Βασιλειάδης for (ΕΠΟ) president!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Γιώργο Βασιλειάδη και τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά από την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι “παντοδύναμες” FIFA και UEFA έχουν γράψει την ΕΠΟ στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και συνομιλούν απ΄ ευθείας με τον εκάστοτε υφυπουργό Αθλητισμού.

Οι εποχές του περίφημου… αυτοδιοίκητου όπου οι Λιάννης, Φούρας, Μεϊμαράκης, Ορφανός και άλλοι πολιτικοί προϊστάμενοι του αθλητισμού θερμοπαρακαλούσαν να τους δεχτεί ο Μπλάτερ κι ο Πλατινί κι εκείνοι τους έλεγαν να τους αποστείλουν τα όποια αιτήματά τους μέσω της… αλληλογραφίας της ΕΠΟ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

Πλέον FIFA και UEFA έχουν τον Γραμμένο κανονικά… γραμμένο και μιλούν απ΄ ευθείας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Μια επιτυχία που σαφώς πιστώνεται στον προκάτοχό του Σταύρο Κοντονή. 

Και χρεώνεται στον Έλληνα Γ Γ της UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη, ο οποίος επειδή δεν ήθελε να μπλέξει με τους παράγοντες των big 4 για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στο κράτος. 

Αυτοδιοίκητο λοιπόν, τέλος. Η ΚΕΔ για χάρη της οποίας όλοι οι μεγάλοι ήθελαν κατά καιρούς να ελέγχουν τις διοικήσεις της ΕΠΟ ανήκει στη FIFA. Αυτή όρισε τον Περέιρα που κάνει το κουμάντο. 

Αλλά όταν μετά τα γεγονότα στα δύο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έχει καν ψελίσει τις λέξεις “Τούμπα” και “Σαββίδης” αλλά επιτρέπει στον Γιώργο Βασιλειάδη να καλέσει τις διεθνείς αρχές και αναλάβει δράση επί πειθαρχικών κυρώσεων, το πράγμα μιλάει από μόνο του!

Οι άνθρωποι είναι παντελώς ανίκανοι και ανύμποροι γιατί έχουν εξαρτήσεις! Κι αυτό δεν αφορά μόνο τη διοίκηση Γραμμένου στην ΕΠΟ, αλλά και τη διοίκηση Στράτου-Γκαγκάτση στη Λίγκα, η οποία θεωρητικά και πρακτικά διοργανώνει το πρωτάθλημα. 

Δεν παίρνουν πρωτοβουλίες γιατί δεν θέλουν να στενοχωρήσουν πρόσωπα και πράγματα. Κι έχουν αφήσει την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στον Βασιλειάδη. 

Συγγνώμη, αλλά όταν ο Γκαγκάτσης ήταν πρόεδρος στην ΕΠΟ και πήγε να κάνει πιο δημοκρατικό το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας ο Ορφανός (αλλά και σε άλλες προηγούμενες περιπτώσεις), η FIFA ήρθε στην Αθήνα, μπήκε στην ελληνική Βουλή και έμεινε εκεί μέχρι να “παγώσει” ο ελληνικός νόμος!

Και σήμερα ο Γραμμένος κι ο Γκαγκάτσης παρακαλούν τον Βασιλειάδη να παρέμβει γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα! 

Ε, τότε ποιος ο λόγος να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται; Ας κλείσουν τα μαγαζιά, ας παραχωρήσουν τον έλεγχο στον Βασιλειάδη που νομοθετεί (έστω και με αστείες διατάξεις) κι ας τον αφήσουν να βγάλει αυτός το φίδι από την τρύπα, αφού εκείνοι αποδεδειγμένα πλέον αδυνατούν. 

Θα γλιτώσουν έτσι και κάθε νομική ή ποινική ευθύνη τυχόν προκύψει σε βάρος τους μετά και την αίτηση της ΑΕΚ να παρανομήσουν και να αλλάξουν στη μέση της σεζόν τον κανονισμό για τον υποβιβασμό των ΠΑΕ που δεν θα αδειοδοτηθούν. 

Ας το τολμήσουν! Και μετά δεν θα υπάρξει ξανά κανονική διάρκεια σε πρωτάθλημα που να μην υπάρξει και άλλη και ξανά άλλη και πάλι άλλη μία αλλαγή στους κανονισμούς!

Και το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ΟΛΟΙ τους πως έτσι θα γίνει.

Διότι όπως άνοιξε η πόρτα της FIFA για την κυβέρνηση και δύσκολα θα ξανακλείσει, το ίδιο ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ θα μείνει και η πόρτα για την αλλαγή των κανονισμών στα μέσα κάθε αγωνιστικής περιόδου, αν γίνει δεκτό το αίτημα της ΑΕΚ, που μπορεί να έχει καλές προθέσεις, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει όταν βλέπεις μόνο το δέντρο και χάνεις το δάσος!

ΥΓ: Στο μεταξύ η παρουσία των τακτικών δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές επιβλήθηκε με σκοπό την πιο ορθή, αλλά και πιο γρήγορη έκδοση των αποφάσεων. Το Ολυμπιακός – ΑΕΚ έγινε στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά η τελική απόφαση εκκρεμεί. Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 25 Φεβρουαρίου και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου. Ε, είναι τόσο “πρόσφατα” που η όποια καθυστέρηση δικαιολογείται! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.