Ξέσπασε με πεντάρα στη Λαμία (video)

Φιλικό ...ξεμούδιασμα της ΑΕΚ με εμφατική νίκη επί της Λαμίας στο ΟΑΚΑ με σκορ 5-0. Κορυφαίος ο Αϊντάρεβιτς, εξαιρετικός ο Μπακασέτας και επιστροφή στα γκολ για τον Γιακουμάκη. Λάζαρος και Μεληκιώτης χρίστηκαν επίσης σκόρερς.

Να αφήσει πίσω όσα συνέβησαν στην Τούμπα και να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του σε εκγρήγορση ήθελε ο Μανόλο Χιμένεθ στο φιλικό με τη Λαμία. Ο Ισπανός επέλεξε δύο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο, με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στο α’ σαρανταπεντάλεπτο να δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση και ουσιαστικά να δίνουν τη νίκη στην Ένωση. Κορυφαίος ποδοσφαιριστής για τον Δικέφαλο ήταν ο Άστριτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο της νίκης και πρόσθεσε μια εξαιρετική ασίστ στην εμφάνισή του. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ ο Γιώργος Γιακουμάκης απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ.

Ο Κρητικός επιθετικός πέτυχε δύο γκολ και έψαξε ακόμα περισσότερα, αφού βρέθηκε αρκετές φορές στην περιοχή, αποτελόντας διαρκή κίνδυνο για την εστία των φιλοξενούμενων. Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο έριξαν στροφές, με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η εικόνα της αναμέτρησης. Παρά το γεγονός αυτό πάντως, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Μεληκιώτης πρόλαβαν μετά το …90′ να χριστούν σκόρερς και να διαμορφώσουν το τελικό 5-0 για την ΑΕΚ.


Τα αρχικά πλάνα των προπονητών:


Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Τσιντώτα στα δοκάρια και τους Γκάλο, Χουλτ, Βράνιες και Γιαννούτσο στην άμυνα. Μοράν και Αϊντάρεβιτς ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τριάδα μπροστά τους αποτελούμενη από τους Μπακασέτα, Μασούντ και Κλωναρίδη πίσω από τον Γιακουμάκη.

Ο Μπάμπης Τεννές από την πλευρά του έβαλε τον Μελισσά στα δοκάρια με τους Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδη, Σελίμ και Ασίγκμπα στην άμυνα. Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα και Μπούτνικ αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Πίτι και Βάντερσον στην επίθεση.


Γκολ από τα αποδυτήρια και …σόου Αϊντάρεβιτς


Η ΑΕΚ μπήκε φορτσάτη στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τη συμπλήρωση 51”. Ο Γιακουμάκης πήρε την κόντρα από τον Σελίμ, με τη μπάλα να πηγαίνει στον Μασούντ. Ο τελευταίος σέντραρε από τα δεξιά και ο Αϊντάρεβιτς που βρέθηκε στο ύψος της περιοχής σκόραρε με δυνατό σουτ. Η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας στην μεγαλύτερη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, με τους Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτα και Γιακουμάκη να αποτελούν τους κύριους εκφραστές των επιθετικών πρωτοβουλιών των γηπεδούχων. Στο 14΄ο Τάσος Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αϊντάρεβιτς προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Μελισσα από το ύψος της μεσαίας γραμμής, δίχως να τα καταφέρει. 

Η Λαμία απείλησε για πρώτη φορά στο 28ο λεπτό με τον Βάντερσον (είπε “όχι” ο Τσιντώτας), με τον Γιακουμάκη να κάνει το 2-0 στο 29ο λεπτό, μετά από εξαιρετική ασίστ του Μπακασέτα. Στο 33ο λεπτό ο νεαρός επιθετικός της ΑΕΚ έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά μετά το σουτ του, ο Μελισσάς έδιωξε σε κόρνερ. Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ συνεχίστηκε με τον Κλναρίδη να πλασάρει άουτ δύο λεπτά αργότερα, ενώ στο 39′ ο Αϊντάρεβιτς έπιασε δυνατή κεφαλιά με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μελισσά. Η Λαμία έχασε ευκαιρία στο 41ο λεπτό, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας από την κεφαλιά του Μπούντνικ, μετά τη σέντρα του Παντελιάδη. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, με τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, Άστριτ Αϊντάρεβιτς, να μοιράζει εξαιρετική ασίστ στον Γιακουμάκη και τον Κρητικό επιθετικό να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Λάζαρος και “Μέλι” μίλησαν μετά το 90′


Στο β’ ημίχρονο ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε κατά 9/11 την ενδεκάδα του (Κλωναρίδης και Γιαννούτσος έμειναν από το α’ σαρανταπεντάλεπτο), ενώ ο Μπάμπης Τεννές έβαλε δέκα διαφορετικούς παίκτες, με τον Μπουλούλη να είναι ο μοναδικός που συνέχισε να αγωνίζεται σε σχέση με τους “11” της πρώτης σέντρας. Η Ένωση έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 57΄με τον Κλωναρίδη να πλασάρει και τον Πίτκα να διώχνει τη μπάλα. Μέχρι το φινάλε μάλιστα της αναμέτρησης το θέαμα ήταν τόσο κακό που δεν υπήρξε η παραμικρή υποψία ευκαιρίας στις δύο εστίες. Αποτέλεσμα ήταν οι Μπάρκας και Πίτκας να παρακολουθούν …χαλαρά το παιχνίδι.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 90ο λεπτό, αφού σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το τέταρτο γκολ του Δικεφάλου με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ το …κερασάκι στην “τούρτα” της νίκης πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο ο Δημήτρης Μεληκιώτης.

Ο νεαρός επιθετικός πίεσε τον Πριντέτα και του έκλεψε τη μπάλα, “κρεμώντας” στη συνέχεια τον Πίτκα με υπέροχη …λόμπα από τα πλάγια της περιοχής.


Ενδεκάδες α’ ημιχρόνου:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Χουλτ, Γκάλο, Γιαννούτσος, Βράνιες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ, Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Γιακουμάκης .

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελισσάς, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Σελίμ, Ασίγκμπα, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Ακόστα, Μπούντνικ, Πίτι, Βάντερσον.


Ενδεκάδες β’ ημιχρόνου:


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Κονέ, Κλωναρίδης (65′ Μεληκιώτης), Χριστοδουλόπουλος, Λιβάια.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Κουτρομάνος, Παπαργυρίου, Πριντέτα, Κουκόλης, Μπουλούλης, Καραγιάννης, Παπαργυρίου, Φράγκος, Λινάρδος, Άστσεριτς.

Ο διαιτητής Ρατσιάτος έδειξε κίτρινη κάρτα στον Άντρονικ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο, στο 77ο λεπτό.

Διαβάστε την εξέλιξη του φιλικού αγώνα της ΑΕΚ με τη Λαμία που ξεκινάει στις 18:00.

Live Blog Live: ΑΕΚ – Λαμία


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.