Τσαλουχίδης: «Μπορούσαμε περισσότερα γκολ»

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να σημειώσει περισσότερα γκολ στην αναμέτρηση με τη Μέταλιστ, εμφανίστηκε ο Γιώτης Τσαλουχίδης.

Πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να σημειώσει περισσότερα γκολ στην αναμέτρηση με τη Μέταλιστ, εμφανίστηκε ο Γιώτης Τσαλουχίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το αν η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού θυμίζει εκείνη της ομάδας που αγωνιζόταν πριν από δέκα χρόνια:
«Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη, όχι μόνο επειδή πετύχαμε το τέρμα αλλά επειδή μπορούσαμε τότε να πετύχουμε κι άλλο τέρμα. Είχαμε πολύ καλή παρουσία και ήταν πολύ καλό τότε για την ομάδα. Βλέπουμε τώρα ότι ο Ολυμπιακός δεν χάνει όσο δύσκολα χρόνια και αν πέρασε. Πάντα θα υπάρχουν παράγοντες που θα μπορούν να τον σηκώσουν ψηλά».

Για τα «πέτρινα» χρόνια του Ολυμπιακού:
«Τότε η ομάδα είχε πολύ καλή ποιότητα παικτών. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές όπου σε όποια θέση κι αν αγωνίζονταν μπορούσαν να σκοράρουν. Δυστυχώς δεν είχαμε δυνατή διοίκηση όχι ως προς το να μας δώσει κάτι παραπάνω αλλά να μας προστατέψει από εξωγενείς παράγοντες, επειδή όμως η ομάδα είχε αυτήν την ποιότητα καταφέρναμε να βγαίνουμε στην Ευρώπη. Η ομάδα τότε ήταν πολύ ποιοτική και ακόμα ομάδες που έρχονταν στο Καραϊσκάκη σκέφτονταν το πως θα δεχτούν όσο το δυνατό λιγότερα τέρματα. Περάσαμε δύσκολες εποχές αλλά από αυτές τις άσχημες εποχές καταφέραμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε».

Για την ενδεκάδα του ’92 απέναντι στην Μονακό:
«Ο προπονητής μας ήταν πολύ σπουδαίος και σημαντικός και ήταν κρίμα ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από την ομάδα».

Για τον τότε προπονητή της Μονακό και νυν της Άρσεναλ:
«Είχε έρθει επί Κόκκαλη ο Βενγκέρ και εκείνη την μέρα είχαν ανοίξει οι ουρανοί και είχε πλημμυρίσει όλο το Ρέντη αλλά ήταν πολύ κοντά στον Ολυμπιακό».

Για τα μειονεκτήματα μιας νίκης εκτός έδρας:
«Καταρχάς τα θετικά είναι δύο, ότι κέρδισε με ένα μηδέν και ότι δεν δέχτηκε τέρμα. Τώρα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή διότι η Μέταλιστ είναι μια πολύ καλή ομάδα που εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους. Έχει ο Ολυμπιακός πολύ καλούς παίκτες με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Αυτό φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι με εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο τον Μέλμπερκ με τον Παπαδόπουλο χωρίς να υποβιβάζουμε και τα άλλα παιδιά. Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη απώλεια ο Σουηδός το σημαντικό όμως είναι ότι έχει κρατήσει η ομάδα το μηδέν στην εστία. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα, θέλει τεράστια προσοχή για τον Ολυμπιακό έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό του. Πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο ακόμα και είμαι πεπεισμένος πως το ξέρουν αυτό και οι παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και ο προπονητής περισσότερο και για αυτό το λόγο η ομάδα παρουσιάζει καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Άδικα αποκλείστηκε από το Champions League».

Για την γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού:
«Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει αδικηθεί ιδιαίτερα δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο διότι έχει μια προσωπικότητα που κρατάει μια ισορροπία στην ομάδα πράγμα δύσκολο με παίκτες στην ομάδα με προσωπικότητα. Θέλει δύναμη να κρατάς τις ισορροπίες. Δουλεύει πολύ η ομάδα ειδικότερα στα στημένα, είναι καλή στο πρεσάρισμα, αλλάζει ταχύτητες μέσα στο παιχνίδι και το σοβαρότερο είναι ότι δεν υπάρχει γκρίνια στα αποδυτήρια. Βλέπουμε ότι η ομάδα παρουσιάζει καλό πρόσωπο μόνο όταν είναι σοβαρή».

Για τον Φουστέρ και την πορεία του στην ομάδα ειδικότερα στα παιχνίδια της Ευρώπης:
«Όταν είχε έρθει στην αρχή δεν τον γνώριζαν και πολλοί και τον αμφισβήτησαν. Για να είμαι ειλικρινής όταν τον παρακολούθησα μετά από πολλά παιχνίδια είδα την δουλειά που κάνει μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να μην φαίνεται αλλά κάνει τεράστια δουλειά. Φυσικά το πιο σημαντικό είναι σκοράρει και ειδικότερα σε σημαντικά παιχνίδια. Τέτοια γκολ σε κάνουν ακόμα πιο αγαπητό».

Για το μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός:
«Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μην ξεχνάμε και το όνειρο της εθνικής μας. Αυτήν την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός αυτήν θέλω να εξακολουθώ να βλέπω. Αν δεν έχεις στόχους και φιλοδοξίες στην ζωή δεν μπορείς να πετύχεις, όταν λες ότι καλά είναι μέχρι εδώ που έφτασα πάει να πει ότι είσαι ολιγαρκής και επειδή η ομάδα έχει απαιτήσεις γιατί να σταματήσει το όνειρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.