Η πορεία του Γιάννη προς το ΝΒΑ (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε όλες τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να φτάσει στο ΝΒΑ, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές της παιδική τους ηλικίας στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε όλες τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να φτάσει στο ΝΒΑ, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές της παιδική τους ηλικίας στην Ελλάδα. Ο διεθνής Έλληνας παίκτης αναφέρθηκε στα πρώτα του βήματα, στην οικογένειά του, αλλά και στην έως τώρα παρουσία του στους Μιλγουόκι Μπακς. 

Αρχικά, ο Αντετοκούνμπο δήλωσε στην εκπομπή «60 minutes» για το πόσα βήματα χρειάζεται για να διανύσει το γήπεδο: «Ολόκληρο το γήπεδο σε πλήρη ταχύτητα; Έξι βήματα. Από την γραμμή των βολών χρειάζομαι ένα βήμα, εκτός αν πηδήξω από εκεί, οπότε δεν χρειάζομαι κανένα».

Στη συνέχεια, τόνισε: «Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 μέσα στην φτώχεια. Οι γονείς του ήρθαν από τη Νιγηρία και δεν είχαν χαρτιά, μένοντας σε ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια και κοιμόντουσαν τρία και τέσσερα άτομα στο ίδιο κρεβάτι. Δεν υπήρχε πάντα φαγητό. Ήταν δύσκολα. Δεν είχαμε πολλά λεφτά, αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι. Όταν είχαμε προβλήματα βρισκόμασταν όλοι στο ίδιο δωμάτιο και περνούσαμε καλά, Γελούσαμε, παρά τις δυσκολίες. Σίγουρα όλο αυτό μας έκανε πιο δυνατούς».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Πουλούσα γυαλιά, ρολόγια, CD και DVD. Ήμουν ο καλύτερος πωλητής. Το μυστικό μου ήταν ότι δεν τα παρατούσα. Θα συνέχιζαν να κάνω ερωτήσεις μέχρι να πουλήσω, ενώ ήμουν και χαριτωμένος επειδή ήμουν νεαρός».

Σε ερώτηση για το αν είναι ακόμα επίμονος τόνισε: «Στην ζωή μου; Ναι, είμαι ακόμα τόσο επίμονος. Θα κάνω κάτι συνέχεια μέχρι να τα καταφέρω».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως σε έναν αγώνα του Φιλαθλητικού μοιράστηκε με τον αδερφό του ένα ζευγάρι παπούτσια: «Σε ένα παιχνίδι παίξαμε με το ίδιο ζευγάρι παπούτσια. Έβγαινε ο ένας, έμπαινε ο άλλος και αλλάζαμε παπούτσια στο μεσοδιάστημα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην επιλογή του από τους Μιλγουόκι Μπακς στο ντραφτ του ΝΒΑ: «Εκείνη την στιγμή δεν ήξερα τίποτα. Ούτε που βρίσκεται το Milwaukee, ούτε πώς είναι ο καιρός, ούτε το πόσο μεγάλο ήταν το γήπεδο και πόσο καλή ομάδα ήταν. Δεν ήξερα κανέναν παίκτη, δεν ήξερα τίποτα για το Milwaukee. Δεν ήξερα τίποτα για το ΝΒΑ γενικά».

Το σχετικό βίντεο:



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.