Καμία έκπληξη…

Η εξέλιξη του αγώνα της εθνικής με την Εσθονία, προφανώς και το αποτέλεσμα, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως καμία κατάσταση στον αθλητισμό δεν αλλάζει με... μαγικά. Χωρίς σχέδιο και ρόλους οτιδήποτε θετικό είναι απλά συγκυριακό.

Η εξέλιξη του αγώνα της εθνικής με την Εσθονία, προφανώς και το αποτέλεσμα, αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά πως καμία κατάσταση στον αθλητισμό δεν αλλάζει με… μαγικά. Η αλλαγή ψυχολογίας στο ντεμπούτο του νέου προπονητή ήταν αρκετή για μια νίκη. Όχι για δύο. Ακόμη κι αν το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια, που πάντως κράτησε μέχρι το 0-1…

Αυτό έχει βέβαια την εξήγησή του. Όταν ξέρεις ότι είσαι μέλος μιας ομάδας που αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με… αποχή, τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα στην ψυχολογία σου όταν αντί να είσαι μπροστά στο σκορ (όπως άξιζες βάση εικόνας) ξαφνικά κινδυνεύεις πάλι με νύχτα… ντροπής.

Βαρύς χαρακτηρισμός όταν μιλάμε για αθλητισμό. Ντροπή δεν υπάρχει. Θα υπήρχε αν έπαιζες χωρίς αντίπαλο. Όμως έχει κι εκείνος δικαίωμα στο όνειρο. Δεν θα είναι ο πρώτος άλλωστε ούτε ο τελευταίος. Όπως δεν είμαστε κι εμείς τα πρώτα θύματα τέτοιας έκπληξης. 

Στην τελική το έχουμε ξαναπάθει. Ντροπή είναι να κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη. Γιατί φαίνεται ότι δεν ασχολείσαι σοβαρά με αυτό που κάνεις. Ντροπή είναι να αδιαφορείς γι’ αυτόν που πληρώνει για να σε δει. 

Το αποτέλεσμα της Κυριακής σίγουρα δεν ήταν αναμενόμενο. Ούτε όμως έπεσε κανείς από τα σύννεφα όπως ήρθε. Μία άλλη ενδεκάδα. Καμία χημεία. Παίκτες με μεγάλη διάθεση. Ξεκίνησαν καλά, έκαναν φάσεις, μέχρι που δεχθήκαμε, όπως δεχθήκαμε το γκολ. 

Το ψυχολογικό έλλειμμα ήταν προφανές στη συνέχεια. Μπορεί να έμεινε η διάθεση όμως το μυαλό ήταν θολό. Μισή σκέψη στη μπάλα  και η άλλη μισή στην… στραβή που ερχόταν πάλι και στο γεγονός ότι θα έκλεινε με τον χειρότερο τρόπο μια ήδη αποτυχημένη προσπάθεια. 

Μια προσπάθεια όμως που είχε λάθη πριν καν ξεκινήσει. Ένας οργανισμός (τέτοιος είναι και η εθνική ομάδα) οφείλει να έχει κανόνες και τρόπο λειτουργίας. Κυρίως όμως να έχει ρόλους και σχέδιο.

Όταν οι παίκτες δημοσίως εκφράζουν προτίμηση να μείνει ο προπονητής (που έχει αποτύχει) κάτι πάει λάθος. Όλοι οι παίκτες έχουν προτιμήσεις για τους προπονητές. Όλοι μας για τους εργοδότες μας. Άλλοι είναι υπεύθυνοι όμως να αποφασίσουν αν θα είναι στη θέση τους ή όχι. Αν κάνουν για τη δουλειά ή όχι.

Όσο για το σχέδιο, το μοναδικό που εμφάνισε τελευταία η ΕΠΟ ήταν να ξεσπιτώσει άρον άρον την ομάδα από το Καραϊσκάκη για να πάει που… Στο Ολυμπιακό Στάδιο με 300 άτομα. όχι ότι στο Φάληρο θα είχε πολύ περισσότερα. Ούτε στην Τούμπα, ούτε στο Καυτανζόγλειο. Σίγουρα πάντως θα ήταν προτιμότερο να παίξει στην Τούμπα, απ’ ότι στο άδειο ΟΑΚΑ. 

Η να πάει κατευθείαν από το Φάληρο στο Ηράκλειο, άλλωστε εκεί σχεδιάζουν τώρα να παίξει. ίσως μάλιστα να είναι η καλύτερη επιλογή από πλευράς προσέλευσης κόσμου. 
Αν και σε περίπτωση που η ομάδα δε βελτιώσει την εικόνα της και τα αποτελέσματα ο κόσμος δεν πρόκειται να είναι εκεί. Όχι γιατί βλέπει έλλειψη σχεδίου αλλά γιατί είμαστε Έλληνες. και οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με το αποτέλεσμα και όχι με το άθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.