Αργά θυμήθηκε να παίξει ως ΑΕΚ

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την Ένωση που δεν έκανε ό, τι όφειλε να κάνει στην Κέρκυρα, αλλά έχει πειστικές δικαιολογίες.

Εννοείται ότι για την ΑΕΚ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί καταστροφή η ισοπαλία στην Κέρκυρα. Το γεγονός άλλωστε ότι μια εβδομάδα πριν τη σέντρα του αγώνα είχε πανηγυρίσει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έδινε τη δυνατότητα στον Μανόλο Χιμένεθ τόσο να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, όσο και να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές (Κονέ, Τσιγκρίνσκι), μη ρικάροντας κάποιον τραυματισμό στο “βαρύ” τερέν του σταδίου ενόψει του τελικού της 12ης Μαίου. Επίσης είναι συνηθισμένο το φαινόμενο για τις ομάδες που έχουν πετύχει τον στόχο τους να χαλαρώνουν στα ματς που απομένουν, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη βαρύτητα στον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από το νταμπλ. Αυτά σε συνδυασμό με τις σημαντικές, αναγκαστικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών (Αραούχο, Λάζαρος, Βράνιες, Χουλτ) ήταν απολύτως λογικό να επηρεάσουν την εικόνα της ΑΕΚ στο νησί των Φαιάκων. 

Από τη μία ναι μεν οι παραπάνω λόγοι είναι απόλυτα ρεαλιστικοί και εξηγούν μέχρι κάποιον βαθμό την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον ΑΟΚ, αλλά απ’ την άλλη όταν είσαι μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, οφείλεις ως το φινάλε του πρωταθλήματος να επιδεικνύεις την καλύτερη δυνατή αγωνιστική συμπεριφορά και να παίρνεις αυτό που θέλεις, ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που αποχαιρετά την κατηγορία. Οι πολλές αλλαγές όμως στην ενδεκάδα, ήταν κατά την ταπεινή μας άποψη ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Ένωση άργησε πάρα πολύ να στη δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι απ’ τη στιγμή που μπήκαν στο ματς οι Γκάλο, Μπακασέτας και Μάνταλος, διαφοροποιήθηκε μεσοεπιθετικά η εικόνα της ΑΕΚ και μέσα σε δέκα λεπτά οι “κιτρινόμαυροι” απώλεσαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν τον στόχο τους. Έπεσαν όμως πάνω στον εξαιρετικό Κουτζαβασίλη, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος στα δοκάρια του. Μόνο με έναν τέτοιο τερματοφύλακα θα μπορούσε να μπει ένα στοπ στην ΑΕΚ των τελευταίων λεπτών.

Η εικόνα του Δικεφάλου στο τελευταίο δεκάλεπτο θα έπρεπε κανονικά να αποτελεί οδηγό για το χρονικό διάστημα που είχε προηγηθεί. Αυτό δε συνέβη κι έτσι αφού πρώτα χάθηκε το μεγαλύτερο ματς της αναμέτρησης, ήταν φυσικό επακόλουθο να τρέχει στο φινάλε για να συμμαζέψει την κατάσταση. Ο χρόνος όμως δεν της έφτασε κι έτσι η Ένωση άφησε δύο (αχρείαστους είναι η αλήθεια )βαθμούς στην Κέρκυρα.

Τι μπορεί να κρατήσει ο Μανόλο Χιμένεθ απ’ τη συγκεκριμένη αναμέτρηση; Αναμφισβήτητα την αγωνιστική ετοιμότητα του Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος μόλις στο δεύτερο παιχνίδι του απ’ τη στιγμή της επιστροφής του στα γήπεδα απέδειξε ότι θέτει πλέον σοβαρή υποψηφιότητα ακόμα και για την αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύο εναπομείναντα επίσημα ματς της σεζόν σε πρωτάθλημα και κύπελλο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.