Πανιώνιος για πλέι οφ (video)

Ο Πανιώνιος εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 52’, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη, έπιασε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λιγκ και «βλέπει» Ευρώπη.

Ο Πανιώνιος εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 52’, επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη, έπιασε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση της Σούπερ Λιγκ και «βλέπει» Ευρώπη. 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη για περισσότερο από ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε απέναντι στους Αγρινιώτες, όμως μετά την αποβολή του Ρουσκουγιέδα (52’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, απλοποίησε τα πράγματα και με δύο γκολ σε διάστημα έξι λεπτών από Ανσαριφάρντ (64’) και Καραμάνο (70’) «καθάρισε» το ματς και έφτασε τις 10 νίκες στη Σούπερ Λιγκ, διευρύνοντας παράλληλα το αήττητο σερί του (5 νίκες, 3 ισοπαλίες στα τελευταία 8 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Με αυτό το «τρίποντο» ο Πανιώνιος έφτασε τους 34 βαθμούς και «πλασαρίστηκε» στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος (μαζί με τον ΠΑΟΚ), στρέφοντας πλέον την προσοχή του στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον «Δικέφαλο του Βορρά».  Από την άλλη πλευρά, το αήττητο σερί  του Παναιτωλικού σταμάτησε στους τέσσερις αγώνες (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Πως έπαιξαν…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1 και τον Διούδη στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Βλάχος, αριστερά ο Τασουλής και σέντερ μπακ ο Κόρμπος με τον Οικονόμου. Αμυντικά χαφ ήταν ο Τζανδάρης με τον Σιώπη, δεξί εξτρέμ ο Μπαργκάν αριστερό ο Μασούρας και πίσω από τον προωθημένο Καραμάνο κινούνταν ο Μπακασέτας. 

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Γιάννης Μαντζουράκης για τον Παναιτωλικό, με τον Κυριακίδη να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μύγας, στο αριστερό ο Κέβιν και στόπερ ο Κούσας με τον Μάκο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Ρουσκουγιέδα με τον Πάουλο, δεξιά και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Κλέσιο, αριστερά ο Κάπελ και πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι ήταν ο Ουάρντα. 

Το ματς:

Το πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ καλό από πλευράς ρυθμού και ευκαιριών, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος, ψάχνοντας ένα γρήγορο τέρμα και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών απείλησε δύο φορές την εστία του Κυριακίδη με τους Μασούρα και Μπαργκάν.  

Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός μετά το πρώτο δεκάλεπτο πίεσης του αντιπάλου, ισορρόπησε τον ρυθμό, κράτησε περισσότερο τη μπάλα και στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ (15’) άγγιξε το 0-1, όμως ο Μαρκόσφσκι ολομόναχος σε κενή εστία κατάφερε να αστοχήσει. 

Ο ρυθμός του ματς συνέχισε να είναι πολύ καλός, με τις δύο ομάδες πάντως, μετά το 20λεπτο να αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου. Στο 34’ οι Αγρινιώτες απείλησαν για δεύτερη φορά την εστία του Διούδη και πάλι με τον Μαρκόφσκι για να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος με πλασέ του Μπακασέτα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης. 

Όπως στο ξεκίνημα του ματς, έτσι και στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά, μόνο που αυτή τη φορά δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη. Αντιθέτως, στο 50’ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, όμως ο Τασουλής τελευταία στιγμή πήρε τη… μπουκιά μέσα από το στόμα του Ρουσκουγιέδα και έσωσε την ομάδα του. 

Τα πάντα άλλαξαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ρουσκουγιέδα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μπαργκάν, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να μείνει με δέκα παίκτες και να αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πανιώνιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως παρότι πίεσε τους φιλοξενούμενους δεν απειλούσε.

Έτσι, στο 60’ ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Ανσαριφάρντ και τέσσερα λεπτά αργότερα δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού ο Ιρανός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπακασέτα και έκανε το 1-0. Ο Πανιώνιος πάντως δεν επαναπαύθηκε και στο 70’ με σκόρερ αυτή τη φορά τον Καραμάνο «καθάρισε» το ματς. Ο Τασουλής σέντραρε από δεξιά και ο νεαρός επιθετικός με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι διπλασίασε (2-0) τα τέρματα της ομάδας του.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, οι «κυανέρυθροι» απείλησαν ακόμη μία φορά με τον Ανσαριφάρντ (77’) και από εκεί και πέρα, κατέβασαν… ταχύτητα και άρχισαν να σκέφτονται τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία και το 2-0 υπέρ του Πανιωνίου έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητής Αρετόπουλου. 


Οι συνθέσεις των ομάδων:


Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης/4-2-3-1): Διούδης, Τασουλής, Κόρμπος, Οικονόμου, Τζανδάρης, Σιώπης, Μπακασέτας (85’ Καθάριος), Βλάχος, Καραμάνος, Μασούρας (80’ Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (60’ Ανσαριφάρντ).
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Πατσατζόγλου, Βιγιάλμπα.

Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης/4-2-3-1): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, Ουάρντα, Κλέσιο (66’ Κουτρομάνος), Κάπελ (81’ Μουνιός), Μαρκόβσκι (76’ Βασιλείου).
Στον πάγκο: Περέιρα, Χαντάκιας, Βασιλούδης, Ρομέρο.

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος
Βοηθοί: Θ. Νταλούκας, Ρ. Μπούξμπαουμ
Τέταρτος: Γ. Γιαννουλάκης

Κίτρινες: Μπακασέτας (31’), Καραμάνος (71’), Οικονόμου (88’) – Ρουσκουγιέδα (16’, 52’), Κάπελ (49’)
Κόκκινες: Ρουσκουγιέδα (52’)
Γκολ: Ανσαριφάρντ (64’), Καραμάνος (70’)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.