Δε σταματάς τη βία αν την επιβραβεύεις…

Η απόφαση για την ακύρωση του φετινού Κυπέλλου είναι άστοχη και επιβραβεύει όλους τους ανεγκέφαλους που στόχο έχουν την καταστροφή των πάντων.

Η απόφαση για την ακύρωση του φετινού Κυπέλλου είναι άστοχη και επιβραβεύει όλους τους ανεγκέφαλους που στόχο έχουν την καταστροφή των πάντων.

Ισως πρέπει να σκεφτεί ο κ. Κοντονής και η κυβέρνηση ότι η ακύρωση διοργανώσεων δεν αποτρέπει τη βία. Αντίθετα δίνει κίνητρο σε κάποιους να δημιουργούν επεισόδια προς όφελος της ομάδας τους. Το κίνητρο που αποκτά ένας χουλιγκάνος για να δημιουργήσει επεισόδια είναι η ελπίδα πως αύριο-μεθαύριο ο Υπουργός θα πάρει παρόμοια απόφαση για τη Σούπερ Λιγκ, για το Κύπελλο μπάσκετ, για την Basket League, τη Volleyleague κλπ.  

Αρα θα διακοπούν διοργανώσεις θα αποκλειστούν οι υπόλοιπες ομάδες από την Ευρώπη και θα οδηγήσει τους συλλόγους στον αφανισμό.  

Με την ακύρωση του φετινού Κυπέλλου ο κ. Κοντoνής τιμωρεί περισσότερο από όλες τις άλλες ομάδες, τον Ατρόμητο. Πλέον οι Περιστεριώτες δεν μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο τους στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τους στερεί και σημαντικά έσοδα από τα εισιτήρια του  ημιτελικού και τα εισιτήρια του τελικού σε περίπτωση που ξεπερνούσαν το εμπόδιο της “Ενωσης”. Αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι ένα ετήσιο συμβόλαιο κάποιου ποδοσφαιριστή της ομάδας. Αρα πλέον αναγκάζει τον κ. Σπανό να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη αν θέλει να κρατήσει δυνατό το ρόστερ και τον τιμωρεί για τα επεισόδια που έκαναν άλλες ομάδες πιο ισχυρές οικονομικά από τη δική του.

Επίσης αν ο οπαδός έχει ελπίδα πως ο Υπουργός θα διακόψει την οποιαδήποτε διοργάνωση, του δίνει το κίνητρο να κάνει επεισόδια όταν η “αγαπημένη” του ομάδα δεν τα πηγαίνει καλά. Η ομάδα μας τα πήγε χάλια στα πλέι οφ, μαζευόμαστε 100 ανεγκέφαλοι, τα σπάμε όλα, διακόπτουμε το παιχνίδι, ακυρώνεται η διοργάνωση και οι υπόλοιπες ομάδες μένουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αρα στο μυαλό μας βοηθήσαμε το σύλλογο μας, καθώς οι ανταγωνιστές μας δεν θα γίνουν πιο πλούσιοι από τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ και η ψαλίδα μεταξύ μας δεν θα ανοίξει. Το αντίθετο μάλιστα, μπορεί να μικρύνει, γιατί θα μειώσουν το μπάτζετ τους και δεν θα μπορέσουν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα.

Αλλο παράδειγμα: Προημιτελικός Κυπέλλου μπάσκετ, η ομάδα μας που είναι από τα φαβορί χάνει. Κάνουμε επεισόδια, ακυρώνεται η διοργάνωση και έτσι δε δίνουμε τη χαρά στον αιώνιο αντίπαλο μας να προσθέσει ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του.

Το “πονάει χέρι, κόβω χέρι” δεν αποτελεί λύση, αλλά δημιουργεί μόνο προβλήματα.  Η παραδειγματική τιμωρία για διαιτητές, προέδρους, ομάδες, παίκτες, παράγοντες, οπαδούς κλπ. είναι η μοναδική λύση. Το να τους τιμωρείς όλους για το σφάλμα του ενός, είναι πρόβλημα και όχι λύση.

Ας το σκεφτούν καλύτερα εκεί στην κυβέρνηση…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.