Πλήρη κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Η τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το άσυλο στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

Με επίθεση στον πρωθυπουργό για την ώρα που προσήλθε στη Βουλή ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

«Η συνέπεια δεν είναι το δυνατό σας χαρακτηριστικό κ. Τσίπρα. 45 λεπτά σας περιμένουμε…» επιτέθηκε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκινώντας την ομιλία του. «Θα μάθετε να σέβεστε το κοινοβούλιο και τους πολιτικούς σας αντιπάλους» συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως πρώτο θέμα το πανεπιστημιακό άσυλο. Και τόνισε ότι αυτό επί Νέας Δημοκρατίας θα καταργηθεί. «Με τη ΝΔ τα πανεπιστήμιά μας θα καθαρίσουν και δεν θα υπάρχει χώρος ούτε δυνατότητα για κατάληψη από εξω-πανεπιστημιακά στοιχεία. Το άσυλο θα καταργηθεί. Δεν θα αλλάξει απλά ο νόμος, θα καταργηθεί».

«Η κατάσταση σήμερα στα δημόσια πανεπιστήμια συνιστά ένα μεγάλο κίνδυνο. Ένα πρόβλημα που με την ανοχή της κυβέρνησης δυστυχώς διογκώνεται» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Εγκληματικές ομάδες χρησιμοποιούν σήμερα τα πανεπιστήμια ως βάση για τις δραστηριότητές τους. Την ίδια ώρα διάφορες συλλογικότητες, όπως τις αποκαλεί η κυβέρνηση, ελέγχουν πολλές σχολές» είπε προσθέτοντας ότι «αυτό που λέγαμε ακαδημαϊκό άσυλο έχει γίνει παραβατικό άσυλο».

«Εάν σήμερα ένας πολίτης φωνάξει “βοήθεια” εντός του πανεπιστημίου, ο αστυνομικός πρέπει να ρωτήσει “είναι πλημμέλημα; Γιατί αν είναι δεν μπορώ να παρέμβω”» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα πανεπιστήμιά μας από κυψέλες ελεύθερης σκέψης έχουν μετατραπεί σε έναν ιδιότυπο χώρο λογοκρισίας. Στην Ελλάδα του κ.Τσίπρα ο μόνος χώρος όπου δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου είναι το πανεπιστήμιο» τόνισε.

Μάλιστα φέρνοντας τη σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «την ερώτηση αυτή την υπογράφουν 1.500 φοιτητές, που δηλώνουν ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε σήμερα κ.Τσίπρα, όχι σε μένα».

«Με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους ή με τις συμμορίες των τραμπούκων που έχουν εισχωρήσει στα ιδρύματα; Εμείς είμαστε με τη νομιμότητα, με την κανονικότητα» πρόσθεσε ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό λέγοντας «είστε υπερήφανος που έχετει αφήσει τα δημόσια πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια; Επιμένετε ότι αυτό το πρόβλημα αφορά λίγους, ενώ αφορά την μεγάλη πλειοψηφία».

Πηγή:
Νews.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.