Αφρουδάκης: «Στόχος στο προ-ολυμπιακό τουρνουά»

Η είσοδος στο προ-ολυμπιακό τουρνουά είναι ο στόχος της Εθνικής Ελλάδος, σύμφωνα με τον Γιώργο Αφρουδάκη.

Η είσοδος στις εννέα πρώτες ομάδες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι ο πρώτος στόχος της Εθνικής Ελλάδος, σύμφωνα με τον Γιώργο Αφρουδάκη. Ο Έλληνας πολίστας αναφέρθηκε στο τουρνουά του Αϊντχόφεν και στους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, εν όψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Επίσης, αποκάλυψε πως αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά με το σκουφάκι της Εθνικής Ελλάδος. Ο Αφρουδάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Αναλυτικά:

Για το ταξίδι στην Ολλανδία: «Ο βασικός στόχος είναι να περάσουμε στις πρώτες εννιά ομάδες που εξασφαλίζουν την είσοδο τους στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στις αρχές Απριλίου στο Έντμοντον του Καναδά. Έχουμε την ευκαιρία, γιατί έχουμε έναν σχετικά εύκολο όμιλο. Τα τρία πρώτα παιχνίδια είναι στα μέτρα μας, μπορούμε να κερδίσουμε. Αν κερδίσουμε εξασφαλίζουμε την πρόκριση μας στην 6αδα του Ευρωπαϊκού και ταυτοχρόνως εξασφαλίζουμε και την συμμετοχή μας στο Λονδίνο. Για μένα αυτή είναι η πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού. Το δεύτερο είναι ότι αν περάσουμε στο Ευρωπαϊκό, είναι να καθίσουμε ν’ ασχοληθούμε για το τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το πρωτάθλημα».

Για το τι μπορεί να πετύχει η Εθνική: «Όταν είχα πει στο Τορόντο για το μετάλλιο ερχόμασταν από δύο φορές είσοδο στην 4αδα στο Παγκόσμιο στην Βαρκελώνη και στους Ολυμπιακούς. Άρα όπως λένε και με την ποδοσφαιρική ορολογία, «ψηνόταν». Έχουν περάσει πολλά από τότε. Τα δύο προηγούμενα χρόνια η εθνική ομάδα απείχε από τις μεγάλες διοργανώσεις. Έχουμε χάσει κάποιο έδαφος σε σχέση με τις ομάδες που διεκδικούν μετάλλια. Αλλά έχω παρατηρήσει ότι οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές η μία με την άλλη. Είδα στο τουρνουά όλες τις ομάδες, διαβάζω και τ’ αποτελέσματα σε άλλα μεγάλα τουρνουά και πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ κοντά, κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η Γερμανία κέρδισε την Ιταλία, έχασε ένα γκολ από την Ουγγαρία. Μία ομάδα που δεν είναι τόσο μεγάλης δυναμικότητας πήρε το Παγκόσμιο. Που πιο παλιά δεν έσπαγες έτσι εύκολα το δίδυμο Σερβίας – Ουγγαρίας. Δεν λέω ότι η εθνική μπορεί να πάρει μετάλλιο, αλλά η εθνική είναι κοντά σε αυτές τις ομάδες που έχουν βατές αδυναμίες. Μην ξεχνάμε τον βασικό μας στόχο και μην μπλέξουμε σε περιπέτειες. Στο Πανευρωπαϊκό πάμε για την 6αδα. Πιστεύω ότι η νέα γενιά του ελληνικού πόλο πιστεύω ότι στα επόμενα 4 χρόνια θα δούμε σίγουρα κάποιο μετάλλιο από αυτά τα παιδιά, αν συνεχιστεί η σκληρή δουλειά και δεν πτωχεύσουμε σαν κράτος και δεν διαλυθούν οι διοργανώσεις στα επόμενα χρόνια θα χαρούμε ένα μετάλλιο από αυτά τα παιδιά».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πέντε φουνταριστοί στην Εθνική: «Είναι επιλογή του προπονητή. Το πόλο έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ο φουνταριστός θέλει πολλές ανάσες, γιατί έχει γίνει πιο γρήγορο το άθλημα».

Για το αν θα είναι η τελευταία του χρονιά: «Στην Εθνική σίγουρα. Λογικά σε συλλογικό επίπεδο θα παίξω άλλη μια χρονιά και από του χρόνου είναι πολύ πιθανό να κρεμάσω το σκουφί. Ο προπονητής δεν θα γίνω. Δεν έχω ασχοληθεί και δεν με ενδιέφερε. Το έχω πάρει εδώ και χρόνια απόφαση ότι δεν θ’ ασχοληθώ με αυτό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.