Απ’ αυτούς ζητήστε συγγνώμη

Λίγα 24ωρα μετά τα όσα έζησε στην Τούμπα, ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την επόμενη μέρα του ντέρμπι "ΠΑΟΚ - ΑΕΚ".

Τι κι αν έχουν περάσει τρεις μέρες από το βράδυ της Κυριακής και τα όσα ζήσαμε στο γήπεδο της Τούμπας! Είναι απολύτως λογικό η σκέψη να βρίσκεται ακόμα σ’ εκείνες τις στιγμές. Άλλο ένα ντέρμπι στο οποίο οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Συνηθισμένοι είμαστε άλλωστε στην Ελλάδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό κι ο περισσότερος κόσμος έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη του στο εγχώριο προϊόν. Άδεια γήπεδα, κατακόρυφη πτώση της εμπορικής αξίας του πρωταθλήματος, κάκιστοι αγωνιστικοί χώροι και ιδιοκτήτες ή παράγοντες ομάδων που προσπαθούν να κλέψουν τη δόξα από τους παίκτες τους.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι ομάδες, και φυσικά είναι επιλογή τους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) να επιτρέπουν ώστε να συμβαίνουν στις έδρες τους. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να σχολιάσουμε περαιτέρω όλα όσα έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας από ανθρώπους που δεν είχαν τον παραμικρό λόγο ύπαρξης μέσα στις τέσσερις γραμμές. Τα είδατε όλα μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης. Η εικόνα άλλωστε αποτελεί τον πιο αδιάψευστο μάρτυρα και κάθε επιπλέον σχόλιο περιττεύει, αφού όλοι έχουμε μάτια και βλέπουμε. Ας βγάλουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας. 

Το ποιος ευθύνεται, ή το ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος δεν είναι κάτι που θα το κρίνουμε εμείς, αλλά οι τακτικοί δικαστές. Κι αυτό είναι το χειρότερο. Δυστυχώς δηλαδή για μια ακόμα φορά το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι δεν θα κριθεί μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να ρίξουμε κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει από το βράδυ της Κυριακής. Δεν έχουμε άλλωστε να κερδίσουμε κάτι. Το αντίθετο. Σκεφτείτε όμως ότι τη φετινή αγωνιστική σεζόν, στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, η υπόθεση απ’ το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ περιμένουμε ακόμα να τελεσιδικήσει. Το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έγινε δίχως την παρουσία φιλάθλων, το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κρίθηκε στα δικαστήρια και το ίδιο θα συμβεί με το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Αλήθεια αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν οι παράγοντες των ομάδων; Γιατί αυτοί είναι υπεύθυνοι για όλα. Ούτε οι παίκτες, ούτε ο κόσμος.

Αλήθεια, σκέφτεται κάποιος τους ποδοσφαιριστές; Αντί να ασχολούμαστε μαζί τους ασχολούμαστε με όλους τους υπόλοιπους, αγνοώντας τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Στην προκειμένη περίπτωση οι παίκτες των δύο Δικεφάλων τήρησαν άριστη στάση, σεβόμενοι ο ένας τον άλλον. Ακόμα κι όταν διαφώνησαν για το οφσάιντ, το έκαναν μέσα στα επιτρεπτά όρια και με την πίεση της στιγμής να χτυπάει …κόκκινο. Απ’ αυτούς λοιπόν θα πρέπει οι ομάδες και οι παράγοντες να ζητήσουν συγγνώμη . Από κανέναν άλλον. Αν ποτέ αντιληφθούμε στην Ελλάδα ότι χωρίς τους ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, μόνο τότε θα υπάρξει ξανά ελπίδα… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.