Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ ενώνονται

Το Μπέιζμπολ και το Σόφτμπολ σχεδιάζουν από κοινού την επιστροφή τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, αρχής γενομένης από το 2020, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν το στόχο τους.

Το Μπέιζμπολ και το Σόφτμπολ σχεδιάζουν από κοινού την επιστροφή τους στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, αρχής γενομένης από το 2020, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν το στόχο τους.

Η τελευταία φορά που τα δύο αθλήματα μετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2004 στην Αθήνα, αφού το 2005 η ΔΟΕ τα έβγαλε από το πρόγραμμα, κι έτσι κανένα από τα δύο δεν θα εκπροσωπηθεί και αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Πλέον πρέπει να περιμένουν σχετική απόφαση της ΔΟΕ για επιστροφή τους, που αναμένεται το 2013, σχετικά με το ποια νέα αθλήματα μπαίνουν στο πρόγραμμα από το 2020.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2013 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα αποφασίσει για μόλις ένα νέο άθλημα που θα μπει στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2020, ενώ, εκτός των Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ, υπάρχουν αρκετά άλλα που είναι υποψήφια, όπως το καράτε, το άθλημα της αναρρίχησης, το σκουός, το Γουέικμπορντ και η πολεμική τέχνη του Γουσού.

Ο προεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Μπέιζμπολ, Ρικάρντο Φράκαρι, διεκρίνισε πως, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει συνεργασία με το Σόφτμπολ, και πως, αν καταφέρουν να επιλεγούν, θα μπουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ως ένα άθλημα, εν τούτοις οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες έχουν συμφωνήσει να παραμείνουν ξεχωριστές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.