Στους 16 με οδηγό τον Κάρολ (vid)

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν και στο δεύτερο ματς της Ρούμπιν Καζάν με 1-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ με ήρωα του ματς το Ρόι Κάρολ.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού συνεχίζεται! Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν και στο δεύτερο ματς της Ρούμπιν Καζάν με 1-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ με ήρωα του ματς το Ρόι Κάρολ.
Οι Πειραιώτες ηταν παρα πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο όπου σημείωσαν το γκολ με τον Τζιμπούρ(13′), ενώ είχαν πολλές ευκαιρίες να πετύχουν και αλλά γκολ και να καθαρίσουν το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος δέχθηκαν πολύ πίεση από τη Ρούμπιν όμως στάθηκαν όρθιοι χάρις στην ηρωική εμφάνιση του Ρόι Κάρολ που έπαιξε τραυματίας για περισσότερο από 20 λεπτά.
Την Ουκρανική Μέταλιστ θα αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι στη φάση των 16.

Τα αρχικά πλάνα
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκινησε με το καθιερωμένο 4-2-3-1, με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μαρκάνο στο αριστερό και τους Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Μανιάτης με τον Ορμπάιθ σε ρόλο αμυντικών χαφ με τον Ιμπαγάσα μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή, τον Φουστέρ στο δεξί άκρο, τον Μιραλάς στο αριστερό και τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.


Για την Ρούμπιν Καζάν, ο Κουρμπάν Μπερντίεφ, ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2 με το Ρουζίκοφ κάτω από τα δοκάρια, τον Κουζμίν στο αριστερό άκρο της άμυνας, τους Νάβας και Σαρόνοφ κεντρικό δίδυμο και τον Μπογκέτι στο δεξί άκρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ο Νάτσο με τον Κίσλακ ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τον Γκογκντενίζ αριστερά, το Ρουαζάντσεφ δεξιά και τους, Μάρτινς και Βαλντέζ επιθετικό δίδυμο.


Πίεση ψηλά και γρήγορο γκολ
Ο Ολυμπιακός έχοντας το υπέρ του 1-0 του πρώτου ματς, μπήκε στο ματς ξέροντας ότι οι Ρώσοι θα ψάξουν το γρήγορο και θα ανοιχτούν για το κυνηγήσουν. Αυτό εξάλλου φανέρωνε και το καθαρό 4-4-2 του Μπερντίεφ με δυο πολύ επικίνδυνους επιθετικούς όπως ο Μάρτινς και ο Βαλντέζ.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά όπως σε όλα τα παιχνίδια τους πρεσάροντας πολύ ψηλά στο γήπεδο προκειμένου να μην επιτρέψουν στη Ρούμπιν να κυκλοφορήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή.
Παρ όλα αυτά η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς ανήκει στη Ρωσική ομάδα. Στο 8ο λεπτό ο Μάρτινς έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Παπαδόπουλος την ώρα που ετοιμαζόταν να πλασάρει ο παίκτης της Ρουμπίν Καζάν, με τάκλιν έδιωξε σωτήρια την μπάλα.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ρυθμό του ματς και στο 13ο λεπτό άνοιξε το σκορ
Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Μαρκάνο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Τζιμπούρ και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας, γράφοντας το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.
Το γκολ αυτό έβαλε φωτιά στο ματς καθώς οι ρώσοι ανοίχτηκαν ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα κάθε κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού να μυρίζει γκολ 
Στο 20′ ο Μανιάτης έβγαλε μόνο του τον Τζιμπούρ απέναντι από τον Ρουζίκοφ, ο Αλγερινός επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ της Ρουμπίν βγήκε και απέκρουσε με τα πόδια.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και αν ο Τζιμπούρ με το Φουστέρ ήταν λίγο πιο προσεχτικοί και αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να ειχε πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμα γκολ μέχρι το 30ο λεπτό του ματς που κυριολεκτικά σφυροκοπούσε την εστία της Ρούμπιν.
Οι Ρώσοι απέιλησαν για δεύτερη φορά στο 31′ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.
Ο Βαλντές βγήκε στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Κάρολ, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού όμως έπεσε στα πόδια του και έδιωξε την μπάλα αποσοβώντας το γκολ.
Στο 35′ ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά με ακόμα μια έμπνευση του Ιμπαγάσα.Ο «Κάνιο» εκτέλεσε με πάσα το φάουλ στο Φουστέρ, ο Ισπανός με ωραία
προσποίηση απαλλάχτηκε από το μαρκάρισμα του Βαλντές και επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Νάβας με τάκλιν άλλαξε την πορεία της μπάλας, η οποία κατευθυνόταν προς το τέρμα διατηρώντας το 1-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπερντίεφ ρίσκαρε ακόμα περισσότερο αφού έψαχνε δυο γκολ πλέον, ρίχνοντας έναν ακόμα επιθετικό τον Ντιαντιούιν στη θέση του κεντρικού χαφ Κίσλιακ. Ο Ντιαντούιν εγινε παρτενέρ του Βαλντέζ στην επίθεση με τον Μάρτινς να περνάει δεξιά και τον Ρουαζάντσεφ να παίζει στον άξονα μαζί με τον Νάτσο.


Τον κράτησε ο Κάρολ
Η Ρούμπιν μπήκε πολύ πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 52ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση.
Ο Καραντενίζ με πολύ όμορφη κάθετη έβγαλε το Μάρτινς απέναντι από τον Κάρολ, ο Νιγιριανός πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απόκρουσε με τα πόδια.
Μετά το μουδιασμένο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του και άρχισε να πιέζει και πάλι ψηλά τους παίκτες της Ρούμπιν με αποτέλεσμα να τους οδηγήσει πολλές φορές στο λάθος και να μην τους αφήσει να πλησιάζουν με ευκολία στην περιοχή του Κάρολ.
Όσο πέρναγε η ώρα ο Ολυμπιακός οπισθοχωρούσε αφήνοντας το γήπεδο στη Ρούμπιν και προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα.
Οι Ρώσοι μετά και την είσοδο του Κασάεφ στη θέση του Μαρτινς έγιναν αρκετά επικίνδυνοι και στο 70′ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κάρολ να λέει όχι στο Νάβας από τα δύο μέτρα. Μια φάση όμως όπου ο Ιρλανδός τραυματίστηκε και συνέχισε τραυματίας για όλο το ματς.


Ο Βαλβέρδε θέλοντας να δώσει ενέργεια και τρεξίματα στη μεσαία γραμμή πέρασε στο ματς και το Μακούν αντί του Ιμπαγάσα που τα έδωσε όλα όσο αγωνίστηκε.
Στο 73′ Μακούν και Φουστέρ, συνδυάσθηκαν πολύ όμορφα, όμως ο Καμερουνέζος δεν έπιασε καλά το σουτ και η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι


Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι ρώσοι πίεζαν ψάχνοντας το γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι της πρόκριση, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Κάρολ.
Ο Ιρλανδός παρά το γεγονός ότι από το 70′ έπαιζε με «ένα πόδι», όταν χρειάστηκε έκανε τη δουλειά του κρατώντας το μηδέν πίσω.
Στις καθυστερήσεις μάλιστα έπιασε και την κεφαλιά του Βαλντέζ από τη μικρή περιοχή και στη συνέχεια και αφού η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι την μπλόκαρε.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον όλοι στον Πειραιά έχουν στο μυαλό τους τα ματς με την Ουκρανική Μέταλιστ.




Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνενσον (Σοηδία)
Βοηθοί: Νίλσον, Σιόμπλομ, Λέριους, Στρόμπεργκσον
4ος Διαιτητής: Στάλχαμαρ

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (72′ Μακούν), Φουστέρ (81′ Μοντέστο), Τζιμπούρ. Μιραλάς

Ρουμπίν Καζάν (Κούρμπαν Μπερντίγιεφ): Ρουζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Σαρόνοφ (68′ Νεμόφ), Μπογκέτι, Νάτσο, Κίσλιακ (46′ Ντιαντιούν), Γκογκντενίζ, Ρουαζάντσεφ, Μάρτινς (64′ Κασάεφ), Βαλντέζ




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.