Η Ντιναμό Τιφλίδας και οι… επόμενοι

Ποια είναι η πρωταθλήτρια Γεωργίας, που καλείται να προσπεράσει στον Α' προκριματικό γύρο του BCL ο Άρης - Ποια τα επόμενα εμπόδια των "κίτρινων" μέχρι τους ομίλους

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει ο Άρης, στο πλαίσιο του Α’ προκριματικού γύρου του Basketball Champions League, στην προσπάθεια που θα κάνει να φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Γεωργίας, μια ιστορική ομάδα της πατρίδας της.
Είναι η μοναδική ομάδα της Γεωργίας που κατάφερε να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο. Συγκεκριμένα, το 1962 κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, τη σημερινή Ευρωλίγκα, όσο ακόμη η Γεωργία υπαγόταν στην ΕΣΣΔ.
Έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Γεωργίας, το τελευταίο την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Επιπλέον, τρία Κύπελλα. Στην τροπαιοθήκη της έχει τέσσερα πρωταθλήματα Σοβιετικής Ένωσης και τρία Κύπελλα.
Την αγωνιστική περίοδο που πέρασε κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 3-2 νίκες στους τελικούς την Κουτάισι. Κορυφαίος της ομάδας από τη Γεωργία την περασμένη σεζόν ήταν ο Αμερικάνος, Κάρελ Τούρπιν, με 13,4 πόντους και 8 ριμπάουντ μ.ο.. Προπονητής, είναι ο Γεωργιανός, Ηρακλής Κοστάρια, ο οποίος βρίσκεται στ τιμόνι της ομάδας από το 2011. Η Ντιναμό Τιφλίδας, έχει έδρα το “Tbilisi Sports Palace”, ένα γήπεδο 10.000 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιείται και για άλλα αθλήματα, όπως τζούντο, χάντμπολ, τέννις, μποξ κ.α..
Η αρχή των αναμετρήσεων θα γίνει από τη Γεωργία και την έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας, στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο επαναληπτικός είναι στις 22/9, στο Αλεξάνδρειο. Εφόσον ο Άρης ξεπεράσει το εμπόδιο των Γεωργιανών, στον Β΄ προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Νίζνι. Αν ο Άρης νικήσει και στον Β΄ προκριματικό, θα παίξει στον Γ΄ προκριματικό με την Παρντουμπίτσε, από την Τσεχία, για να μπει στους ομίλους.
Αν οι “κίτρινοι” ξεπεράσουν και το εμπόδιο των Τσέχων, θα πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και συγκεκριμένα για τον Α΄ όμιλο. Εκεί ήδη βρίσκονται η Ρίσεν, η Αβελίνο, η Λε Μαν, η Μπάνβιτ, η Άνβιλ και η Βέντσπιλς. Η 8η ομάδα θα προέλθει και αυτή από την προκριματική φάση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.