Κάθε τέλος και μία νέα αρχή

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα 3-0 του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ και την εικόνα των «ερυθρολεύκων» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οι τίτλοι τέλους στη σεζόν έπεσαν για τον Ολυμπιακό στους «Ζωσιμάδες». Σε έναν αγώνα που δεν προσφέρεται για ανάλυση, γιατί ο Ολυμπιακός την επομένης ημέρας θα είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Αξίζει, πάντως, να αναδείξουμε το γεγονός πως στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» ήταν μία ενδεκάδα παικτών οι οποίοι προέρχονται από την Ακαδημία. Πρόκειται για τους Λευτέρη Χουτεσιώτη, Δημήτρη Νικολάου, Θανάση Ανδρούτσο, Μάριο Βρουσάι, Νίκο Βέργο Κώστα Φορτούνη, Γιάννη Αγγελόπουλο, Στάθη Λάμπρου, Γιάννη Βάρκα, Γιώργο Ξενιτίδη και Θάνο Κωστανάσιο. Ίσως το μόνο θετικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει κάποιος από την περίοδο 2017-18, κάνοντας έναν απολογισμό της πορείας του Ολυμπιακού. Δηλαδή, η «παραγωγή» παικτών από τα «σπλάχνα» της ομάδας του Πειραιά.

Μπαίνοντας στην αφετηρία πέρσι το καλοκαίρι, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο στη συνέχεια απέτυχε να κρατηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει το κύπελλο Ελλάδας. Η αποτυχημένη χρονιά έφερε στην πόρτα εξόδου από νωρίς τους Σεμπά και Οτζίτζα Οφόε. Εδώ και λίγα 24ωρα είναι εκτός «Πειραιωτών» ο Μποτία και ο Μιραλάς, ενώ θα απομακρυνθούν αρκετοί ακόμη ποδοσφαιριστές. Ο αριθμός μπορεί να ξεπεράσει τους 15!

Γίνεται αντιληπτό πως το τέλος της περιόδου σηματοδοτεί μία νέα αρχή, με ριζικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και νέο προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα επιχειρήσει να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό σε τροχιά επιτυχιών. Αναμφίβολα το έργο του είναι δύσκολο, διότι ουσιαστικά θα πρέπει να στήσει από την αρχή μία νέα ομάδα. Επομένως, θα χρειαστεί χρόνο, υπομονή και στήριξη από όλους όσοι συνθέτουν το «ερυθρόλευκο οικοδόμημα».

Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει το «χρυσάφι» των τμημάτων υποδομής των «Πειραιωτών». Ασφαλώς και οι ένδεκα που ταξίδεψαν στα Ιωάννινα, δεν πρόκειται να βρίσκονται όλοι στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Κάποιοι εξ’ αυτών, πάντως, θα είναι. Σίγουρα θα πρέπει να πάρουν τις ευκαιρίες τους στην επόμενη σεζόν. Διότι και ποδοσφαιρική αξία διαθέτουν, αλλά και γνώση της σημασίας που έχει η ερυθρόλευκη φανέλα, αφού στα χρόνια της εφηβείας τους την φορούσαν πάντα με περηφάνια. Η νέα εποχή του Ολυμπιακού αρχίζει. Και αναμένουμε τις εξελίξεις, αρχικώς για τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν στο ρόστερ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.