«Χ»έρι – χέρι μέχρι το τέλος! (video)

ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Tρίπολης έμειναν στο 0-0 με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες και το «θρίλερ» της παραμονής συνεχίζεται!

ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Tρίπολης έμειναν στο 0-0 με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες και το «θρίλερ» της παραμονής συνεχίζεται!

Οι Ηπειρώτες, έμειναν για τέταρτο σερί εντός έδρας παιχνίδι χωρίς γκολ παρά τις ευκαιρίες τους στο β’ μέρος και μετά τη νίκη του ΟΦΗ βρίσκονται πλέον σε θέση απ’ ευθείας υποβιβασμού. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, διαμαρτύρεται πάντως για τέρμα του Κρίζμαν που της ακυρώθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Αστέρας, θα μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο αλλά στο τέλος αρκέστηκε στην ισοπαλία που τον κρατά σε θέση σωτηρίας, εν’ όψει του «τελικού» στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Τα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με 3-5-2. Ο Ν. Μιχαήλ κάτω από τα δοκάρια, οι Κάργας, Σκόνδρας και Α. Μιχαήλ στην άμυνα. Ο Μπουκουβάλας στο δεξί άκρο, ο Σεργκελασβίλι στο αριστερό, οι Νικολιάς, Κάστρο και Πάντελιτς στη μεσαία γραμμή, οι Μάνος και Κρίζμαν στην επίθεση.

Ο Αστέρας ξεκίνησε με 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Αθανασιάδης, σέντερ μπακ οι Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος και Βαλιέντε, στα άκρα οι Μαρτίνεζ και Κώτσιρας. Στη μεσαία γραμμή  Μουνάφο, Ιγκλέσιας και Μπελόκ, στην επίθεση οι Τσιλιανίδης και Μανιάς.

Κατοχή ο ΠΑΣ, ευκαιρίες ο Αστέρας

Χωρίς γκολ και ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να έχουν παρόμοιο σχηματισμό και να αλληλοεξουδετερώνονται. Ο ΠΑΣ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και απείλησε πιο πολύ από δεξιά με τον Μπουκουβάλα, όμως οι Αρκάδες είχαν καλές αμυντικές αντιδράσεις, αλλά και τις δύο καλύτερες ευκαιρίες στο α’ μέρος.

Πρώτη τελική στο 14ο λεπτό με κεφαλιά του Κάργα που μπλόκαρε εύκολα ο Αθανασιάδης, ενώ ο Αστέρας θα μπορούσε να κάνει το 0-1 στο 21′, όταν ο Μανιάς βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή, γύρισε παράλληλα με τον Κώτσιρα να αφήνει πανέξυπνα για τον αμαρκάριστο Τσιλιανίδη, ο οποίος ανάγκασε τον Μιχαήλ σε καλή επέμβαση στο αριστερό πλασέ που επιχείρησε.

Η ατυχία όμως χτύπησε στο ημίωρο τους Αρκάδες, καθώς ο Μανιάς τραυματίστηκε και αποχώρησε δίνοντας την θέση του στον Αραβίδη.

Στο 32′ όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ με καλό σουτ του Τσιλιανίδη έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο δίπλα στο δεξί δοκάρι του Μιχαήλ.

Ένα άστοχο διαγώνιο σουτ του Σεργκελασβίλι από αριστερά, ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

«Γκρίνια» ΠΑΣ και πρωταγωνιστές οι γκολκίπερ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΣ να επιτίθεται και μία αμφισβητούμενη φάση, καθώς στο 47′ ο Κρίζμαν με ωραίο πλασέ στην κίνηση σκόραρε μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα από δεξιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Ιγκλέσιας να κερδίζει μία κόντρα στην περιοχή από δεξιά και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μιχαήλ, που όμως είπε «όχι» στο πλασέ του Αργεντινού. Από το κόρνερ που προέκυψε, ο Τριανταφυλλόπουλος σκόραρε με κοντινό σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς είχε γίνει επιθετικό φάουλ από συμπαίκτη του στην διάρκεια της φάσης.

Στο 53′ ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει, όταν ο Πάντελιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, όμως η γυριστή κεφαλιά του Κρίζμαν δεν απείλησε τον Αθανασιάδη.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι Ηπειρώτες έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Μάνος από δεξιά νίκησε σε μονομαχία τον Τριανταφυλλόπουλο και βγήκε προ του Αθανασιάδη, που αποσόβησε το 1-0 με ωραία επέμβαση στο τετ-α-τετ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πολιορκούν και στο 60′ ο Μάνος με ωραίο γυριστό ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε νέα επέμβαση, ενώ από το ακόλουθο κόρνερ ο Σκόνδρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας, αφού ξεπέρασε το διάστημα της πίεσης κατάφερε να ισορροπήσει και να βγει μπροστά, όμως στο 72′ ο Ιγκλέσιας αστόχησε σε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσιλιανίδη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους, με τον Τασουλή (που είχε μπει λίγο νωρίτερα) από αριστερά να βγάζει σε καλή θέση τον Ιγκλέσιας, αλλά τον Μιχαήλ να λέει «όχι» με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Με τα νέα από το ματς του ΟΦΗ να έρχονται στους «Ζωσιμάδες», το ματς έγινε…ροντέο από εκεί και πέρα, με τον ΠΑΣ να απαντά άμεσα στις ευκαιρίες με χαμένο τετ – α – τετ του Μάνου μετά από εντυπωσιακή επέμβαση του Αθανασιάδη!

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ προσπάθησε για το πολυπόθητο γκολ, με τον Αστέρα να δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να κρατήσει το 0-0 και να παραμείνει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη εν’ όψει του φινάλε – θρίλερ…

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός).
Αστέρας Τρ.: ΟΦΗ (εκτός), Πανιώνιος (εντός).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0
Ελληνικό Πρωτάθλημα 2018-19, 28η Αγωνιστική, «Ζωσιμάδες»

Κίτρινες: Α. Μιχαήλ, Παμλίδης, Κάργας – Πασαλίδης, Μαρτίνεζ, Τριανταφυλλόπουλος.
Κόκκινες:
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Δημητριάδης, Πάτρας (Μακεδονίας).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης, 3-5-2): Ν. Μιχαήλ –  Α. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάργας – Μπουκουβάλας,  Κάστρο (77′ Μπατίστ), Νικολιάς (61′ Παμλίδης), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι – Κρίζμαν (74′ Αθανασιάδης), Μάνος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Παράσχος, 3-5-2): Αθανασιάδης – Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε – Μαρτίνεζ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (68′ Τασουλής), Κώτσιρας – Μανιάς (30′ Αραβίδης), Τσιλιανίδης (88′ Βλάχος).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.