Δύσκολη η επιλογή των αθλητών του Μαραθωνίου για το Λονδίνο

«Πονοκέφαλος» για τους επικεφαλής της κενυατικής ομοσπονδίας στίβου είναι η επιλογή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιούν σε διεθνείς διοργανώσεις.

«Πονοκέφαλος» για τους επικεφαλής της κενυατικής ομοσπονδίας στίβου είναι η επιλογή των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποιούν σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η Κένυα, όπως είναι φυσικό, σχεδιάζει να κυριαρχήσει τον Αύγουστο στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο, κάτι που έκανε και την Κυριακή στον διεθνή Μαραθώνιο της βρετανικής πρωτεύουσας σε άνδρες και γυναίκες.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στίβου της χώρας, Ισάια Κιπλάγκατ, τόνισε ότι η επιλογή των αθλητριών είναι πιο εύκολη από αυτή των αθλητών. «Δεν πονοκεφαλιάζουμε για την επιλογή των γυναικών. Στους άνδρες θα πρέπει να ταλαιπωρήσουμε λίγο περισσότερο τη σκέψη μας». Τις επιλογές μας για το Λονδίνο στο Μαραθώνιο θα τις ανακοινώσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο» είπε ο Κιπλάγκατ.

Πηγή προσκείμενη στην ομοσπονδία άφησε να διαρρεύσει ότι οι πρώτες τρεις γυναίκες την Κυριακή στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, οι Μέρι Κεϊτάνι, Εντνα Κιπλάγκατ και Πρισκά Γέπτου, πρόκειται να ανακοινωθούν και επίσημα για την αποστολή στους Ολυμπιακούς. Και αυτό, αφού η Σάρον Τσέροπ ήταν μεν νικήτρια στη Βοστόνη στις 16 Απριλίου, αλλά ο χρόνος της (2:31:50) ήταν αρκετά αργός για να πάρει την Ολυμπιακή πρόκριση.

Στους άνδρες, επιβεβαίωση ουσιαστικά υπήρξε μόνο για τον Ουίλσον Κίπσανγκ, τον νικητή την Κυριακή στο Λονδίνο και με τον 2ο καλύτερο χρόνο στον κόσμο στην απόσταση, μετά τον Πάτρικ Μακάου. Η ομάδα των 6 υποψηφίων που αρχικά είχε επιλεγεί, αποτελείται ακόμη, εκτός των Κίπσανγκ και Μακάου, από τους Εμάνουελ Μουτάι, Τζέφρι Μουτάι, Αμπελ Κιρούι και Μόσες Μόσοπ.

Στις γυναίκες, εκτός των Κεϊτάνι, Κιπλάγκατ και Γέπτου, συμπεριλαμβάνονται στην ομάδα και οι Φλόρενς Κιπλάγκατ, Τσέροπ και Λίντια Τσερομέι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.