Συρία: Εφτασαν οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Η πρώτη ομάδα παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου έφτασε στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Χομς, αν και προς το παρόν δεν μπορεί να εργαστεί, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS).

Η πρώτη ομάδα παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου έφτασε στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Χομς, αν και προς το παρόν δεν μπορεί να εργαστεί, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS).

«Ορισμένοι παρατηρητές έχουν φτάσει στη Χομς», όπου οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αρκετών συνοικιών, αλλά «δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε εκεί όπου οι αρχές δε θέλουν να πάνε» δήλωσε ο πρόεδρος του CNS Μπουρχάν Γαλιούν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Στο μεταξύ, το CNS ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας με την υποστήριξη των μελών των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει το αραβικό σχέδιο και να του δώσει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί.

Το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου «είναι καλό αλλά δεν έχει τα μέσα να υλοποιηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γαλιούν κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ να «σταματήσουν την τραγωδία» στη Συρία, κάνοντας λόγο για «σφαγές»” στη Χομς και ιδιαίτερα στη συνοικία Μπάμπα Χάμρο.

Σημειώνεται ότι η πόλη Χομς ένα από τα πρώτα προπύργια της εξέγερσης καθώς και οι πόλεις Χάμα και Ιντλέμπ, βρίσκονται υπό στενή πολιορκία από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


Πηγή, Ethnos.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.