Αντίο με… χαμηλά το κεφάλι

Αντίο με ήττα είπε στους φιλάθλους της η ΑΕΚ στο τελευταίο εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχασε 2-0 από τον Άγιαξ, ο οποίος προκρίθηκε στους “16” και μαθηματικά. Μοιραίος για την Ένωση ο Λιβάγια, πρωταγωνιστής για τους Ολλανδούς ο Τάντιτς με τα δύο γκολ.

Αντίο με ήττα είπε στους φιλάθλους της η ΑΕΚ στο τελευταίο εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έχασε 2-0 από τον Άγιαξ, ο οποίος προκρίθηκε στους “16” και μαθηματικά. 

Μοιραίος και καθοριστικός ο Λιβάγια, ο οποίος στην επιστροφή του από την τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών έκανε ανόητο χέρι-πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πρωταγωνιστής για τον “Αίαντα” ο Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος σκόραρε και τα δύο γκολ.

Σοβαρά επεισόδια πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των φιλάθλων της ΑΕΚ και του Άγιαξ. 

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αιφνιδίασε τον αντίπαλό του καθώς παρέταξε με 3-5-2 την ομάδα του κλείνοντας καλά τους χώρους και δυσκολεύοντας πολύ την ανάπτυξη του Άγιξα. Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης η τριάδα στην άμυνα, Γκάλο δεξιά, Χουλτ αριστερά, Γαλανόπουλος, Άλεφ και Μάνταλος η τριάδα, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Λιβάγια και Πόνσε. 
Ο Άγιαξ παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Ονανά τερματοφύλακα, δεξιά προς αριστερά τους Μαζαραουί, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Βέμπερ. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή ήταν Σένε, Φαν ντε Μπέικ, Ντε Γιονγκ, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Νέρες, Ντόλμπεργκ και Τάντιτς. 

Ήρεμο 45λεπτο
Το διάβασμα από τον Ουζουνίδη ήταν εξαιρετικό. Τα τρία στόπερ και ο ενισχυμένος άξονας “μπλόκαρε” το παιχνίδι του Άγιαξ, ο οποίος ήταν εντελώς ακίνδυνος για την εστία του Μπάρκα. Η πρώτη φάση του αγώνα στο 5′ ήταν για την ΑΕΚ με την κεφαλιά του Πόνσε να περνάει άουτ. Ο Σένε σούταρε στο 25′ χωρίς να βρει εστία, ενώ η κεφαλιά του Νέρες δύο λεπτά μετά σταμάτησε στην αγκαλιά του Μπάρκα. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο το φάουλ του Σένε στο 30′ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Εκμεταλλεύτηκε τα δώρα
Ο Άγιαξ ήθελε τη νίκη και την έψαξε με περισσότερο πάθος και ένταση στο Β’ μέρος. Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια είδαν κίτρινη κάρτα στο 51′ και στο 53′ αντιστοίχως και στο 63′ μετά από ωραία ομαδική δουλειά ο Φαν ντε Μπέικ με πλασέ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ. Όσο περνούσε η ώρα ο Άγιαξ έκλεινε και περισσότερο τους Πρωταθλητές Ελλάδας στην περιοχή τους. Και το… κακό δεν άργησε να έρθει. Στο 67′, από εκτέλεση φάουλ του Τάντιτς ο Λιβάγια στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ την βρήκε με το χέρι και ο Όλιβερ δεν του χαρίστηκε. Πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον Κροάτη, ο οποίος αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με δύο αποβολές.

Ο Τάντιτς στο 68′ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει και να απλοποιήσει την κατάσταση για τους Ολλανδούς. Τέσσερα λεπτά μετά, από λάθος στην “κιτρινόμαυρη” άμυνα και τον Νέρες να “αδειάζει” Τσιγκρίνσκι και Μπάρκα, που βρισκόταν στα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφτασε στον Χούντελααρ για να στρώσει αυτός στον Τάντιτς, ο οποίος σε σχεδόν κενή εστία σημείωσε το 0-2. 
Τελευταία καλή στιγμή και μοναδική αντίδραση της ΑΕΚ το σουτ του Μπογέ στο 86′ με τον Ονανά να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (3-5-2): Μπάρκας – Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης – Γκάλο (73′ Μπογέ), Άλεφ, Μάνταλος (78′ Κλωναρίδης), Γαλανόπουλος, Χουλτ – Λιβάγια, Πόνσε (81′ Γιακουμάκης).
Άγιαξ (4-3-3): Ονανά – Μαζραουί (81′ Κρίστενσεν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Βέμπερ – Σένε, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέικ (86′ Λαμπιάντ) – Νέρες, Ντόλμπεργκ (62′ Χουντελάαρ), Τάντιτς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.