Οριστικό: Στον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου

Πλέον είναι οριστικό. Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ισοφαρίσει την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κώστα Παπανικολάου και έτσι ο διεθνής φόργουορντ πιάνει Λιμάνι! "Διατηρούμε τα δικαιώματά του" ενημέρωσαν οι Καταλανοί.

Πλέον είναι οριστικό. Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να μην ισοφαρίσει την πρόταση του Ολυμπιακού για τον Κώστα Παπανικολάου και έτσι ο διεθνής φόργουορντ πιάνει Λιμάνι! “Διατηρούμε τα δικαιώματά του” ενημέρωσαν οι Καταλανοί.

Μετά το καλοκαίρι του 2013 όταν έφυγε για τη Μπαρτσελόνα (για ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ) και από εκεί και πέρα πήρε το δρόμο για το ΝΒΑ, ο 25χρονος παίκτης θα φορέσει και πάλι τα ερυθρόλευκα.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση των Καταλανών, έπαιξε η επιθυμία του Παπανικολάου που πήρε πάνω του την κατάσταση, ζητώντας από τη Μπάρτσα να μη «ματσάρει» την πρόταση του Ολυμπιακού, αφού σε αυτή την περίπτωση θα φορούσε και πάλι τα «μπλαουγκράνα».

Πλέον, απομένει η υπογραφή των συμβολαίων με τους πρωταθλητές Ελλάδας και η ένταξή του στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, την οποία θα μπορεί να ενισχύσει άμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και από το ξεκίνημα του β’ γύρου στο Τop 16 της Ευρωλίγκας, με το πρώτο παιχνίδι να είναι κόντρα στη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη!

Οι Καταλανοί από την πλευρά τους, παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου, με τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Ζοάν Κρέους, να δηλώνει:

«Φτάσαμε στο συμπέρασμα πως για τη δεδομένη χρονική στιγμή στη σεζόν και τη δυναμική της ομάδας θα ήταν προτιμότερο να μην κάνουμε καμία αλλαγή, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τη βαθμολογική θέση μας στο ισπανικό πρωτάθλημα, με μία μόλις ήττα και μάλιστα στην παράταση. Στην Ευρωλίγκα επίσης διατηρούμαστε ψηλά στον όμιλό μας. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό αλλά αθλητικό. Μιλήσαμε με τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Ροντρίγκο ντε λα Φουέντε ως προς το τι θα έπρεπε να κάνουμε. Η τελική απόφαση ήταν δική μου και αποφάσισα να μην καταθέσουμε ισόποση πρόταση».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποια ήταν η επιθυμία του ίδιου του παίκτη απάντησε: «Ο Κώστας Παπανικολάου είχε απολαύσει τη σεζόν στην Μπαρτσελόνα και έκανε πολύ καλή χρονιά. Αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να απευθύνεται στον Παπανικολάου».

Εν συνεχεία ρωτήθηκε αν έλαβαν υπ’ όψη στην ομάδα πως ο Παπαπανικολάου θα είναι… άμεσος αντίπαλος των «μπλαουγκράνα» στη Euroleague: «Είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε έντονα κατά τις δύο ημέρες που συσκεφθήκαμε για να αποφασίσουμε. Καταλήξαμε πως αυτό που μετρά είναι η καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η ομάδα και δεν θέλαμε να επιτρέψουμε σε τίποτα να την επηρεάσει», απάντησε.

Του ζητήθηκε να διευκρινίσει αν θα λάβει κάτι η Μπαρτσελόνα ως αντιστάθμισμα που αρνήθηκε τα δικαιώματά της από τον Παπανικολάου: «Ή έχεις ή δεν έχεις δικαιώματα. Το αποδέχεσαι ή δεν το αποδέχεσαι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι διατηρούμε τα δικαιώματά του και θα είμαστε προτεραιότητά του όταν φύγει από τον Ολυμπιακό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.