει» σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Η προσπάθεια είναι ξεκάθαρη, οι οφειλές έχουν μειωθεί και η επιτροπή θα παρακολουθεί πλέον συνεχώς την πορεία του ΠΑΟΚ».

Επίσης, δήλωσε για την παρουσία του ΠΑΟΚ στην πειθαρχική επιτροπή: «Ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιάσει ένα πλάνο στο οποίο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και με την επόμενη δόση από την UEFA για τη συμμετοχή του στο Europa League και από τα χρήματα από την πώληση του Βιεϊρίνια, θα έχει εξοφλήσει ένα μέρος των οφειλών του με την προοπτική για εξόφληση σε ένα εύλογο διάστημα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά, αλλά στον ΠΑΟΚ υπήρχε σοβαρό θέμα. Η προθεσμία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ήταν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ο ΠΑΟΚ εμφανιζόταν να έχει οφειλές. Από τις ομάδες που ελέγχθηκαν ήταν η μόνη που συνέχιζε στην Ευρώπη στα τέλη Φεβρουαρίου και για αυτό ήταν η πρώτη ομάδα που κλήθηκε από την πειθαρχική. Αυτό έγινε προκειμένου, αν υπήρχε απόφαση αποκλεισμού του από τη φετινή σεζόν, να είχε το χρόνο και για να προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων αλλά και στο CAS, πριν από τα ματς της φάσης των «32» του Europa. Για αυτό ο ΠΑΟΚ ήταν σε πιο δύσκολη θέση. Είχε το λιγότερο χρόνο προσαρμογής αλλά κατάφερε να τρέξει το θέμα με επιτυχία».

Σχετικά με το πότε θα περάσουν από την ίδια διαδικασία οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός τόνισε: «Αυτό δεν είμαι σε θέση να το ξέρω, αν δηλαδή θα κληθούν τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο. Είναι θέμα πειθαρχικής επιτροπής το πότε θα τους καλέσει και στην UEFA πρόκειται για εντελώς ανεξάρτητη επιτροπή. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι στην ίδια διαδικασία και έχουν πρόβλημα με τις νέες διατάξεις του financial fair-play. Οι ομάδες, που δεν συνεχίζουν στην Eυρώπη στη συνέχεια της εφετινής σεζόν, θα κληθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από την επιτροπή».

Επίσης, δήλωσε για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες: «Νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει την σοβαρότητα του θέματος όλοι. Αν το υποτιμούν αυτό δεν το ξέρω. Έχετε δίκιο ότι τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει πολύ. Για να καταλάβουν όλοι τη διαφορά. Πολλές ομάδες, ακόμα και ο ΠΑΟΚ για να μιλάμε με παραδείγματα, έπαιρναν την αδειοδότηση μετακυλύοντας τις οφειλές τους από σεζόν σε σεζόν. Μπαίνοντας σε εφαρμογή οι καινούργιοι κανονισμοί αυτό δεν μπορεί να γίνει και θα πρέπει να έχουν καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Το καλό με τον ΠΑΟΚ είναι ότι η πειθαρχική επιτροπή έδειξε την κοινή λογική, ας το πω έτσι, ότι μια ομάδα ή ένα κράτος αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικά, ότι υπάρχουν διαφορετικές συγκυρίες και προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε και πλήρωσε οφειλές. Παρουσίασε το πώς τα χρήματα που έχει λαμβάνειν θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι οφειλές. Με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Τότε περιμένουμε αυτά τα χρήματα και θα πληρώσουμε αυτές τις οφειλές, με τα έσοδα που θα έχουμε τότε θα καλύψουμε τις άλλες οφειλές κ.ο.κ Το πλάνο του ήταν ρεαλιστικό, δεν είχε να κάνει με το τι ευελπιστώ να εισπράξω ή όχι».

Και συμπλήρωσε για την παρουσία του Ζαγοράκη: «Σαφώς και μέτρησε η παρουσία του. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του, τον οικονομικό του διευθυντή και τον πρόεδρό του. Εδειξε σεβασμό απέναντι στην επιτροπή. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ειλικρινής. Με άλλα λόγια τόνισαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ότι. `’δεν είχαμε καταλάβει από την αρχή πόσο άμεσος ήταν ο κίνδυνος, αλλά πλέον το γνωρίζουμε, μπήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα και αυτό είναι το πλάνο μας».

Τέλος, ο Θεοδωρίδης υπογράμμισε: «Είναι κάτι που εγώ δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Είναι θέμα της επιτροπής που έχει κάνει την αξιολόγηση των φακέλων τους. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν είναι πάντως θέμα του αν μία ομάδα θα καλύψει το 100% των οφειλών της και θα είναι πλήρως «καθαρή». Το ζητούμενο είναι να προλάβεις να καλύψεις ένα μέρος των οφειλών σου και να είσαι πειστικός ότι διαθέτεις ένα επαρκές και ρεαλιστικό σχέδιο ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχεις προσαρμοστεί με τον νέο κανονισμό. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ η πειθαρχική επιτροπή της UEFA δεν πήγε με το γράμμα του κανονισμού και αυτό είναι σημαντικό για όποιον αποδείξει ότι έχει αντιληφθεί τις δυσκολίες και το πνεύμα του financial fair play ενόψει της πλήρους εφαρμογής του σε δύο χρόνια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.