Και κάπως έτσι, ξεχώρισε ο Βέλεθ (pics)

Το Novasports.gr αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο κεντρικός αμυντικός του Αρη μπήκε σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος και αξίας με τις συμμετοχές του-Το "build up", τα παιχνίδια και, μεταξύ άλλων, η σχέση του με τον Κουέστα που είναι μαζί για έκτη σεζόν!

Ο Φραν Βέλεθ κάνει μια εξαιρετική σεζόν με τον Αρη. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός ήταν μία από τις μετεγγραφές του προηγούμενου καλοκαιριού. Μαζί με τον Δεληζήση και τον Σόουζα (παίκτες που ήταν ήδη στην ομάδα) ήταν οι επιλογές για το κέντρο της άμυνας. Ο τραυματισμός του Σόουζα στην πορεία έκανε τον Αρη να στραφεί σε ενίσχυση στη συγεκεριμένη θέση (ήρθε τον Ιανουάριο ο Ρόουζ) με τους Κίτρινους να έχουν λύσες για τα μετόπισθεν. 
Γύρω από τον Βέλεθ έχει αναπτυχθεί και πάλι μετεγγραφολογία. Οπως και τον χειμώνα που από την Ισπανία θεωρούσαν (ως ένα σημείο) δεδομένο ότι ο παίκτης θα συνεχίσει στην Ταραγόνα κάτι που δεν έγινε. Φημολογείται ενδιαφέρον από την Ολλανδία ενώ από την Ελλάδα έχει γραφτεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ο Αρης έχει συμβόλαιο με τον παίκτη μέχρι το 2020. 

Ανεξάρτητα από όλες αυτές τις συζητήσεις ο 28χρονος Ισπανός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και το novasports.gr εξηγεί το γιατί. 

Τα 20 παιχνίδια και το build up

Ο Βέλεθ έχει κάνει 20 παιχνίδια μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα. Ενα από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του είναι το “χτίσιμο” του παιχνιδιού από πίσω, οι πρώτες πάσες στους χαφ, κάτι το οποίο το κάνει εξαιρετικά. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν στο ματς με την ΑΕΚ του α’ γύρου ο Αρης ήταν υποχρεωμένος να παίξει χωρίς τον τραυματία, Βέλεθ, ο τότε προπονητής, Πάκο Ερέρα έψαχνε να βρει ακριβώς έναν τέτοιο παίκτη (για το build up) για να μην χαλάσει τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Για αυτό και έβαλε στο κέντρο της άμυνας τον Μπάσα, ανεξάρτητα που η επιλογή δεν αποδείχτηκε σωστή γιατί ο Μπάσα είναι χαφ. Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι για να εξηγηθεί η συμμετοχή και η επιρροοή του Βέλεθ στο build up του παιχνιδιού του Αρη. 

Στις μονομαχίες 

Ο Βέλεθ σε ηλικία 22 χρόνων βρέθηκε στην Αλμερία προερχόμενος από την Ταραγόνα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε -και- ποδοσφαιρικά. Στην Αλμερία έπαιξε μέχρι το 2017. Το ντεμπούτο του μάλιστα με την α’ ομάδα (στις 21/4/2014) είχε και γκολ στην εκτός έδρας νίκη της Αλμερίας (1-2) με αντίπαλο την Εσπανιόλ. 

Καλός και στο ψηλό παιχνίδι και με την μπάλα κάτω διακρίνεται στις μονομαχίες κάτι που κάνει και με τον Αρη δείχνοντας και την ικανότητά του να “διαβάζει” το παιχνίδι. Με τον Αρη έχει πετύχει ένα γκολ, το γκολ με το οποίο ισοφάρισε στο 1-1, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

Η σχέση του με τον Κουέστα 

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Αρης πήρε μαζί και Βέλεθ και Κουέστα. Οι δύο Ισπανοί συνεχίζουν να παίζουν στην ίδια ομάδα για έκτη σεζόν!

Ο Αρης είναι η τρίτη ομάδα που τους βρίσκει συμπαίκτες καθώς ήταν μαζί στην Αλμερία (χαρακτηριστική η παραπάνω φωτογραφία) ενώ ακολούθησε (την προηγούμενη σεζόν) και η πολωνική, Βίσλα Κρακοβίας από όπου και η παρακάτω φωτογραφία από επίσκεψή τους σε σχολείο, το προηγούμενο Απρίλιο. Και στη Βίσλα ήταν βασικοί με εξαιρετικές επιδόσεις. 

Ο Κουέστα, η Γρανάδα και η Σεβίλλη 

Ο Κουέστα πήγε στην Αλμερία από τη Σεβίλλη όπου βρισκόταν από τα 15 του χρόνια. Είναι γεννημένος στη Γρανάδα.

Στην Αλμερία συνάντησε τον Βέλεθ (που στο μεταξύ είχε προωθηθεί από τη Β’ ομάδα) και άρχισε από τότε μια κοινή διαδρομή που συνεχίζεται και στον Αρη. 

Πολύ καλοί φίλοι 

Και βέβαια, εκτός των άλλων, είναι λογικό και αυτονόητο, οι δύο Ισπανοί να έχουν φιλικές σχέσεις. Οχι μόνο να συνεννοούνται εντός γηπέδου αλλά να βρίσκονται και εκτός γηπέδου όποτε βέβαια η καθημερινότητα του ενός συμπίπτει με του άλλου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.