Αναδιάρθρωση προ των πυλών

Συναντήσεις επί συναντήσεων και συζητήσεις επί συζητήσεων γίνεται το τελευταίο διάστημα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Συναντήσεις επί συναντήσεων και συζητήσεις επί συζητήσεων γίνεται το τελευταίο διάστημα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και ανθρώπους της Super League με βασικό θέμα συζήτησης την αναδιάρθρωση των κατηγορίων. Όχι από το επόμενο πρωτάθλημα όμως, αλλά από το μεθεπόμενο.

Τη σεζόν 2019-20, με τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ τον προσεχές Ιούνιο να πρέπει να το εγκρίνει. Φυσικά, απαιτείται και η υπερψήφιση του μέτρου από όλες τις ομάδες. 
Ποιο είναι το πλάνο; Αρχικά μιλάμε για τρεις κατηγορίες. Τη Super League 1, τη Super League 2 και τη Football League. 

Στην πρώτη κατηγορία θα συμμετέχουν 12 ομάδες, πιθανότατα οι 10 πρώτες της επόμενης περιόδου και οι δύο που θα κερδίσουν την άνοδο από τη Football League. Θα μιλάμε για πρωτάθλημα με δύο γύρους και πλέι οφ για τον πρωταθλητή με τις ομάδες 1-6, ενώ οι ομάδες από 7-12 θα δίνουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο ομάδες. 

Στην δεύτερη κατηγορία θα συμμετέχουν 10 ομάδες, ενώ στην τρίτη (Football League) 12. Συνολικά θα υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες με 34 ομάδες. 

Βασικός και κύριος παράγοντας για να προχωρήσουν όλα αυτά τα σενάρια και οι σκέψεις της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι τηλεοπτικοί πάροχοι που θα προσφέρουν τα αρκετά χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίησή του. 

Υπενθυμίζουμε, πως πριν από 1,5 χρόνο περίπου, τόσο οι προτάσεις της Nova, όσο και της έρευνας που έγινε κατά παραγγελία του ΔΣ της Super League αναφέρονταν σχεδόν στο ίδιο πλάνο. 

Είναι γεγονός πως οι 16 ομάδες στη Super League είναι πολλές και αναμφίβολα μια τέτοια κίνηση ή αναδιάρθρωση θα μπορούσε να προσδώσει τεράστιο ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.