Κουφός: «Ώρα αποδείξεων»

Ως ευκαιρία για τους Έλληνες προπονητές να αποδείξουν την αξία τους, βλέπει την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ, ο Στέργιος Κουφός.

Ως ευκαιρία για τους Έλληνες προπονητές να αποδείξουν την αξία τους, βλέπει την κρίση στο ελληνικό μπάσκετ, ο Στέργιος Κουφός. Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στην εικόνα του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Κουφός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το γεγονός ότι ομάδες εκτός Αθηνών κλέβουν φέτος την παράσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα:
«Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά. Ετσι το αισθάνομαι, για αυτό και τώρα θα το πω. Εν μέσω μια τρομακτικής κρίσης, η οποία πάει να αλλάξει την κουλτούρα του λαού και αυτό είναι το πιο σοβαρό για μένα, διότι βλέπεις τρομαγμένα πρόσωπα,  τουλάχιστον το γέλιο, η χαρά,  η διασκέδαση ήταν πάντα μέσα στην ψυχή του Έλληνα. Τώρα τα πράγματα είναι πάρα πολύ σκληρά και, όπως λέει ο αδερφός μου, ότι σε κάθε μεγάλη κρίση υπάρχουν και πολύ μεγάλες ευκαιρίες, έτσι λοιπόν και εγώ εφέτος έχω δει σαν μια  μεγάλη ευκαιρία αυτήν την εικόνα προπονητικά εννοώ, σαν νέες ιδέες κάτι τέτοιο περίπου. Όταν όμως βλέπεις όλα τα budget να πέφτουν ακόμα και στις μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, νομίζω ότι εκεί πρέπει να βγει ο Έλληνας προπονητής για να αποδείξει κάτι. Επομένως αισθάνομαι πως λόγω όλων αυτών των συγκυριών θα πρέπει προσωπικά και εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες προπονητές να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία, μία από αυτές τις ευκαιρίες είναι και το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Κολοσσού.»

Για το ότι πλέον στο ελληνικό πρωτάθλημα το μεγαλύτερο ποσοστό αποτελείται  από Έλληνες προπονητές:
«Έχει πολλά χρόνια να συμβεί αυτό, αλλά παρουσιάζεται και όμορφο μπάσκετ. Δηλαδή εγώ είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα μου. Δημιουργήσαμε μια ομάδα που – κακά τα ψέματα – οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στους συνεργάτες μου. Όλοι όσοι κρύβονται πίσω από αυτήν την ομάδα έχουν μερίδιο ευθύνης για τις επιτυχίες και το ότι έρχεται τόσος πολύς κόσμος στο γήπεδο το θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία όπως και για τις υπόλοιπες ομάδες είναι τεράστια επιτυχία το ότι οι περιφερειακές ομάδες μαζεύουν περισσότερο κόσμο σε σύγκριση από τις ομάδες της Αθήνας.»

Για την παραμονή του Ρεθύμνου στην κατηγορία:
«Είχα τάξει στους παίκτες μου πως αν νικήσουμε τον αγώνα με τον Άρη θα τους πω ένα σκεπτικό μου. Οτι πιστεύω πως βάζουμε πλέον παραπάνω ευθύνες μέσα μας με την πορεία που κάνουμε  και ότι με τη νέα ήττα του Αμαρουσίου – γιατί δεν μου αρέσει να κρύβομαι – η ομάδα είναι πολύ δύσκολο να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί. Παρόλα αυτά η ομάδα για ενδέκατο παιχνίδι έπαιξε πολύ όμορφα.»

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Ρεθύμνου:
«Ο τρόπος σκέψης μου στο μπάσκετ είναι πως πρέπει να είμαστε αρκετά πιεστικοί, να έχουμε υψηλά  ποσοστά κατοχής, να μπορούμε να πάμε στον αιφνιδιασμό και εφέτος έχουμε τα εργαλεία για να τα κάνουμε αυτά, να σουτάρουμε πολύ. Σε όλο αυτό το γλυκό δύο πράγματα χαλάνε λίγο: το ότι είμαστε λίγοι και το δεύτερο πως με την έλλειψη του σέντερ γινόμαστε προβλέψιμοι. Βέβαια την αδυναμία μα ς προσπαθούμε να την κάνουμε κέρδος και μέχρι τώρα στατιστικά τα έχουμε καταφέρει.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.