Πραγματικά Ατρόμητος…

Με το εκπληκτικό γκολ του Στόιτσεφ στο 65' ο Ατρόμητος επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Με το εκπληκτικό γκολ του Στόιτσεφ στο 65′ ο Ατρόμητος επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 1-0 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι “πράσινοι” για ακόμα ένα ματς δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι έμειναν εκτός συνέχειας, αποχαιρετώντας νωρίς έναν από τους βασικούς τους στόχους

Οι γηπεδούχοι έκαναν σχεδόν το τέλειο παιχνίδι αμυντικά, χωρίς να κινδυνέψουν από τους φιλοξενούμενους. Το καταπληκτικό τελείωμα στου Στόιτσεφ έκρινε ουσιαστικά το ματς και την πρόκριση.

Ολα μηδέν…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι θέλοντας να ελέγξει το ρυθμό και να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του. Παρόλο που είχε την κατοχή το “τριφύλλι” δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Μπάρκα. Ο τελευταίος παρέμεινε θεατής σε ολόκληρο το 45λεπτο και δεν χρειάστηκε να επέμβει. Μία κεφαλιά του Μολέδο εκτός στόχου ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι “πράσινοι” στο πρώτο μέρος.

Ο Κλωναρίδης ως σέντερ φορ ήταν εντελώς ακίνδυνος, καθώς Λαζαρίδης και Φυτανίδης δεν του επέτρεπαν να γυρίσει με πρόσωπο προς το τέρμα, ενώ με πλάτη δεν είχε καταφέρει να κρατήσει την μπάλα και να τη μοιράσει σωστά στους συμπαίκτες του.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ατρόμητος βγήκε από την περιοχή του και προσπάθησε να περιορίσει τα λάθη του, προκειμένου να βγει με αξιώσεις μπροστά. Οι σέντρες προς τον Λε Ταλέκ δεν δυσκόλεψαν τους Μολέδο και Τελάντερ, ενώ όταν ο Γάλλος ξέφυγε από την επιτήρηση τους, δεν μπόρεσε να κοντρολάρει και να πλασάρει.  

Σε ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο η μοναδική αξιόλογη φάση που έγινε, ήταν στο 44′. Ο Λαζαρίδης από καλή θέση δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε και έδωσε την ευκαιρία στον Στιλ να μπλοκάρει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Ο Στόιτσεφ τον έστειλε στους “4”

Η εικόνα έμεινε ίδια και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν περισσότερη διάθεση, όμως τα λάθη ήταν το κυρίαρχο συστατικό του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανεβάσει πιο ψηλά τις γραμμές τους και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Μέχρι εκεί όμως, γιατί οι παίκτες του Δέλλα πίεζαν αρκετά στο μισό γήπεδο με στόχο να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις.

Ο Στραματσόνι έβαλε τον Μπεργκ για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά μέχρι ο Σουηδός να πατήσει καλά καλά το χορτάρι ο Ατρόμητος βρήκε τρόπο για να μπει σε θέση οδηγού του σκορ. Η έμπνευση του Μπρίτο με το τακουνάκι, ελευθέρωσε τον Κιβρακίδη, με τον τελευταίο να βγάζει συστημένη σέντρα για τον Στόιτσεφ στο δεύτερο δοκάρι. Ο Σέρβος με βολέ στην κίνηση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Στιλ και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ατρόμητος είχε δώσει χώρο στον αντίπαλο του, προσέχοντας τα μετόπισθεν, τακτική που δικαίωσε τον Δέλλα. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι κακός στο επιθετικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δημιουργήσει εύκολα ευκαιρίες για γκολ. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά μέχρι το τέλος το προβάδισμα και πανηγύρισαν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Διαιτητής: Μήτσιος
Κίτρινες: Λε Ταλέκ, Φυτανίδης, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Ματέι- Καλτσάς, Εσιέν, Βιγιαφάνες, Μολέδο  

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κεϊτά, Μπρίτο (82′ Ουσέρο), Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Σουμπίνιο (69′ Ματέι), Λε Ταλέκ (90′ Παπαδόπουλος)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ, Μολέδο, Αμπέντ, Λουντ (75′ Βλαχοδήμος), Εσιέν (90′ Λαγός), Καλτσάς (64′ Μπεργκ), Κλωναρίδης, Βιγιαφάνες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.